Καλώς τα παιδιά τα δικά μας! (pics)

Καλώς τα παιδιά τα δικά μας! (pics)

Μιχάλης Στεφάνου
Καλώς τα παιδιά τα δικά μας! (pics)

bet365

Γιούρι Ζντοβντς, Σάσα Βολκόφ και Ντράγκαν Τάρλατς μίλησαν ανταποκριτή του gazzetta.gr στην Βαρκελώνη Μιχάλη Στεφάνου, για το Παγκόσμιο, τη wild card και όχι μόνο...

Ήταν παρόντες στις πιο αστραφτερές μέρες του ελληνικού μπάσκετ, όταν το πρωτάθλημά μας ήταν το καλύτερο της Ευρώπης. Πρωταγωνιστούσαν τότε που το Ιβανώφειο αποτελούσε θανάσιμη παγίδα για κάθε αντίπαλο, τότε που σε δύο σερί φάιναλ φορ ζήσαμε τους πρώτους ελληνικούς εμφυλίους, τότε που το μπάσκετ έβαζε κάτω το ποδόσφαιρο σχεδόν σε καθημερινή βάση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ήταν πρώτο θέμα στην τηλεόραση.

Ως παίκτες ήταν ...υπερσύγχρονοι την εποχή τους κι αν υπήρχε ...δεύτερη νιότη σίγουρα θα έκαναν θραύση ακόμη και σήμερα. Ένας ψηλός πόιντ γκαρτ με μυαλό ξυράφι, σπουδαίος αμυντικός κι εκτελεστής, ένας πάουερ φόργουορντ με δύναμη, καλό μακρινό σουτ και τεράστια γκάμα κινήσεων, κι ένας εκρηκτικός σέντερ με ιδανικές αναλογίες, ικανός να παίξει τόσο με πλάτη, όσο και με πρόσωπο, με καλό ντράιβ και σουτ από μέση απόσταση.

Γιούρι Ζντοβντς (μία ευρωλίγκα και τέσσερα μετάλλια με την Γιουγκοσλαβία), Σάσα Βολκόφ (6 μετάλλια με την Σοβιέτική Ένωση και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος), Ντράγκαν Τάρλατς (μία ευρωλίγκα και πέντε πρωταθλήματα Ελλάδος). Όσοι τους προλάβατε στα παρκέ δεν χρειάζεστε περαιτέρω συστάσεις. Όσοι δεν είχατε την τύχη, καλύτερα απευθυνθείτε στο youtube, αν κι από κει μόνο μια μικρή γεύση θα πάρετε. Διότι όσο θαυματουργό κι αν είναι το διαδίκτυο, την ατμόσφαιρα της εποχής δεν μπορεί να την μεταφέρει.

Οι τρεις πρεσβευτές της... πιο φωτεινής σελήνης του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στη Βαρκελώνη για την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τους πετύχαμε να τα λένε παρέα με Μποντίρογκα και Ράτζα, σ' ένα πηγαδάκι που "ανέδυε" χίλιες αναμνήσεις και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να τους αφήσουμε έτσι. Δείτε τι απάντησαν στα ερωτήματα του gazzetta.gr για την μεγάλη πρόκληση του ερχόμενου Σεπτέμβρη και όχι μόνο...

-Τι έδειξε η κλήρωση και τι να περιμένουμε απ' αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα;

Γ. ΖΝΤΟΒΝΤΣ: Για άλλες χώρες οι κλήρωση φέρνει τα δύσκολα νωρίς και για άλλες τα κρατάει για αργότερα. Εκ πρώτης όψεως η Σλοβενία θα έχει καλές πιθανότητες αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εμφανιστεί. Γενικά η έκβαση του τουρνουά θα εξαρτηθεί από τις μεγάλες παρουσίες και τις μεγάλες απουσίες.

Σ. ΒΟΛΚΟΦ: Περιμένω ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με συναρπαστικά παιχνίδια. Δύσκολο να γίνουν προβλέψεις πριν δούμε τα ρόστερ των ομάδων, αλλά νομίζω ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις θα έχουν τον πρώτο λόγο. ΗΠΑ το φαβορί και από κει και πέρα σίγουρα Ισπανία που θα παίζει εντός έδρας, Γαλλία, Ελλάδα, Αργεντινή, Σερβία αναμένονται δυνατές. Όποιος όμως κάνει το λάθος να υποτιμήσει χώρες που τα ονόματά τους δεν προκαλούν δέος θα το πληρώσει. Περιμένω εκπλήξεις.

ΝΤ. ΤΑΡΛΑΤΣ: Η κλήρωση λέει ότι πρέπει να βρεθείς την κατάλληλη στιγμή στην καλή σου φόρμα. Από τον Αύγουστο που θα ξέρουμε λίγο πολύ τα τελικά ρόστερ των ομάδων θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστική και με το καλύτερο δυνατό υλικό. Ο Σάσα (σ.σ. Τζόρτζεβιτς) έχει κάνει πολύ καλή δουλεία, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με όλους τους παίκτες θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουμε στην Ισπανία με τους καλύτερους. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο τουρνουά για όλους.

-Άξιζε η Ελλάδα την wild card;

Γ. ΖΝΤΟΒΝΤΣ: Αν υπήρχε μια χώρα που άξιζε να την πάρει, αυτή ήταν η Ελλάδα. Έχει τεράστια ιστορία στο μπάσκετ, είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στον κόσμο κι εγώ προσωπικά την θεωρώ πάντα ανάμεσα στα φαβορί. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστική και θα έχει έξτρα κίνητρο μετά από κάποιες αποτυχίες να αποδείξει ότι παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο

Σ. ΒΟΛΚΟΦ: Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλη διοργάνωση χωρίς την Ελλάδα. Είναι μια παραδοσιακή δύναμη, με πολλές επιτυχίες και κυρίως διάρκεια. Διαθέτει στο ρόστερ της τον Σπανούλη, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες που θα εμφανιστούν στα γήπεδα της Ισπανίας. Ήμουν 1000% σίγουρος ότι θα πάρει την wild card.

ΝΤ. ΤΑΡΛΑΤΣ: Φυσικά και άξιζε η Ελλάδα να βρίσκεται στο παγκόσμιο έστω και με αυτόν τον τρόπο. Το μπάσκετ κυλάει στο αίμα των Ελλήνων και οι επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια μιλούν από μόνες τους. Ελπίζω να παρουσιαστεί πλήρης και να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά.

-Προγνωστικά για την φετινή ευρωλίγκα μπορούν να γίνουν;

Γ. ΖΝΤΟΒΝΤΣ: Η Ρεάλ παίζει το καλύτερο μπάσκετ κι αν δεν έχει τραυματισμούς ή κάποιο άλλο απρόοπτο μπορεί να φτάσει ως το τέλος. Από κει και πέρα μου αρέσει η ΤΣΣΚΑ και το στυλ του κόουτς Μεσίνα, η Μπαρτσελόνα βρίσκει την φόρμα της και η Μακάμπι είναι δυνατή επιθετικά. Όσο για τις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός έκανε κοιλιά την καλύτερη περίοδο και αν τώρα συνεχίσει να ανεβαίνει μπορεί να φτάσει Μιλάνο. Αν θα το ξαναπάρει τρίτη φορά; Κανείς δεν το πίστευε τις δύο πρώτες κι όμως συνέβη, οπότε ας μην λέμε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό ρόστερ και η άμυνα που παίζει τον κάνει επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Έχει τα φόντα να κοιτάξει ψηλά.

Σ. ΒΟΛΚΟΦ: Κάποιες ομάδες έχουν ξεχωρίσει, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εμφανιστούν στο φάιναλ φορ, εφόσον βρεθούν εκεί. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού τα δύο τελευταία χρόνια μας έχει διδάξει πολλά. Γενικά οι ελληνικές ομάδες δεν ξεκινούν ως φαβορί, αλλά στο τέλος έχουν τον τρόπο τους να κλέβουν τις εντυπώσεις. Από κει και πέρα Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ, έχουν και φέτος δυνατές ομάδες

ΝΤ. ΤΑΡΛΑΤΣ: Ελπίζω και εύχομαι ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός να καταφέρουν να βρεθούν στο Μιλάνο. Αν τώρα ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία με το τρίτο συνεχόμενο, θα χαρώ πολύ. Πάντως η ευρωλίγκα έχει γίνει αρκετά απρόβλεπτη με το νέο σύστημα.

-Αν μπορούσατε να πάρετε στην ομάδα σας έναν εκ των Σπανούλη-Διαμαντίδη, ποιον θα διαλέγατε;

Γ. ΖΝΤΟΒΝΤΣ: Καταρχήν θεωρώ ότι είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Διαμαντίδης είναι καθαρός “άσος”, ενώ ο Σπανούλης περισσότερο “2”. Σπουδαίες προσωπικότητες. Νομίζω θα διάλεγα των Διαμαντίδη, ειδικά πριν από 2-3 χρόνια που ήταν πιο νέος και πιο αποτελεσματικός στην άμυνα. Του είχα πάντα αδυναμία.

Σ. ΒΟΛΚΟΦ: Θα έπρεπε να σπάσω το κεφάλι μου για να αποφασίσω! Μεγάλοι παίκτες, τεράστιες προσωπικότητες και πολύτιμα όπλα στα χέρια κάθε προπονητή. Ίσως τελικά να διάλεγα τον Σπανούλη για την δική μου ομάδα.

ΝΤ. ΤΑΡΛΑΤΣ: Θέλω να πω κάτι. Η Ελλάδα, όπως και η Σερβία, είναι χώρες με μικρό πληθυσμό για να μπαίνουν στη διαδικασία να ξεχωρίζουν τους μεγάλους παίκτες τους. Ξέρω τι γίνεται με Σπανούλη-Διαμαντίδη και Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και θέλω να πω ότι πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να βαδίσει ενωμένο παντού. Είναι προς όφελος όλων. Δεν μπορώ να διαλέξω κανέναν από τους δύο και ευτυχώς δεν χρειάζεται. (γέλια)

-Αν γύριζε ο χρόνος πίσω και επιστρέφατε ως παίκτες στην Ελλάδα τι θα θέλατε να ξαναζήσετε;

Γ. ΖΝΤΟΒΝΤΣ: Έναν αγώνα του Ηρακλή με τη φοβερή ατμόσφαιρα στο Iβανώφειο.

Σ. ΒΟΛΚΟΦ: Έπαιξα δύο ημιτελικούς φάιναλ φορ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και δεν θα έλεγα όχι σ' έναν τρίτο.

ΝΤ. ΤΑΡΛΑΤΣ: Ένα ακόμη ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα