«Να αφήσουμε πίσω μας τον Παναθηναϊκό!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Να αφήσουμε πίσω μας τον Παναθηναϊκό!»
Ο Σέρβος φόργουορντ της Γαλατασαράϊ, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, μιλάει στο gazzetta.gr για την δολοφονία Σέρβου φιλάθλου Μάρκο Ίβκοβιτς και το επεισόδιο με τον Τζόρτζεβιτς και δηλώνει απερίφραστα: «Αποτυχία αν δεν φτάσουμε στα πλέϊ-οφ!».

Στα πέντε παιχνίδια που έπαιξε πέρυσι εναντίον του Παναθηναϊκού, στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, έκανε την καλύτερη εμφάνισή του (15π., 5ρ., 2ασ.) στο 4ο ματς της σειράς στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου η ΤΣΣΚΑ έχασε στην παράταση (73-72), για να πάρει τελικά την πρόκριση για το φάϊναλ-φορ του Μιλάνου, στον 5ο και τελευταίο αγώνα της Μόσχας. Ο λόγος για τον βασικό φόργουορντ της αποψινής αντιπάλου του “τριφυλλιού” για την 5η αγωνιστική του Top-16, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, που το καλοκαίρι μετακόμισε στην Πόλη για λογαριασμό της Γαλατασαράϊ.

«Ευκαιρία για νέα αρχή!»

«Η πρόσφατη εκτός έδρας νίκη μας στο τουρκικό πρωτάθλημα, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το σοκ που πάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα, που κερδίζαμε την Άλμπα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τελικά χάσαμε από δικά μας λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης στην 4η περίοδο. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, επειδή έλλειπε ο Αρόγιο ή επειδή παίξαμε τους χωρίς φιλάθλους μας, γιατί η ουσία είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα, “πέταξε στα σκουπίδια” την εμφάνιση που κάναμε στο Βελιγράδι και το “διπλό” που πήραμε από τον Ερυθρό Αστέρα. Πλέον, η τιμωρία του γηπέδου μας ανήκει στο παρελθόν και γι' αυτό την επόμενη εβδομάδα που θα ξαναπαίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, ελπίζουμε να έχουμε και πάλι το πλεονέκτημα της επιπλέον εκτός έδρας νίκης. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε στην Αθήνα και να ξαναπάρουμε το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ...», μας είπε αρχικά ο δίμετρος (2,01) και γεμάτος τατουάζ Σέρβος άσος, που ως τώρα στην Κωνσταντινούπολη, έχει βιώσει μία σεζόν γεμάτη πολλά και πολύπλοκα προβλήματα...

Η δολοφονία του Σέρβου φιλάθλου και το... φάϊναλ-φορ!

«Στην αρχή της χρονιάς, ο στόχος ήταν το φάϊναλ-φορ, αλλά μετά από τόσες αλλαγές που έγιναν, είμαστε υποχρεωμένοι να αρκεστούμε και στην είσοδο στην οκτάδα! Είναι λογικό, γιατί μας πήρε αρκετό χρόνο να δέσουμε με τους δύο νέους Αμερικανούς παίκτες που ήρθαν (σ.σ.: Γιάνγκ και Κάρτερ) για να αντικαταστήσουν τις αποχωρήσεις των Βουγιούκα, Αραντόρι, Σμιθ και Αλντεμίρ και ουσιαστικά μόλις έχουμε αρχίσει να παίζουμε με ομοιογένεια. Ο,τιδήποτε λιγότερο, πάντως, ισοδυναμεί με αποτυχία!», υπερθεμάτισε ο 29χρονος Σέρβος άσος που θέλει να ξεχάσει την τραγική βραδιά της δολοφονίας του συμπατριώτη του φιλάθλου του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς και τα όσα επακολούθησαν... «Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, γιατί δεν μπορούσα να εκδηλώσω τον αποτροπιασμό μου! Από την μία πλευρά, ένιωθα οδύνη, πίκρα και πόνο για τον άδικο χαμό ενός αθώου παιδιού και από την άλλη δεν έπρεπε να κρατήσω μέσα μου όλα αυτά τα συναισθήματα γιατί όλο αυτό το τραγικό συμβάν προκλήθηκε από κάποιον χούλιγκαν της ομάδας μου! Ήταν πολύ δύσκολο και σίγουρα είναι η πιο μελανή στιγμή της καριέρας μου... Ευτυχώς, οι διοικήσεις των συλλόγων έκαναν σωστούς χειρισμούς και το κακό δεν επεκτάθηκε και στον πρόσφατο αγώνα που παίξαμε στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα...», τόνισε ο γεννημένος στην σερβική πρωτεύουσα φόργουορντ της τουρκικής ομάδας.

ΟΑΚΑ ίσον... κόλαση!

«Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να κερδίσει μέσα σε μία τέτοια έδρα όπως το ΟΑΚΑ! Πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ χρειαστήκαμε 5 παιχνίδια για να “λυγίσουμε” τον Παναθηναϊκό και να φτάσουμε στο φάϊναλ-φορ, ενώ η πορεία και οι εμφανίσεις του αντιπάλου στην εφετινή σεζόν, δείχνουν ότι είναι μία ομάδα που αποδίδει εξαιρετικά μέσα στο “σπίτι” της. Φαντάζομαι οι φίλαθλοι θα γεμίσουν το γήπεδο και ανεξάρτητα με τα προβλήματα που διαβάζουμε ότι έχει η ελληνική ομάδα, θα πρέπει να κάνουμε μεγάλο παιχνίδι για να τα καταφέρουμε.», υποστήριξε ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου (σ.σ.: 2008-09) που μας διαβεβαίωσε ότι η αλλαγή της σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γαλατασαράϊ, στις αρχές Δεκεμβρίου, έβαλε στα τέλος στα οικονομικά προβλήματα του τμήματος μπάσκετ και οι πάντες πλέον είναι πληρωμένοι.», υπογράμμισε ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ, που έχει γυρίσει σχεδόν όλη την πρώην ηνωμένη Γιουγκοσλαβία αλλά και την Ευρώπη, παίζοντας σε Ερυθρό Αστέρα, Μπουντούτσνοστ, Παρτίζαν, Κάχα Λαμποράλ, Καντού, πριν φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

«Κάποια στιγμή θα έρθει και η κοιλιά της ΤΣΣΚΑ!»

«Αυτή τη στιγμή, η ρωσική ομάδα δεν παίζεται! Είναι στην καλύτερή της φόρμα, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, γιατί κάποια στιγμή θα είναι λογικό να κάνει μία κοιλιά. Όσο αργότερα την κάνει τόσο το χειρότερο, γιατί πλέον όσο περνάει ο καιρός όλα τα παιχνίδια έχουν μεγάλη σημασία! Άλλωστε, η εμπειρία από τα τρία τελευταία φάϊναλ-φορ, στα δύο εκ των οποίων, ήμουν παρών, είναι εφιαλτική!», υποστήριξε ο Σέρβος φόργουορντ που τον περασμένο Αύγουστο “κόπηκε” από την δωδεκάδα της μετέπειτα δευτεραθλήτριας κόσμου, Εθνικής Σερβίας, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να δηλώνει ότι δεν θα τον ξανακαλέσει ποτέ! «Έκτοτε δεν έχουμε ξαναμιλήσει ούτε με τον coach, ούτε με κάποιον από την ομοσπονδία, οπότε δε νομίζω ότι τίθεται θέμα επιστροφής μου... Σίγουρα, η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή, προήλθε πάνω στην ένταση της στιγμής και σίγουρα έχω μετανιώσει για εκείνη την συμπεριφορά μου...», κατέληξε ο 3ος σκόρερ (μ.ο. 10,7π.) της Γαλατασαράϊ στην Ευρωλίγκα.