Άρης - Τραμπζονσπόρ 78-70

Άρης - Τραμπζονσπόρ 78-70
Με τον Θοδωρή Ζάρα να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του, ο Άρης επικράτησε της Τραμπζονσπόρ με 78-70 για την 6η αγωνιστική.

Πήρε την 4η νίκη του στο φετινό Eurocup και εκτός αυτού, κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα (+3) και έχει το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και με έναν Θοδωρή Ζάρα να παίρνει φωτιά έξω από τα 6,75μ. Δε δυσκολεύθηκε να φτάσει στη νίκη, μια νίκη που την βάζει σε θέση οδηγού στον όμιλο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν καλύτερος από την αρχή μέχρι το τέλος. Άντεξε στις όποιες αντεπιθέσεις της τουρκικής ομάδας και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Ενδεικτικά, ο Άρης είχε 7/15 τρίποντα, 5 εκ των οποίων προήλθαν από τον Θοδωρή Ζάρα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τι να πει κανείς για τον γκαρντ του Άρη; Έκανε το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της καριέρας του και ένα από τα καλύτερα συνολικά. Είχε 23 πόντους με 4/5 δίποντα και 5/7 τρίποντα, ενώ είχε και 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε μόλις 21 λεπτά παιχνιδιού.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακός απόψε ο Ντομινίκ Γουότερς που σε 28 λεπτά είχε 2 πόντους με 1/8 προσπάθειες, 5 λάθη και 5 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα 5 λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Άρης έδειξε στην Τραμπζονσπόρ ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Με τη βοήθεια του κόσμου του βελτίωσε ακόμη περισσότερο την άμυνά του και έτσι έφτασε να προηγηθεί ακόμη και με 15 πόντους (70-55)

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι άνθρωποι του Άρη κρατάνε τη νίκη, την υπερκάλυψη της διαφοράς και τις καλές επιλογές μέσα στο παρκέ, ενώ αυτοί της Τραμπζονσπόρ την εμφάνιση του Ντουάιτ Χάρντι που έπαιξε και τα 40 λεπτά και τελείωσε το ματς με 20 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Δημήτρης Πρίφτης σίγουρα θέλει να ξεχάσει την εμφάνιση των Αμερικανών του, πλην του Χάγκινς, ενώ ο Μάρκοβιτς τα πολλά λάθη και τα κάκιστα ποσοστά στα σουτ εντός πειδιάς.