Σφαιρόπουλος: «Κρατάμε την καλή προσπάθεια»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σφαιρόπουλος: «Κρατάμε την καλή προσπάθεια»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κρατάει την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του στο EuroCup και το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου μίλησε για τα κέρδη της ομάδας του από τη συμμετοχή της στο EuroCup: «Σημαντικό για εμάς είναι ότι προκριθήκαμε στο “Last 32” κι ότι κάναμε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη τους ευρωπαϊκούς αγώνες μας στην φετινή αγωνιστική περίοδο

Προσπαθήσαμε να ήμαστε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε για μεγάλο διάστημα του ματς, αλλά η Μπιλμπάο έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, πέντε σερί τρίποντα, πήρε διαφορά ασφαλείας και παρότι παλέψαμε δεν επιτύχαμε κάτι περισσότερο από το να μειώσουμε την διαφορά. Εάν υπήρχε λίγο παραπάνω χρόνος ίσως να καταφέρναμε κάτι καλύτερο.

Από την ευρωπαϊκή παρουσία μας μετράει η αρκετά καλή προσπάθεια που κάναμε. Για μας είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στους “32” κι ότι κάναμε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και πως επιστρέψαμε στις καλύτερες ομάδες του Eurocup. Μας μένει κάποια πικρία, γιατί δεν επιτύχαμε μια νίκη στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι αντίπαλοι μας ήταν καλύτερες ομάδες, επιπέδου Ευρωλίγκας με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ.

Αυτό που κρατάμε είναι την καλή προσπάθεια σε όλους τους αγώνες με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο στο Μπιλμπάο, στο οποίο, όμως, παίξαμε Τρίτη κι ενώ την Κυριακή είχαμε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και η ομάδα ταξίδεψε για την Ισπανία χωρίς να κοιμηθεί. Η ομάδα μας είναι καινούργια και κέρδισε εμπειρίες από την συμμετοχή στο Eurocup. Η πρόοδος που κάναμε φαίνεται από το γεγονός ότι πριν ένα μήνα η Μπιλμπάο μας είχε νικήσει εύκολα και σήμερα την κοντράραμε και χάσαμε με μικρή διαφορά.

Τώρα αφοσιωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, να δούμε τα λάθη και να δουλέψουμε σε αυτά στον περισσότερο χρόνο που θα έχουμε για προπονήσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσω τους λίγους, αλλά πιστούς φιλάθλους που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο και χειροκρότησαν την ομάδα».