Kαι με Αλβέρτη προπονητή, και, και, και! (pics & vids)

Kαι με Αλβέρτη προπονητή, και, και, και! (pics & vids)

Γιάννης Ράμμας
Kαι με Αλβέρτη προπονητή, και, και, και! (pics & vids)

bet365

Το 2014 του Παναθηναϊκού τα είχε όλα. Από δραματικές αλλαγές στο ρόστερ μέχρι πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος επί του Ολυμπιακού με μισή ομάδα σε κεκλεισμένων ΟΑΚΑ. Αλλά σαν τον τρόπο κατάκτησης της Α1... δεν έχει!

Ο Παναθηναϊκός ανυπομονεί να δει τι του επιφυλλάσσει το 2015, αλλά μέχρι τότε το gazzetta.gr κάνει το rewind στις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές του το 2014.

ΥΠΟΘΕΣΗ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Ο 39ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος έφερε τον Παναθηναϊκό και τον Άρη αντιμέτωπους σε μάχη τροπαίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως το 2005, αλλά, όπως τότε στο «Λίντο», το βάθρο της απομονής στο «Δύο Αοράκια» στις 9/2 χωρούσε μόνο τον πρώτο. Με επιμέρους σκορ 50-13 στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο ακόμα και του MVP Ραμέλ Κάρι (17π. με 4/7δίπ., 3/4τρίπ., 1ρ., 3ασ. σε 20:54) πανηγύρισε (90-53) το 15ο σχετικό τρόπαιο της ιστορίας του.

Η ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την επομένη της εντός έδρας ήττας απ' τη Λαμποράλ Κούτσα (61-68 στις 7/3) στο πλαίσιο του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη, αφήνοντας τα ηνία στον Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος, έχοντας δίπλα του και τον Δημήτρη Πρίφτη πέραν του Σωτήρη Μανωλόπουλου, κλήθηκε να προσδώσει στην ομάδα έναν πιο γρήγορο και πιο παραγωγικό τρόπο τρόπο παιχνιδιού. Έξι ημέρες έπειτα την κατάκτηση της Α1 πέρασαν στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (10/12).

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στις 20/3 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επέστρεψε στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά ως αντίπαλος κι η υποδοχή του ήταν ανάλογη της 13χρονης προσφοράς του στον Παναθηναϊκό. Το video τα «λέει» καλύτερα...

TO BREAK ΣΤΟ BREAK

Με τον κόσμο να 'χει μεταδώσει την πίστη του κατά την αναχώρηση της αποστολής, η επιστροφή στο ξενοδοχείο «Caravel» ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Το break (65-67 στη 1/6) στο break (64-69 στις 29/5) επανέφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος στη σειρά των Τελικών των playoffs της Α1 και το εξιλεωτικό 82-71 στο ΟΑΚΑ λίγες ημέρες αργότερα αποτέλεσε για τον κόσμο του την αφορμή για τη δημιουργία μίας μακράς λίστας τρόπων νικών επί του Ολυμπιακού.

Η ΚΡΑΥΓΗ

Φορώντας τη φανέλα του, κατέκτησε τα πάντα. Στις 4/6 ήταν η ώρα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να κατακτήσει την Α1 κι ως προπονητής τού Παναθηναϊκού. Η κραυγή του αμέσως μετά τη λήξη του Game 5 (82-71) των Τελικών των playoffs της Α1 στο ΟΑΚΑ θα ηχεί για πάντα...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οχτώ ημέρες έπειτα την 34η κατάκτηση της Α1 για το 9ο double της ιστορίας του ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε (12/6) το τέλος συνεργασίας με τους Ματσιούλις, Λάσμε, Μπράμο, Κάρι & Σανγκ, κάνοντας χρήση του σχετικού όρου στα συμβόλαιά τους. Οι Ούκιτς, Μπατίστ, Αποστολίδης & Ράιτ δεν είχαν υπόλοιπο συμβολαίου κι οι παλιοσειρές Φώτσης & Διαμαντίδης μαζί με τους Μαυροκεφαλίδη, Παππά & Γιάνκοβιτς και τους νεαρούς Χαραλαμπόπουλο & Διαμαντάκο βρέθηκαν να 'ναι... μόνοι τους στο ρόστερ, πριν τους ξανακάνει παρέα κι ο Τζέιμς Γκιστ. Παρότι ο τότε ακόμα μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε προϊδεάσει επ' αυτού, αρκετοί χρειάστηκαν ώρα μέχρι να εμπεδώσουν το πέρασμα απ' τη θεωρία στην πράξη. Οι Σλότερ, Μποχωρίδης, Νέλσον, Μπατίστα, Κόνιαρης, Λούντζης, Παπαγιάννης, Μπλουμς & Ράιτ προστέθηκαν στη συνέχεια, ο προτελευταίος απ' το συμβόλαιο 1+1 μήνα στον 1+1 χρόνο κι ο τελευταίος μέχρι τις 31/12 ανεπισήμως.

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Με τους Γκιστ, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη & Χαραλαμπόπουλο να 'ναι τραυματίες, τους Κόνιαρη, Λούντζη & Παπαγιάννη να συμπληρώνουν την αποστολή και το Γιώργο Διαμαντάκο να μετρά 11:27 συμμετοχής (3ρ.) ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ την ίσως πιο παλικαρίσια όσο ανέλπιστη νίκη του επί του Ολυμπιακού (77-76 στις 9/10). Ο Εστεμπάν Μπατίστα με το κάρφωμά του στα -0,4" αποτέλεσε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, απ' την οποία, όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, θυμόταν «μόνο το πρόσωπο του Διαμαντίδη να με κοιτά και να μου δίνει τη μπάλα κι αμέσως άρχισα να τρέχω. Δεν είδα το καλάθι, είδα κάτι κόκκινες φανέλες δίπλα μου, αλλά δε σκεφτόμουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να τρέξω, να πηδήξω και να βάλω τη μπάλα στο καλάθι, αφού ήξερα πως απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα. Νομίζω ήταν και λίγο τυχερό». Η μη συμμόρφωση του πια έκπτωτου προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επέτρεψε στον «αιώνιο» αντίπαλό να διεκδικήσει την πρόκριση στα χαρτιά με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή ακόμη και σήμερα, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα το μέγεθος του επιτεύγματος των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα