Νίζνι: Δεν είναι μόνο ο Ρότσεστι… (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Νίζνι: Δεν είναι μόνο ο Ρότσεστι… (pics)
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ρωσία και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που… απειλούν την «ερυθρόλευκη» άμυνα!

Πόσοι ήξεραν τη Νίζνι πριν το πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2014-2015; Σίγουρα λιγότεροι απ’ όσους γνωρίζουν πλέον την ομάδα από τη Ρωσία, η οποία αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία την ευχάριστη έκπληξη της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη!

Η Νίζνι έκανε την έκπληξη και κατάφερε να προκριθεί από τη regular season στο TOP 16. Μετά από 6 αγώνες στη δεύτερη φάση έχει ρεκόρ 2-4 και επόμενος αντίπαλος για τους Ρώσους είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του -αναμενόμενα- έχουν δώσει ειδικές οδηγίες για το μαρκάρισμα του Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς είναι... φανταστικός! Πρόκειται για τον παίκτη… αποκάλυψη της φετινής Ευρωλίγκας, που έχει κατά μέσο όρο 19.9 πόντους (51.3% στα τρίποντα) και 6.4 ασίστ! Εντυπωσιακοί σε κάθε περίπτωση οι αριθμοί του!

Η συνέντευξη του Τέιλορ Ρότσεστι στο gazzetta.gr

Ο Αμερικανός γκαρντ, όμως, δεν είναι η μοναδική… απειλή για την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ποιοι άλλοι παίκτες της Νίζνι είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά; Διαβάστε αναλυτικά…

#21 Τάρενς Κίνσεϊ

(G/F, γενν. το 1984, ύψος 2.00μ.)

Ο Αμερικανός δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, έχοντας φορέσει -μεταξύ άλλων- τις φανέλες των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εφές, ωστόσο αντιμετώπισε έναν τραυματισμό που πήγε πίσω στην καριέρα του. Με τη Νίζνι, όμως, έχει καταφέρει να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και βοηθάει τους Ρώσους σε πολλούς τομείς. Πρόκειται για παίκτη αρκετά ώριμο μπασκετικά, που δίνει πολλές λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Ο πολύπειρος Κίνσεϊ μετράει φέτος 13.9 πόντους κατά μέσο όρο, με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (44.3% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα) και παράλληλα κατεβάζει 5.7 ριμπάουντ ανά αγώνα, έχοντας μέχρι τώρα 14 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στον Αμερικανό, ο οποίος μένει στο παρκέ για 32:01 κατά μέσο όρο, αριθμός που δείχνει πως ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» της Νίζνι.

#9 Άρτσιομ Παρακχούσκι

(C, γενν. το 1987, ύψος 2.11μ.)

Από την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στο Eurocup. Αρκετοί (όπως ο Μελάγιες, που ήταν το… πουλέν του!) περίμεναν ότι ο Άρτσιομ Παρακχούσκι θα κάνει πολύ καλή χρονιά και θα κερδίσει τις εντυπώσεις, ωστόσο μάλλον ελάχιστοι θα πόνταραν πως θα εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης! Ο ψηλός της Νίζνι κάνει φοβερές εμφανίσεις και είναι από τους βασικούς λόγους που οι Ρώσοι έχουν κάνει εκπλήξεις, όπως η εντυπωσιακή νίκη επί της Εφές πριν μερικές εβδομάδες.

Ο Παρακχούσκι είναι ο... ακρογωνιαίος λίθος στο παιχνίδι των Ρώσων και αυτό φαίνεται από τους αριθμούς του. Ο Λευκορώσος σέντερ έχει παίξει σε 16 ματς και στα 25:32 λεπτά που αγωνίζεται κατά μέσο όρο μετράει 12.4 πόντους (63.4% στα δίποντα) και 6.8 ριμπάουντ! Η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού θα έχει αρκετή δουλειά κόντρα στον Παρακχούσκι, ο οποίος έχει… εκθέσει αρκετούς παίκτες τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

#33 Τρέι Τόμπκινς

(PF, γενν. το 1990, ύψος 2.08μ.)

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Νίζνι! Ο Τρέι Τόμπκινς αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα και βγάζει στο παρκέ την εικόνα του σύγχρονου Power Forward. Αθλητικός, με καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι (κάνει αρκετά καρφώματα) και πολύ ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ από μακρινή απόσταση.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε παίκτης των Λος Άντζελες Κλίπερς (σ.σ. Νο. 37 στο ΝΒΑ draft 2011) έχει 14.8 πόντους (56.5% στα δίποντα & 37.7% στα τρίποντα) και 8.1 ριμπάουντ στη φετινή Ευρωλίγκα και μένει στο παρκέ για 27:35 λεπτά κατά μέσο όρο! Ο Τρέι Τόμπκινς έχει «δέσει» με τον Παρακχούσκι και οι δύο τους δημιουργούν ένα εξαιρετικό… δίδυμο ψηλών. Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει τους κατάλληλους παίκτες για να τους σταματήσουν, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους «ερυθρόλευκους», καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι εύκολο να γίνει η ζημιά!