Ούτε Seria A, ούτε Ευρωλίγκα για Σιένα

Ούτε Seria A, ούτε Ευρωλίγκα για Σιένα

bet365

Η... οικονομική καταστροφή της Σιένα θα της στερήσει την παρουσία της στην Ευρωλίγκα την επόμενη χρονιά, όπως και τη συμμετοχή της στο ιταλικό Πρωτάθλημα.

Η Σιένα μπορεί να παλεύει απέναντι στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για το όγδοο συνεχόμενο Πρωτάθλημά της, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν. Ένας πετυχημένος κύκλος θα κλείσει μαζί με το πρωτάθλημα για την ιταλική ομάδα, που την επόμενη χρονιά δεν θα βρίσκεται ούτε στην Ευρωλίγκα, αλλά ούτε και στη Seria A κι όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα η νέα αρχή θα τη βρει στην τέταρτη κατηγορία.

O Μπιάνκι Ετζίντιο, που είναι επικεφαλής της προσπάθειας που γίνεται για ρύθμιση των χρεών, μίλησε στο ιταλικό Antenna Radio για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: «H τελευταία ημέρα της σεζόν θα είναι και η τελευταία για τη Σιένα που περιμένει την απόφαση του δικαστή σχετικά με την αίτηση για την πτώχευση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη Σιένα στη Serie A, μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να δούμε τι προβλέπετε για τη ρύθμιση των χρεών και ψάξαμε μαζί για χορηγούς. Οι συνθήκες όμως και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι... συγκρούστηκαν με τους κανόνες της ομοσπονδίας και οι λύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο. Έτσι, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και στην Ευρωλίγκα».

Για τα τμήματα υποδομής: «Δυστυχώς ήρθε το τέλος και γι' αυτά. Προσπαθήσαμε να τα σώσουμε με κάθε τρόπο. Συναντήθηκα με τα παιδιά, τους γονείς και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί και τους ανακοίνωσα το τέλος των μαθημάτων. Η αίσθηση της απογοήτευσης ήταν μεγάλη. Υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια και πικρία, αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τη Σιένα στις δόξες των τελευταίων χρόνων».

Για τη σχέση του προπονητή της Σιένα, Μάρκο Κρέσπι και της ομάδας τους τελευταίους μήνες: «Ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο κατάφεραν να κρατήσουν τους παίκτες έξω από αυτή την ιστορία. Προσπάθησα κι εγώ να κάνω το ίδιο. Προσπάθησα πάντα να είμαι ξεκάθαρος και διαθέσιμος σε ότι ήθελαν να με ρωτήσουν».

Για το μέλλον των εργαζομένων: «Από τη στιγμή που η εταιρία θα διακόψει τις δραστηριότητά της όπως όλες οι επιχειρήσεις θα τελειώσει η σχέση της με τους εργαζομένους. Ελπίζω να έχουν ευκαιρίες που εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να τους δώσω».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα