«Μας δίνετε τις ασφάλειες ή τέλος απ' την Εθνική οι παίκτες μας»

«Μας δίνετε τις ασφάλειες ή τέλος απ' την Εθνική οι παίκτες μας»

bet365

Ο Ολυμπιακός ζητάει τις λεπτομέρειες της ασφάλισης των διεθνών παικτών, ώστε να τις ελέγξει. Εάν δε του δοθούν απ' την ΕΟΚ, δε θα παίξει κανείς «ερυθρόλευκος» με την Εθνική Ομάδα.

Πριν λίγες μέρες ο Ολυμπιακός ζήτησε απ' την ΕΟΚ να του δοθούν οι ασφάλειες των διεθνών παικτών, ώστε να ελεγχθούν οι λεπτομέρειες. Η ΕΟΚ απάντησε επίσημα στους Πειραιώτες πως οι παίκτες είναι ασφαλισμένοι απ' την FIBA, χωρίς, ωστόσο, να δοθούν τα ασφαλιστήρια.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, μιλώντας στον Novasport FM, ανέφερε αρχικά: «Ζητήσαμε με επιστολή μας στην ΕΟΚ για τρίτη φορά την τελευταία τριετία να μας δοθούν τα ασφαλιστήρια των διεθνών, ώστε να δούμε τους όρους κι αν αυτή η ασφάλιση υφισταται.

Ζητήσαμε το αυτονόητο για να δούμε τι ακριβώς καλύπτει. Πέρυσι μας είχαν απαντήσει προφορικά πως η FIBA καλύπτει την ασφάλεια. Το πρωί η ΕΟΚ μας απάντησε επίσημα κι αρχικά χαρακτήρισε την επιστολή προκλητική κι απειλητική. Μας ενημερώνει πως η FIBA ασφαλίζει τους αθλητές και πως είναι ασφαλισμένα τα συμβόλαια των παικτών. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η FIBA καλύπτει ως μέγιστο ποσό τα €3.000.000. Τα συμβόλαια των διεθνών μας παικτών που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό είναι τουλάχιστον το τριπλάσιο ποσό συνολικά. Ζητάμε απλά να μας δώσουν τα ασφαλιστήρια για να δούμε τι καλύπτουν και με ποιον τρόπο. Το ζητάμε χρόνια τώρα και παίρνουμε μόνο κάτι απαντήσεις του τύπου... είναι ασφαλισμένοι».

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος έδωσε και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Πέρυσι υπογράψαμε τον Ματ Λοτζέσκι, που αγωνίζεται και στην Εθνική Βελγίου, Χωρίς καν να ζητήσουμε τίποτα μας έστειλε η ομοσπονδία του Βελγίου το ασφαλιστήριο, το οποίο σφαλίζει το πλήρες συμβόλαιο του Λοτζέσκι. Στην Ισπανία η ομοσπονδία έχει έρθει σε συμφωνία με τη λίγκα και καλύπτει τα συμβόλαια των αθλητών. Όταν λήγει η ACB, το επιπλέον κόστος με την εθνική ομάδα το καλύπτει η ομοσπονδία της Ισπανίας».

Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν ξεκάθαρος στο τι θέλει με τον Διευθυντή της ΚΑΕ να τονίζει: «Θέλουμε να δούμε αν τα συμβόλαια των αθλητών μας είναι πλήρως ασφαλισμένα. Δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι εις βάρος της Eθνικής μας, όταν η βάση της Εθνικής είναι ο Ολυμπιακός και κανείς αθλητής δεν έχει αρνηθεί ποτέ τη συμμετοχή του σ' αυτή. Το κάναμε τώρα γιατί πέρυσι, που το στείλαμε μετά το τέλος των τελικών, μας είπαν ότι το κάναμε επίτηδες. Το στείλαμε τώρα πριν απ' το αποτέλεσμα των τελικών και χωρίς να ξέρουμε ποια ομάδα θα πάρει το Πρωτάθλημα. Ζητάμε τα ασφαλιστήρια για να τα ελέγξουμε. Αν δε μας καλύπτουν τα ασφαλιστήρια ,η Εθνική... τέλος για τους παίκτες του Ολυμπιακού! Η πληροφόρησή μας είναι πως η FIBA καλύπτει μέρος των συμβολαίων των παικτών μας. Είναι τεράστια η διαφορά. Αν είναι €3.000.000, τότε οι παίκτες είναι μερικώς ασφαλισμένοι και όχι πλήρως. Απ' την ΕΟΚ μας ενημέρωσαν πως είναι πλήρως ασφαλισμένοι, ας μας δείξουν τα ασφαλιστήρια ότι καλύπτουν τις αποδοχές των παικτών μας κι οτι μας καλύπτουν ως διοίκηση. Αν δε μας καλύπτουν τότε... τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού απ' την Εθνική!»!

 

Τελευταία Νέα