Λαρεντζάκης: «Παίζουμε σύγχρονο και σωστό μπάσκετ»

Λαρεντζάκης: «Παίζουμε σύγχρονο και σωστό μπάσκετ»

Φάνης Παναγιώτου
Λαρεντζάκης: «Παίζουμε σύγχρονο και σωστό μπάσκετ»

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου έριξε στο καναβάτσο και τον Αρκαδικό κι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της ομάδας του, το μπάσκετ που παίζει, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Το παιχνίδι με τον Αρκαδικό δεν ήταν εύκολο. Η ομάδα της Τρίπολης ερχόταν από την πρώτη της φετινή νίκη κι ο Κολοσσός είχε το “πρέπει” μίας εντός έδρας αναμέτρησης. Ωστόσο, η ομάδα της Ρόδου έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή και δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στην 3η της φετινή νίκη.

Εκ των κορυφαίων παικτών ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που έμεινε στο παρκέ για 25:29 και πρόλαβε να μετρήσεις 14 πόντους (1/2 τρίποντα), έχοντας παράλληλα στο ενεργητικό του 5 αμυντικά ριμπάουντ κι 6 ασίστ. Ο 22χρονος γκαρντ (γενν. το 1993, 1.96μ.) έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος. Συγκεκριμένα, μετά από 5 αγώνες έχει μέσο όρο 14.8 πόντους με 44.44% στα τρίποντα, έχοντας ταυτόχρονα 5.8 ριμπάουντ και 3.6 ανά αγώνα.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ανέλυσε το ματς με τον Αρκαδικό, αναφέρθηκε στη συνέχεια της χρονιάς, παράλληλα υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να έρχονται εντός έδρας νίκες, ενώ τόνισε πως η χημεία είναι ίσως το βασικότερο… όπλο του Κολοσσού.

Γιαννούλη, φτάσατε σχετικά εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Αρκαδικό. Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά υπέρ σας;
Όπως είπες, το κάναμε εύκολο γιατί το συγκεκριμένο ματς ήταν αρκετά δύσκολο. Μπήκαμε, όμως, πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, βγάλαμε ενέργεια και στις δύο μεριές του παρκέ και καταφέραμε να παίξουμε το μπάσκετ που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε. Παράλληλα, σημαντικό στοιχείο ήταν πως περιορίσαμε τα… ατού του Αρκαδικού.

Μετά από 5 αγωνιστικές έχετε ρεκόρ 3-2. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη συνέχεια της σεζόν;
Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι μία ανάλογη πορεία. Να συνεχίζουμε να παίζουμε στον ρυθμό που το κάνουμε τώρα και να κάνουμε τα παιχνίδια όσο πιο εύκολα γίνεται μέσα από το μπάσκετ που παίζουμε. Βέβαια, το πρόγραμμα στο εξής δυσκολεύει. Θα πρέπει να δείξουμε τη διπλάσια συγκέντρωση κι ενέργεια, προκειμένου να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Καθαρά αγωνιστικά τώρα… Ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό σας πλεονέκτημα;
Παίρνουμε μεγάλη ενέργεια μέσα από την άμυνα. Παράλληλα, παίζουμε σύγχρονο μπάσκετ και σωστό μπάσκετ, όπως μας ζητάει ο προπονητής μας. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πως παίρνουμε σκορ από όλους τους παίκτες. Δεν είναι ένας που βάζει. Γυρνάει η μπάλα και το ευχαριστιόμαστε όλοι. Η χημεία είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας μας.

Η έδρα θα παίξει ρόλο στην επίτευξη των στόχων σας; Έχετε ήδη 2-0 στη Ρόδο…
Στην Ελλάδα οι έδρες παίζουν τεράστιο ρόλο. Όσες περισσότερες νίκες πανηγυρίσεις στο “σπίτι” σου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Οι έδρες παίζουν μεγάλο ρόλο. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, κόντρα στον Αρκαδικό δεν είχαμε τόσο κόσμο, γεγονός που μας προβλημάτισε, αν κι όσοι βρέθηκαν εκεί δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Εμείς θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί μας δίνει έξτρα ώθηση και μεγάλη βοήθεια.

Τέλος, οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι; Έχεις ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν…
Όπως κάθε παίκτης που έχει στόχους, έτσι κι εγώ θέλω να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Ένα δυνατό σωματεία με υγεία. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δουλειά. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν κι αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο Κολοσσός. Είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στην ομάδα μου και θα δώσω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα