Ο Κλέιζα και ο Ολυμπιακός! (vids & pics)

Ο Κλέιζα και ο Ολυμπιακός! (vids & pics)
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει έναν παλιό γνώριμο και το gazzetta.gr γράφει για τη σχέση των “ερυθρόλευκων” με τον Λίνας Κλέιζα. Τον… Πιστολίνας, όπως τον έλεγαν στο Λιμάνι!

Η 9η αγωνιστική του TOP 16 βρίσκει τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο. Μία ομάδα όχι άγνωστη στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- ψάχνουν και εκδίκηση για το περσινό 81-51. Έτσι και αλλιώς, όμως, πρόκειται για ένας αρκετά σημαντικό ματς, αφού οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης, ενώ από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται σε θέση ισχύος, όσον αφορά στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του έναν παλιό γνωστό. Τον Λίνας Κλέιζα…

Ο ΚΛΕΪΖΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά -και λογικά ούτε η τελευταία- που ο Λίνας Κλέιζα θα βρεθεί στο δρόμο των “ερυθρόλευκων”. Βλέπετε, ο Λιθουανός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ωστόσο πέρυσι επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και -μεταξύ άλλων- αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά:

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ
Το καλοκαίρι του 2013 ο Λίνας Κλέιζα άφησε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Λιθουανός PF ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους τραυματισμούς και έτσι αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η οποία του πρόσφερε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον εμπιστεύτηκε, αλλά εκείνος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη Φενέρ. Εκείνη που τον απέκτησε ήταν η ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο, η οποία του έδωσε ακόμα μία ευκαιρία. Μέχρι τώρα ο Λίνας Κλέιζα δεν έχει κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν ορισμένα ματς που ο Λιθουανός θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, όπως οι 30 πόντοι που έβαλε στη Ρέτζιο Εμίλια, πριν μερικές ημέρες, συνολικά όμως δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αυτό, βέβαια, δεν συνεπάγεται πως δεν αποτελεί απειλή για τις αντίπαλες άμυνες! Δείτε τους αριθμούς του στην Ευρωλίγκα:

Ο “ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ”... ΠΙΣΤΟΛΙΝΑΣ!
Flashback στο καλοκαίρι του 2009. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο και πραγματοποιούν τη μία ηχηρή μεταγραφή μετά την άλλη. Στην ομάδα του Πειραιά ανήκει ήδη ο Τζος Τσίλντρες και στις 18/8 ανακοινώνεται επίσημα η συμφωνία με τον Λίνας Κλέιζα! Ο Λιθουανός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό σύλλογο, αφού μέχρι τότε η μοναδική του εμπειρία μακριά από τις ΗΠΑ ήταν οι διοργανώσεις με την Εθνική.

Ο Λίνας Κλέιζα αποκτήθηκε για ένα συγκεκριμένο ρόλο και αυτός ήταν να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Τα κατάφερε αρκετά καλά, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με 17.1 πόντους κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης! Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πέτυχε τους στόχους τους… Η ομάδα του Πειραιά πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά έχασε την Ευρωλίγκα από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό, ενώ είδε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί σε ακόμα μία σειρά τελικών πρωταθλήματος. Μετά το τέλος της σεζόν ο Κλέιζα έφυγε από την Ελλάδα και επέστρεψε στο ΝΒΑ, όπου φόρεσε τη φανέλα των Ράπτορς.

Τι λέει ο ίδιος για τη θητεία του στην Ελλάδα; To gazzetta.gr είχε μιλήσει πρόσφατα με τον Λίνας Κλέιζα, ο οποίος αφού πρώτα τόνισε πως έχει πολλές θετικές αναμνήσεις, στη συνέχεια μίλησε για ματς στο ΟΑΚΑ και υπογράμμισε πως: «Όσο ήμουν στον Ολυμπιακό ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε εδώ μέσα... Πολύ κλέψιμο φίλε, πολλές κλοπές...».