«Πιο εύκολο έργο η ΤΣΣΚΑ από τη Ρεάλ» (pics)

Μιχάλης Στεφάνου
«Πιο εύκολο έργο η ΤΣΣΚΑ από τη Ρεάλ» (pics)
Λίγο πριν το πρώτο ματς κόντρα στην Μπάρτσα, ο τεχνικός της Γαλατά μίλησε στον ανταποκριτή του Gazzetta.gr στην Ισπανία Μιχάλη Στεφάνου για τα πλέι οφ της ευρωλίγκας.

Στο ξεκίνημα της σεζόν οι μεγάλες προσδοκίες του τούρκικου μπάσκετ για κάτι κάλο στην ευρωλίγκα αφορούσαν περισσότερο την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εν συνεχεία την έμπειρη Εφές του Οκτάι Μαχμούτι και λιγότερο την Γαλατά. Τελικά, παρά τις πολλές αναποδιές και την αντικατάσταση πολλών βασικών παικτών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η “Τσιμ Μπομ” ήταν αυτή που κατάφερε να σώσει το... γόητρο.

Με ηγέτη και πρώτο βιολί τον Αρόγιο, τον Ερτσεγκ να κάνει εκπληκτική σεζόν και ένα κράμα αθλητικών και έμπειρων παικτών, η Γαλατά κατάφερε αθόρυβα να πάρει τις νίκες που χρειαζόταν και να “τρυπώσει” στην τελική οκτάδα. Πλέον έχει να σκαρφαλώσει το ...βουνό που λέγεται Μπαρτσελόνα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας, όμως θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές της χωρίς το παραμικρό άγχος, καθώς κανείς δεν θα της ζητήσει τα... ρέστα αν δεν προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Κατά τη διάρκεια του ΤΟΡ 16 η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισε τις αντιπάλους των “αιωνίων” στα προημιτελικά, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, προβάλλοντας μάλιστα σθεναρή αντίσταση και στις δύο. Το gazzetta.gr βρέθηκε στην προπόνηση της Γαλατά στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” και μίλησε με τον Τούρκο προπονητή τόσο για την σειρά με την Μπάρτσα, όσο και για αυτές που ξεκινούν σε Μαδρίτη και Μόσχα.

-Κόουτς, καταφέρατε κάτι που λίγοι περίμεναν στην Τουρκία, δηλαδή να είστε η μόνη ομάδα που συμμετέχει στα προημιτελικά; Πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα της Γαλατά;

“Είναι σίγουρα σημαντικό με βάση τα προβλήματα που είχαμε καθ' ολη τη διάρκεια της σεζόν. Χρειάστηκε να κάνουμε πολλές αλλαγές βασικών παικτών, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε τις ομάδες που έπρεπε να και να είμαστε τώρα στα προημιτελικά. Οι παίκτες μου δεν σταμάτησαν να δουλεύουν και να προσπαθούν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες που συνεχώς προέκυπταν και είμαι περήφανος για αυτούς”.

-Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα εκπληκτικό ΤΟΡ-16 και είναι το απόλυτο φαβορί στη μεταξύ σας κόντρα. Τι σας “τρομάζει” περισσότερο στην προσεχή σας αντίπαλο και τι πιθανότητες δίνετε στην δική σας ομάδα;

“Το πρώτο πράγμα που μπορείς να πεις για την Μπαρτσελόνα, είναι πως έχει πολύ βαθύ ροτέισον. Ουσιαστικά διαθέτει 12-13 παίκτες σε καλή κατάσταση και έτοιμους να μπουν και να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα ο Ντόρσεϊ έρχεται από τον πάγκο ως τρίτος ή τέταρτος ψηλός παίκτης. Αυτή η αριθμητική της πληρότητα είναι πολύ σημαντική σε σειρά αγώνων. Κρατάει την ομάδα φρέσκια. Εμείς σεμνά και με πίστη στο πλάνο μας θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε κι από κει και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε”.

-Στο ΤΟΡ 16 αντιμετωπίσατε τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τα δύο αυτά ζευγάρια;

“Δεν ξέρω τι εκτιμήσει γίνονται στην Ελλάδα, αλλά ως ουδέτερος κριτής θα πω ότι η ΤΣΣΚΑ με την Ρεάλ μου μοιάζουν μεγάλα φαβορί στις σειρές τους. Διαθέτουν γεμάτα ρόστερ, παίκτες με μεγάλη ποιότητα και έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι ελληνικές ομάδες πάντως θα είναι ισχυρά αουτσάιντερ. Θεωρώ ότι το έργο της ΤΣΣΚΑ θα είναι λίγο πιο εύκολο απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με της Ρεάλ απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και πάντα σ' αυτή τη χρονική περίοδο αρχίζει να γίνεται απειλητικό. Ειδικά όταν έχει το ρόλο του αουτσάιντερ. Δεν λέω ότι θα τα καταφέρει απέναντι στη Ρεάλ, αλλά με την εμπειρία που έχει αποκτήσει και την κλάση του Σπανούλη, μπορεί να της δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα”.

-Με δύο κουβέντες, τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο την ΤΣΣΚΑ και τι την Ρεάλ;

“Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που κοντρολάρει πολύ το παιχνίδι, συνδυάζει δύναμη στην άμυνα με ταλέντο στην επίθεση και βασίζεται πολύ στο λόου πόστ παιχνίδι. Παίζει πολύ το πικ εν ρολ με τον Κρστιτς να είναι ο παίκτης κλειδί, προτιμάει το αργό τέμπο αν και επιλέγει να τρέξει κατά διαστήματα. Νομίζω ότι θα προσαρμοστεί στο αμυντικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τις λίγες κατοχές, γι' αυτό της δίνω σαφές πλεονέκτημα. Οι ψηλοί είναι η μεγάλη της δύναμη και Τεόντοσιτς είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στην περιφέρεια. Αν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευτεί τυχόν απουσία του, θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση”.

-Η Ρεάλ; Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί;

“Η Ρεάλ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Στην επίθεση παίζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη. Σχεδόν αυτόματα. Έχει πολύ γεμάτο ρόστερ και κρατάει την ενέργειά της σε υψηλά επίπεδα και στα 40 λεπτά, ενώ διαθέτει αστείρευτο ταλέντο και ταχύτητα στην περιφέρεια και ψηλούς που παίζουν τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Το ερωτηματικό για τη Ρεάλ είναι πώς θα αντιδράσει αν δεν της πάει καλά το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός με την εμπειρία του μπορεί να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ρεάλ έχει παίξει το πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ μέχρι τώρα, και θα έχει τον πρώτο λίγο”.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.