Στεφανίδης: «Ήμασταν κυρίαρχοι από την αρχή»

Στεφανίδης: «Ήμασταν κυρίαρχοι από την αρχή»

Στεφανίδης: «Ήμασταν κυρίαρχοι από την αρχή»

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Χριστόφορο Στεφανίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη του Κολοσσού επί της ΑΕΝΚ, στους στόχους που υπάρχουν, αλλά και στο πολύ καλό κλίμα.

Για την 19η αγωνιστική της Basket League η Νέα Κηφισιά υποδέχτηκε τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα των βορείων προαστίων έψαχνε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Κολοσσός επικράτησε με 73-84 και έβγαλε πολύ εικόνα στο παρκέ. Για την ακρίβεια ήταν… κυρίαρχος, όπως τόνισε ο Χριστόφορος Στεφανίδης στο gazzetta.gr: “Κυριαρχήσαμε στο παρκέ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και όταν μας πλησίασε η Νέα Κηφισιά, δεν πανικοβληθήκαμε και συνεχίσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Είχαμε πολυφωνία στην επίθεση και σε αυτό μας βοήθησε το πολύ καλό ματς που έκανε ο Γουότερς (σ.σ. 15π., 11ασ.). Βγάλαμε στο παρκέ όλα όσα είχαμε δουλέψει και πήραμε το ματς”, τόνισε.

ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ
Λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό στην Αθήνα πληροφορήθηκαν πως δικαιώθηκε ο Απόλλωνας, με αποτέλεσμα να χάσουν το ματς της περασμένης αγωνιστικής. Στο παρκέ φάνηκε πως οι παίκτες του Κολοσσού δεν επηρεάστηκαν και έτσι είναι. “Εμείς ως παίκτες δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε καθόλου με τα όσα έγιναν εκτός παρκέ. Όταν όμως ακούς την απόφαση την τελευταία στιγμή είναι δύσκολο να μείνεις ανεπηρέαστος και αυτή ήταν η βασική μας ανησυχία. Δεν ξέραμε δηλαδή πως θα εμφανιστούμε γιατί δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Να μαθαίνεις δηλαδή ότι έχασες, την ώρα που τελειώνεις την προετοιμασία για το επόμενο μας.

Τελικά καταφέραμε και χρησιμοποιήσαμε τη συγκεκριμένη απόφαση ως έξτρα κίνητρο! Η ομάδα μπήκε στο παρκέ πιο πεισμωμένη και ως ένα βαθμό μπορούμε να πούμε ότι τελικά η απόφαση μας έκανε καλό. Υπήρχε η ανησυχία μήπως τα γεγονότα μας… χαλάσουν το μυαλό, αλλά τελικά εμφανιστήκαμε συγκεντρωμένοι σε ιδανικό βαθμό και πήραμε τη νίκη”, ήταν τα λόγια του Χριστόφορου Στεφανίδη, ο οποίος μέτρησε 10 πόντους στο ματς με την ΑΕΝΚ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ PLAYOFFS
Αυτό ήταν το 4ο “διπλό” για την ομάδα της Ρόδου. Το gazzetta.gr ρώτησε τον Χριστόφορο Στεφανίδη για τους στόχους που έχει ο Κολοσσός και εκείνος δεν έκρυψε τα λόγια του… “Με τα αποτελέσματα που έχουμε κάνει και κυρίως με την εικόνα που βγάζουμε στο παρκέ, πρέπει να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Σίγουρα πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας, αλλά θεωρώ πως αυτή η ομάδα πρέπει να κοιτάξει πιο ψηλά. Έχουμε μία καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2012”, απάντησε ο πολύπειρος γκαρντ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΗΣ
Η εικόνα του Κολοσσού στο παρκέ μας δείχνει μία ομάδα που παίζει ο ένας για τον άλλον και διασκεδάζουν τα παιχνίδια. Είναι όντως έτσι; Ο Χριστόφορος Στεφανίδης ξεκαθάρισε ότι: “Για να μην κρυβόμαστε, το ταλέντο στην ομάδα δεν περισσεύει, ούτε έχουμε το πιο γεμάτο ρόστερ στην κατηγορία. Ωστόσο, το μυστικό είναι πως είμαστε ομάδα χωρίς εγωιστές. Ο καθένας παίζει και για τον διπλανό του και αυτό ξεκινάει από το κεφάλι, δηλαδή από τη διοίκηση. Η ομάδα είναι πληρωμένη και όπως και να το κάνουμε αυτό δημιουργεί ένα καλύτερο κλίμα, αφού αλλάζει και η καθημερινότητα του παίκτη, ο οποίος πάει στην προπόνηση και μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να σκέφτεται διάφορα… Επίσης ένα μεγάλο μερίδιο ανήκει και στο προπονητικό τιμ, που έχει μεταφέρει την ομαδικότητα σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Έχουμε ένα μείγμα παιδιών με καλούς χαρακτήρες και πλέον μπορούμε να διαχειριζόμαστε τόσο θετικό, όσο και τα αρνητικά αποτελέσματα.”

Τέλος, άλλοτε γκαρντ του Αμαρουσίου και της Καβάλας αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί κόντρα στον Άρη. “Παίζουμε κόντρα στην ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα του δευτέρου γύρου. Ο Άρης στηρίζεται σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πλάνο και λειτουργεί με σχέδιο. Είναι ομάδα με ρόλους και πολύ καλή ψυχολογία, την οποία πήρε κυρίως μετά τις διαδοχικές νίκες επί του ΠΑΟΚ. Θέλει το παιχνίδι για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και περιμένω ένα ματς ντέρμπι. Ένα παιχνίδι 40 λεπτών”, τόνισε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα