Kobe: From hero to zero(s)? (poll)

Kobe: From hero to zero(s)? (poll)

Γιάννης Ράμμας
Kobe: From hero to zero(s)? (poll)

bet365

Τα μηδενικά στο συμβόλαιο του Κόμπι Μπράιαντ είναι πολλά και τα περισσότερα μεταξύ όλων. Αλλά με τις εμφανίσεις του απογοητεύει περισσότερο κι απ' ό,τι οι ίδιοι οι Λέικερς. Το gazzetta.gr γράφει.

«Αν αλλάξει κάτι, θα επιστρέφω και θα παίξω του χρόνου. Αν όχι, αυτό είναι το τέλος για εμένα». Δεν είναι λίγοι όσοι θα ήθελαν να το 'χε πει πολύ νωρίτερα απ' την περασμένη εβδομάδα. Πόσω μάλλον να το 'χει πράξει. Ανάμεσά τους δε βρίσκονται μόνοι οι λεγόμενοι haters, αλλά και πολλοί φίλοι των Λέικερς. Ακόμη κι όσοι ανέκαθεν υποστήριζαν πως είναι ό,τι κοντινότερο στον Μάικλ Τζόρνταν.

Όταν σουτάρει όπως σουτάρει πια, το δίκιο είναι όλο δικό τους.

Δεν είναι μόνο το τελευταίο 7,1% εντός πεδιάς με τους Γουόριορς, με το οποίο ισοφάρισε (1/14 σουτ και στις 14/11/14 vs. Σπερς) τη χειρότερη επίδοσή του σ' εμφανίσεις με περισσότερα από 4 προσπάθειες. Ούτε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να 'ναι σύμπτωση.

Γιατί το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί ή δε μπορεί να σουτάρει πια. Είναι αν μπορεί η δε μπορεί πια. Τελεία.

Μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση τόσο του ίδιου όσο και των Λέικερς με τους Γουόριορς, οι οποίοι τους έδωσαν θέση στην ιστορία ως το 16ο-ρεκόρ συνεχόμενο θύμα τους, εξήγησε πως «είμαι εκνευρισμένος με ό,τι κάνουμε. Μ' ενόχλησε κι έφυγα απ' το Ζεν μου» και πως «είμαι καλά. Ειλικρινά. Το σουτ μου θα γίνει καλύτερο. Εμείς θα γίνουμε καλύτεροι. Θα μπορούσα να 'χα σκοράρει 80 πόντους και δε θα 'χε κάνει καμία διαφορά. Θα μπορούσα να 'χα σκοράρει 35 πόντους κάθε φορά και να 'χαμε, τι, 3-11; Πρέπει να βρούμε πώς θα παίζουμε συστηματικά έτσι ώστε να 'μαστε στη διεκδίκηση της νίκης κάθε φορά».

Αλλά πώς μπορεί να πιστεύει όσα λέει, όταν η στατιστική του λέει ακριβώς το αντίθετο;

Ο 37χρονος «KB24» των $25.000.000...

...σκοράρει 15,2 πόντους, ο οποίος είναι ο τρίτος χειρότερος μέσος όρος του μετά τη rookie χρονιά του (1996-97: 7,6π.) κι αυτή των μόλις 6 συμμετοχών λόγω back to back τραυματισμών (2013-14: 13,8π.).

...σουτάρει με 31,1%, ο οποίος είναι ο χειρότερος μέσος όρος του.

...παίρνει 4,3 ριμπάουντ, ο οποίος είναι ο τρίτος χειρότερος μέσος όρος του.

...δίνει 3,5 ασίστ, ο οποίος είναι ο τρίτος χειρότερος μέσος όρος του.

...κάνει 1,1 κλεψίματα, ο οποίος είναι ο τρίτος χειρότερος μέσος όρος του.

...υποπίπτει σε 2,3 λάθη, ο οποίος είναι ο τρίτος καλύτερος μέσος όρος του.

Την ίδια ώρα οι Λέικερς τρέχουν τη χειρότερη επίδοσή τους σε σύνολο 14 αναμετρήσεων (1957-58: επίσης 2-12).

Όλα αυτά σε μία χρονιά η οποία προμηνυόταν πολύ καλύτερη των τελευταίων απογοητευτικών με back to back απουσίες απ' τα playoffs μετά τις υπογραφές των Γουίλιαμς & Χίμπερτ και την επιλογή στο Νο.2 του ντραφτ (Ντι'Άντζελο Ράσελ). Και κυρίως με τον «ΚΒ24» υγιή. Ή τουλάχιστον πιο υγιή. Όχι από ποτέ. Απ' το 2013.

Όταν οι Λέικερς επέλεξαν να του δώσουν επέκταση συμβολαίου αξίας $48.500.000 ($23.500.000+$25.000.000). Την οποία ακόμα πληρώνουν. Δυστυχώς όχι μόνο κυριολεκτικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα