Τάιους ή Λάσμε για τον ΠΑΟ;

Τάιους ή Λάσμε για τον ΠΑΟ;

bet365

Την ώρα που οι «πράσινοι» παρουσιάζονται κοντά στην απόκτηση του Άλεξ Τάιους, έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο Τζόρτζεβιτς εξετάζει σοβάρα και την περίπτωση του Στεφάν Λάσμε. Τι απομένει για Ραντούλιτσα και γιατί«“χάλασε» του Μιλουτίνοφ.

Στην προπερυσινή σεζόν βρέθηκε στην “σκιά” του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αν και προς το τέλος της σεζόν 2013-2014 και ειδικότερα στα πλέϊ-οφ και το φάϊναλ-φορ του Μιλάνου, ο “ιπτάμενος” πάουερ-φόργουορντ έκανε θραύση. Η εξαιρετική του απόδοση σε συνδυασμό με την απουσία του “Big Sofo” τους πρώτους μήνες της περυσινής σεζόν, τον καθιέρωσε στην βασική πεντάδα της Μακάμπι και η συνολικά μεστή του παρουσία στην Ευρωλίγκα (μ.ο. 7,2π., 5,2ρ. & 1,4κοψ. με 61,1% στα σουτ), ανέβασε τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και παράλληλα τους “μνηστήρες” και το κασέ του (1 εκατομμύριο δολάρια). Ο λόγος για τον Άλεξ Τάϊους, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Σέρβου τεχνικού του Παναθηναϊκού, ο οποίος θέλει έναν αθλητικό ψηλό για την θέση “4”, από τη στιγμή που ο Τζέϊμς Γκιστ (λόγω τιμωρίας), δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί μέσα στο 2015.

Επιστροφή του Λάσμε στο προσκήνιο

Στο μυαλό του Σάσα Τζόρτζεβιτς, πάντως, βρισκόταν εδώ και καιρό και το όνομα του Στεφάν Λάσμε και παρ' ότι οι “πράσινοι” φέρονται να βρίσκονται μία ανάσα από την απόκτηση του Αμερικανοϊσραηλινού πρώην παίκτη της Μακάμπι, τις τελευταίες μέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο η προοπτική επιστροφής του Γκαμπονέζου σέντερ. Πρώτον γιατί, λόγω και της μέτριας σεζόν που έκανε στην Εφές Αναντολού περισσότερο στην Ευρώπη (μ.ο. 6,8π. & 3,8ρ. & 0,8κοψ. με 52,5% στα σουτ) και λιγότερο στο τουρκικό πρωτάθλημα (μ.ο. 9,6π., 3,5ρ. & 1,2κοψ. με 60,5% στα διπ.), θα κοστίσει λιγότερο και δεύτερον γιατί φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού, γνωρίζει καλά πράγματα και καταστάσεις και στο πλευρό του Διαμαντίδη, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Ο Τάϊους (27χρ.) βέβαια, είναι αρκετά νεότερος από τον 32χρονο Αφρικανό ψηλό, ωστόσο, οι επικριτές του παιχνιδιού του, “σημειώνουν” πρόκειται για παίκτη που κινείται αποκλειστικά και γύρω από τη στεφάνη και παρ΄ ότι είναι πολύ αθλητικός και εκρηκτικός, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο αποτελεσματικά όσα πράγματα κάνει ο Λάσμε. Ίσως γι' αυτό και οι διοικούντες το “τριφύλλι” έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον Έλληνα ατζέντη του και να του ζητήσουν να περιμένει λίγες μέρες ακόμη, πριν προχωρήσει τις συζητήσεις με την Γαλατασαράϊ που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει. Η ουσία είναι ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού θα αποφασίσει κι έτσι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα ολοκληρώσουν – προς το παρόν – τις μετεγγραφικές τους κινήσεις.

Λεπτομέρειες για Ραντούλιτσα και “αντίο” σε Μαυροκεφαλίδη

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει με την προϋπόθεση ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, θα έχει εν τω μεταξύ στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση κάποιων τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών σχετικά με τις έξτρα παροχές προς τον 27χρονο διεθνή Σέρβο σέντερ. Όπως όλα δείχνουν, μετά από δύο χρόνια, παρελθόν από την ομάδα θα πρέπει ήδη να θεωρείται ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που φαίνεται δεν “αρέσει” ιδιαίτερα στον Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός εξέτασε σοβαρά και την περίπτωση του 20χρονου ταλαντούχου σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ (20χρ., 2,12) που πρόσφατα επελέγη στο ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά οι συζητήσεις “σκόνταψαν” στις απαιτήσεις της Παρτίζαν, που αξίωνε υψηλό buy-out.

Στην 12άδα Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης

Αν κι εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει την προετοιμασία του χωρίς άλλη προσθήκη και στην διάρκεια των πρώτων φιλικών, το τεχνικό επιτελείο θα αποφασίσει αν θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη περιφερειακού για τις θέσεις “2” και “1” (μην ξεχνάτε ότι ο Παππάς είναι τραυματίας και η επιστροφή του αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση προς τα τέλη του χρόνου). Έτσι λοιπόν, οι Διαμαντίδης, Καλάθης και Μποχωρίδης στον “άσο”, ο Παππάς (όταν επιστρέψει), ο Πάβλοβιτς, ο Γιάνκοβιτς και ο Χαραλαμπόπουλο για το “2” και το “3”, οι Φώτσης, Γκιστ και Λάσμε ή Τάϊους στο “4” και οι Ραντούλιτσα (;), Παπαγιάννης για σέντερ, συμπληρώνουν τους 12 παίκτες, που θα γράφονται στο φύλλο αγώνα, με τους Κόνιαρη και Λούντζη να συμπληρώνουν το ρόστερ. Πάντα με την επιφύλαξη μίας ακόμη προσθήκης...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα