Άρης - Στεάουα Βουκουρεστίου 70-66

Άρης - Στεάουα Βουκουρεστίου 70-66
Σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να χει ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς, ο Άρης επικράτησε της Στεάουα με 70-66 και πήρε την 3η σερί νίκη του στο EuroCup.

Η ομάδα του Πρίφτη έφτασε να προηγηθεί με 19 πόντους πριν το ημίχρονο, ωστόσο επαναπάυτηκε, επέτρεψε στη Στεάουα ακόμη και να προηγηθεί, αλλά τελικά στο τέλος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, σε ένα παιχνίδι με πολύ άγχος χωρίς λόγο.

Έτσι έφτασε τις τρεις σερί νίκες στη διοργάνωση και παρέμεινε στη κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι εξαιρετικά. Βρήκαν αμέσως ρυθμό και με φοβερή άμυνα κράτησαν πολύ χαμηλά την παραγωγικότητα της ρουμανικής ομάδας. Έφτασαν να προηγηθούν με 19 πόντους (38-19) λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο και με 17 στο 40'(42-25). Στο δεύτερο μέρος όμως οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν πολύ χαλαρά με αποτέλεσμα να επιτρέψουν πολύ γρήγορα στη Στεάουα να μειώσει. Με ηγέτη τον Μάρκο Μαρίνοβιτς που πέτυχε τρία τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι, ενώ έφτασαν να προηγηθούν και με δύο πόντους στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί οι παίκτες του Άρη ξύπνησαν και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο για να φτάσουν στη νίκη, γλυτώνοντας ένα «κάζο» που θα τους στοίχιζε πολύ στη συνέχεια.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Για ακόμη ένα παιχνίδι μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Άρη ήταν ο Όκαρο Γουάιτ. Από τους κορυφαίους στο πρώτο μέρος, αλλά και κρίσημος τις στιγμές που ο Άρης δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά. Τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ είχε και εννέα κερδισμένα φάουλ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακός ήταν απόψε ο Ντομινίκ Γουότερς. Ο γκαρντ του Άρη αγωνίστηκε για 26 λεπτά και είχε μόλις τρεις πόντους με κανένα εύστοχο σουτ και 3/4 βολές. Είχε τέσσερις ασίστ, αλλά και τρία λάθη, ενώ υπέπεσε και σε τρία φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Αναμφίβολα η φάση του αγώνα ήταν το μεγάλο τρίποντο του Κοέν, 13,9 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος. Ο φόργουορντ του Άρη, παρά το γεγονός πως στην προηγούμενη επίθεση είχε κάνει λάθος και φάουλ, λύτρωσε τον εαυτό του, αλλά και τον κόσμο του Άρη με το τρίποντο που έβαλε την ομάδα του τέσσερις πόντους μπροστά, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Άρης κρατά τη νίκη, την τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή, ενώ η Στεάουα κρατά το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που λίγο ήθελε να της δώσει και τη νίκη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ελληνική ομάδα διαγράφει από τη μνήμη της το δεύτερο, κάκιστο, ημίχρονο, ενώ η Στεάουα το πολύ κακό της ξεκίνημα και τα κακά ποσοστά από την περιφέρεια (5/21 25%)