Η άνοδος του Αρκαδικού & η μάχη της παραμονής

Η άνοδος του Αρκαδικού & η μάχη της παραμονής

bet365

Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική στην Α2 Ανδρών και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Είχε το πλεονέκτημα, ήταν το φαβορί κι εν τέλει εξασφάλισε την άνοδο για τη Basket League! Ο λόγος για τον Αρκαδικό, ο οποίος έβαλε τέλος στο σήριαλ για το ποια θα είναι η ομάδα που θ’ ακολουθήσει την Καβάλα στη μεγάλη κατηγορία!

Πλέον, απομένει μία εκκρεμότητα κι αυτή αφορά τη μάχη της παραμονής, με την τελευταία θέση να κρίνεται ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φίλιππο Βέροιας.

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της 25ης αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους κορυφαίους:

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Το μεγάλο ματς της 25ης αγωνιστικής έλαβε χώρα στην Τρίπολη. Ο Αρκαδικός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Ψυχικό κι έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 85-70. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, αφού οι νικητές εξασφάλισαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Από τη νέα σεζόν ο Αρκαδικός θ’ αγωνίζεται στα παρκέ της Basket League.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Καμία ομάδα δεν έκανε ήττα… εκτός προγράμματος στην 25η “στροφή” της Α2 και πλέον έχουν κλείσει όλα τα...μέτωπα. Μένει μόνο να μάθουμε ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί μετά τον Ηλυσιακό και τον Ερμή. Ηρακλής & Φίλιππος Βέροιας συνέχισαν με νίκες κι η παραμονή θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική. Ο Ηρακλής παίζει στο Ψυχικό, ο Φίλιππος στο Παγκράτι κι η ομάδα με το καλύτερο αποτέλεσμα θα σωθεί. Σε περίπτωση ισοβαθμία υπερτερεί ο “Γηραιός”.

O MVP ΤΗΣ 25ης “ΣΤΡΟΦΗΣ”
Η ομάδα του Αρκαδικού βρέθηκε σε πολύ καλό επιθετικό βράδυ και κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ψυχικού. Καρύδας, Χατζής, Τζόρτζεβιτς και Καλλινικίδης έκαναν καλό παιχνίδι, ωστόσο εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Γιώργος Κοψάυτης. Ο πολύπειρος γκαρντ έμεινε στο παρκέ 33:17 και μέτρησε 18 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ παράλληλα είχε 11 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 3 επιθετικά), 2 τελικές πάσες κι υπέπεσε σε μόλις 2 λάθη! Κομβική η παρουσία του στη νίκη… ανόδου του Αρκαδικού.

ΠΑΙΚΤΗΣ… ΚΛΕΙΔΙ
Ο Ηρακλής έκανε το καθήκον του και πήρε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Παγκράτι. Ο πολύπειρος Δημήτρης Δέσπος έχει φάει… με το κουτάλι τις εθνικές κατηγορίες κι η παρουσία ήταν το “κλειδί” για να φτάσει ο “Γηραιός” στη νίκη. Ναι, πρώτος σκόρερ ήταν ξανά ο Σάββας Χρυσόπουλος, ωστόσο ο Δέσπος δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι και σε μόλις 22:58 που έμεινε στο παρκέ, μέτρησε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ (σ.σ. τα 4 επιθετικά), 4 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ!

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ… COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Και πώς να μην πάει στον Γιάννη Καστρίτη το άτυπο βραβείο του κορυφαίου προπονητή για την 25η αγωνιστική της Α2; Ο Αρκαδικός παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο μεγάλο ντέρμπι με το Ψυχικό, δεν άφησαν σχεδόν κανένα περιθώριο στην ομάδα των βορείων προαστίων και δίκαια έφτασε στη νίκη, η οποία σφράγισε την άνοδο του στη Basket League. Μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης επιτυχίας πιστώνεται στον Γιάννη Καστρίτη.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

Γκαρντ: Τάσος Τραϊανός (Φίλιππος Βέροιας - Ερμής 79-64)
[25π., 3/4β., 8/11δίπ., 2/3τρ., 6ρ., 1λ., 1κλ. σε 38:15]

Γκαρντ: Γιώργος Κοψάυτης (Αρκαδικός - Ψυχικό 85-70)
[18π., 4/4β., 1/4διπ., 4/8τρ., 11ρ., 2λ., 2ασ. σε 33:17]

Γκαρντ/Φόργουορντ: Σωτήρης Καραποστόλου (Καβάλα - Δόξα Λευκάδας 84-70)
[24π., 2/2β., 2/3δίπ., 6/14τρ., 4ασ. σε 23:04]

Φόργουορντ: Γιάννης Λιανός (ΟΦΗ - Αετός 85-73)
[23π., 2/2β., 6/9δίπ., 3/6τρ., 7ρ., 1λ., 3ασ. σε 28:03]

Σέντερ: Δημήτρης Δέσπος (Ηρακλής - Παγκράτι 78-66)
[16π., 8/10β., 4/7δίπ., 12ρ., 3λ., 4ασ., 1κοψ. σε 22:58]

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα κι η βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα