Eurocup: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τις ελληνικές ομάδες (pic)

Φάνης Παναγιώτου
Eurocup: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τις ελληνικές ομάδες (pic)
Μία αγωνιστική απομένει στην πρώτη φάση του Eurocup και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες.

Με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Eurocup.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Ισραήλ, αντίθετα ο Άρης πήρε το "διπλό" στη Ρουμανία, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Άβτοντορ. Ποια είναι τώρα τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες;

Διαβάστε αναλυτικά...

AEK

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
Νίζνι - Γαλατάσαραϊ
ΑΕΚ - Νεπτούνας
Κράσνι - Χάποελ

Το δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ -πρώτα απ' όλα- χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νεπτούνας. Πάση θυσία. Διαφορετικά η ΑΕΚ είναι εκτός. Αν τώρα έρθει η νίκη επί των Λιθουανών, τότε η Ένωση περνάει με δύο τρόπους: α) Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τη Νίζνι και τη Χάποελ. Για να γίνει αυτό πρέπει η Χάποελ να επικρατήσει της Κράσνι, η Νίζνι να χάσει από τη Γαλατάσαραϊ κι η ΑΕΚ να πάρει το ματς με τη Νεπτούνας. Τότε, εκείνη που μένει έξω είναι η Χάποελ. β) Αν η Χάποελ χάσει από τη Κράσνι κι η ΑΕΚ επικρατήσει της Νεπτούνας.

ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
Μπεσίκτας - Ζενίτ
Άβτοντορ - Σζόλνοκι
Λιέτουβος Ρίτας - ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λιθουανία. Αν χάσει, τότε περνάει σίγουρα με ήττα της Μπεσίκτας από τη Ζενίτ. Διαφορετικά, το πιθανότερο σενάριο είναι να αποκλειστεί. Και το λέμε αυτό γιατί στην ισοβαθμία με τη Μπεσίκτας μένει έξω, ενώ και στην τριπλή ισοβαθμία με την τουρκική ομάδα και τη Σζόλνοκι είναι εκτός, αφού οι τρεις ομάδες θα έχουν ρεκόρ 2-2 και στη διαφορά πόντων μειονεκτεί ο "Δικέφαλος". Τώρα, αν ο ΠΑΟΚ πάρει το "διπλό" στη Λιθουανία, τότε θα είναι δεδομένα στην επόμενη φάση!

ΑΡΗΣ

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
Άρης - Μπάνβιτ
Τραμπζονσπόρ - Ούνικς Καζάν
Μπουντούτσνοστ - Στεάουα

Στον Όμιλο του Άρη έχει ξεκαθαρίσει το ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση. Εννοείται πως το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη είναι ανάμεσα σε αυτές και μάλιστα αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα με τη Μπάνβιτ, τότε ο Άρης θα είναι σίγουρα πρώτος! Διαφορετικά θα θέλει ήττα της Ούνικς Καζάν από την Τραμπζονσπόρ. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει τριπλή ισοβαθμία, όπου ο Άρης θα έχει τρεις νίκες και θα είναι πρώτος. Αν ο Άρης χάσει, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να βγει τρίτος. Είτε λόγω της ισοβαθμίας με τη Μπάνβιτ (σ.σ. αν κάνει το διπλό η Ούνικς) είτε λόγω του ότι στην τετραπλή ισοβαθμία (σ.σ. αν έρθει άσος το Τραμπζονσπόρ) θα βρεθεί -κατά πάσα πιθανότητα- τρίτος.

Δείτε τις βαθμολογίες: