Μανωλόπουλος: «Δεν μετανιώνω για τον Άρη...»

Φάνης Παναγιώτου
Μανωλόπουλος: «Δεν μετανιώνω για τον Άρη...»

bet365

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του Κολοσσού επί του Κόροιβου και μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της νέας του ομάδας και τη μεταγραφή του στη Ρόδο.

Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε εντός έδρας του Κόροιβου Αμαλιάδας με 82-75 και έφτασε τις 6 νίκες στη Basket League (6-7). Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν εκ τω κορυφαίων, καθώς σε 20:00 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 12 πόντους (2/5τρ.) και 2 ριμπάουντ.

Ο 27χρονος φόργουορντ (γενν. το 1987, ύψος 2.08μ.) άφησε πριν λίγο καιρό τον Άρη και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τον Κολοσσό.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεταγραφή του στη Ρόδο, την πορεία της νέας του ομάδας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ματς με τον Πανιώνιο που ακολουθεί.

Σωτήρη, αρχικά θέλουμε να μας πεις σε ποια σημεία κρίθηκε το ματς με τον Κόροιβο και τελικά φτάσατε στην πολύ σημαντική αυτή νίκη…

«Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ο coach μας είχε τονίσει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα του Κόροιβου και μπορέσαμε να βγάλουμε πολύ καλή εικόνα στο παρκέ. Μείναμε σοβαροί στην άμυνα, αντιμετωπίσαμε όποια δυσκολία μας έβαλε η αντίπαλη ομάδα και ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη».

Δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα, με την ομάδα πλέον να φτάνει τις 6 νίκες. Ποιοι είναι οι στόχοι του Κολοσσού για φέτος;

«Στις τελευταίες του δηλώσεις ο coach τόνισε πως οι 6 νίκες είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες. Είναι όντως μεγάλος αριθμός για έναν γύρο, αλλά δεν αρκεί. Στόχος μας είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και όταν σωθούμε μαθηματικά, τότε θα κοιτάξουμε πιο ψηλά. Τώρα θα είναι άτοπο να συμβεί κάτι τέτοιο...»

Έχετε «βγάλει» ήδη τρία… διπλά, ωστόσο η έδρα αποτελεί το σημαντικότερο όπλο σας. Σωστά;

«Πάντα οι ομάδες προσπαθούν να κρατήσουν αλώβητες τις έδρες τους, να πάρουν νίκες με τον κόσμο του και εκτός έδρας να είναι ανταγωνιστικές. Εμείς έχουμε βγάλει τρία διπλά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα είμαστε σοβαροί και προετοιμασμένοι στα επόμενα εκτός έδρας ματς. Μέσα ή έξω θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα. Έφυγες από τον Άρη για να μετακομίσεις στη Ρόδο και φαίνεται πως δικαιώνεσαι για την επιλογή σου…

«Το καλοκαίρι είχα μεγάλη επιθυμία να παίξω για τον Άρη. Ήξερα τις δυσκολίες που θα υπήρχαν όσον αφορά στον ρόλο μου στην ομάδα, καθώς μπροστά μου είχα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης (σ.σ. Βεζένκοφ). Ήθελα όμως να δουλέψω για τον coach Πρίφτη και το τεχνικό τιμ, προκειμένου να βρεθώ ξανά σε μία μεγάλη ομάδα. Δεν το μετανιώνω που πήγα στον Άρη γιατί από τη συνεργασία μου αυτή βελτιώθηκα μπασκετικά και ως άνθρωπος. Εύχομαι τα καλύτερα στον Άρη και χαίρομαι που συνεχίζουν να κερδίζουν».

Ακολουθεί το ματς με τον Πανιώνιο… Τι να περιμένουμε από τον Κολοσσό;

«Η νίκη είναι αποκλειστικός στόχος. Υπάρχει όμως η απουσία του Άγγελου (σ.σ. Τσάμης, εκτός με θλάση) και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του. Με τις οδηγίες του coach θα είμαστε προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε. Ξέρουμε πως είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά του Πανιωνίου, θα είμαστε όμως έτοιμοι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα