Σάφτενααρ: «Για το καλύτερο κόντρα στην Ελλάδα»

Φάνης Παναγιώτου
Σάφτενααρ: «Για το καλύτερο κόντρα στην Ελλάδα»

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος μας εξήγησε τι γίνεται με το μπάσκετ στην Ολλανδία, παράλληλα αναφέρθηκε στο Eurobasket 2015 (05-20/09) κι έστειλε... μήνυμα στην Εθνική μας!

Εδώ και πολλά χρόνια η φράση "ολλανδικό μπάσκετ" φαντάζει ως ανέκδοτο. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς αναφερόμαστε σε μία χώρα που απέχει για πολύ μεγάλο διάστημα από τα κορυφαία τουρνουά κι οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει πότε την είδαν για τελευταία φορά σ' ένα eurobasket.

Δεν το έχουν ξεχάσει, όμως, οι ίδιοι που τα τελευταία καλοκαίρι ξεκίνησαν μία νέα προσπάθεια κι εν τέλει δικαιώθηκαν. Στο προκριματικά του 2014 τα κατάφεραν και πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του Eurobasket 2015, με τον γνωστό μας, Ρόλαντ Σάφτενααρ, να είναι εκ των πρωταγωνιστών!

Ο... τρελός Ολλανδός του Ρεθύμνου αποτελεί ένα από τα βασικά "όπλα" της συγκεκριμένης Εθνικής κι είναι αλήθεια πως έδωσε πολύ θετικά δείγματα γραφής με την παρουσία του στη Basket League. Πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό (σ.σ. υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς), ωστόσο ολοκλήρωσε τη σεζόν με μέσο όρο 12.5 πόντους και 6.6 ριμπάουντ!

Στο Ρέθυμνο θα τον δούμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο πρώτα θα τον δούμε ως αντίπαλο της Ελλάδας στην πρώτη φάση του Eurobasket 2015 (05-20/09). Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο μπάσκετ στη χώρα του, παράλληλα υπογράμμισε τους στόχους που έχουν θέσει οι παίκτες και το προπονητικό τιμ ενόψει του τουρνουά και στο φινάλε τόνισε πως η Ολλανδία θα προσπαθήσει για το καλύτερο κόντρα στην Εθνική μας.

Ρόλαντ πόσο σημαντικό είναι για την Ολλανδία και το μπάσκετ στη χώρα σου να επιστρέφει η Εθνική Ομάδα μετά από πολλά χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση;
«Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως είναι πολύ σημαντικό για την Ολλανδία που επιστρέφει σε Eurobasket. Η τελευταία φορά ήταν πριν πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια πριν από 26 χρόνια! Ελπίζουμε πως η συμμετοχή μας στο τουρνουά θα δώσει μία νέα... ώθηση στο μπάσκετ στη χώρα μας».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας στο Eurobasket 2015;
«Είμαστε σ' ένα αρκετά δύσκολο γκρουπ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα τα δώσουμε όλα, προκειμένου να πάρουμε νίκες. Ελπίζω να τα πάμε καλά και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, ώστε να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να βρεθούν στη Γαλλία. Δηλαδή στην τελική φάση του τουρνουά».

Τι γνώμη έχεις για την ελληνική ομάδα; Γνωρίζεις και το μπάσκετ στη χώρα μας, συνεπώς μπορείς να έχεις μία πιο... εμπεριστατωμένη άποψη.
«Έχετε δυνατή ομάδα. Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Κάθε χρόνο η Ελλάδα είναι από τις δυνατές ομάδες στις μεγάλες διοργανώσεις. Στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ή παίζουν στο ΝΒΑ. Έχετε σπουδαία παράδοση στο άθλημα».

Στο ματς κόντρα στην Ελλάδα μπορεί η Ολλανδία να κάνει την έκπληξη;
«Αναμφίβολα το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική σας ομάδα θα είναι σκληρό και πολύ δύσκολο. Από τη μεριά μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε σκληρά ώστε στο φινάλε να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας για κάτι καλό απέναντι σ' έναν σπουδαίο αντίπαλο, όπως η Ελλάδα».

 

Τελευταία Νέα