Σφαιρόπουλος: «Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες»

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες»
Ο Πανιώνιος υποδέχεται τη Νίζνι (8/1, 19:00) για την πρεμιέρα του Last 32 του EuroCup και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του, ενώ επισήμανε και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της.

«Καλή χρονιά με υγεία και εύχομαι τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο. Αρχίζουμε αύριο τις υποχρεώσεις μας στην φάση «Last 32» του Eurocup και έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Να παίξουμε σε έναν πολύ δυνατό όμιλο με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, η Νίζνι εάν υπήρχε μια ακόμη θέση για την Ρωσία στην Ευρωλίγκα, θα έπαιζε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ η Μπιλμπάο είχε φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας στο πρόσφατο παρελθόν.

Πριν από την έναρξη της φάσης «Last 32», η Νίζνι ενισχύθηκε με τον Τέιλορ Ροτσέστι, ενώ ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, που έχει στόχο να διεκδικήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (7/1), ενώ στη συνέχεια τόνισε:

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο σε αυτή την φάση. Η πρόκριση στην φάση «Last 32» ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ομάδα, μια επιτυχία για τον Πανιώνιο και το ελληνικό μπάσκετ, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχε προκριθεί ομάδα στην επόμενη φάση του Eurocup. Θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε ιδίως στην έδρα μας, αλλά και εκτός να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Είναι σημαντικό ότι παίζουμε με δυνατούς αντιπάλους και θα μας βοηθήσουμε οι αγώνες του «Last 32» να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, στους παίκτες μας και στον τρόπο δουλειάς μας. Την περίοδο των Γιορτών είχαμε ένα ματς την εβδομάδα, αντί για δύο στο υπόλοιπο διάστημα, και είχαμε την ευκαιρία να «φρεσκάρουμε» την ομάδα και παράλληλα να μην χάσει τον αγωνιστικό ρυθμό της και να μείνει συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Νίζνι.

Παράλληλα, ο ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε: «Απέναντι στην Νίζνι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η Νίζνι είναι ομάδα, που έχει «γεμάτο» ρόστερ και πολύ ψηλούς παίκτες. Παρότι η συμμετοχή του Πρίμοζ Μπρέζετς είναι αμφίβολη, έχει πολλές λύσεις και πολλούς υψηλού επιπέδου παίκτες. Στον τελευταίο αγώνα της απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε με τέσσερις παίκτες άνω των δύο μέτρων και τον πλέι μέικερ να έχει ύψος 1μ.95. Το δεδομένο αυτό μας δίνει ένα στόχο για την αυριανή συνάντηση να είμαστε πολύ καλοί στα ριμπάουντ.
Η Νίζνι, επίσης, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, παρότι είναι ψηλή ομάδα και έχει ομοιογένεια, καθώς ο βασικός «κορμός» της είναι αναλλοίωτος τα τελευταία δύο, τρία χρόνια, ενώ ο προπονητής είναι ίδιος τα τελευταία τέσσερα, πέντε. Είναι ομάδα «σκληρή» με πολυφωνία στην επίθεση. Ο δεύτερος στόχος μας, επομένως, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι αμυντικά στο σύνολο και όχι σε μεμονωμένους παίκτες.
Όσον αφορά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει ο «Ιστορικός», ο Γιάνηης Σφαιρόπουλος είπε: «Εύχομαι να έχουμε υγεία, γιατί έχουμε δύο προβλήματα εν όψει του αυριανού ματς: Η συμμετοχή του Ούρος Ντούβνιακ είναι αμφίβολη και σχεδόν βέβαιη η απουσία του Γάιου Σκορδίλη. Δεν μου αρέσει να μιλάω για προβλήματα, διότι έχουμε το υλικό να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες, που δουλεύουν πολύ και με τον σωστό τρόπο.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους του Πανιωνίου: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η πορεία που έχουμε διαγράψει έως τώρα είναι από τις καλύτερες του Πανιωνίου, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, γι’ αυτό θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας και στο Αρτάκης και στο Ελληνικό στα ευρωπαϊκά ματς. Εμείς θα κάνουμε το παν για να τους ικανοποιήσουμε.
Θεωρούμε ότι ένας μεσοπρόθεσμος στόχος μας επιτεύχθηκε με την πρόκριση στην φάση «Last 32». Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες και παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά και εμείς είμαστε πολύ καλή ομάδα και έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Θέλουμε να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Κάθε νίκη θα είναι κατάκτηση και στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο». Μας ικανοποιεί η πορεία μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και ότι μετέχουμε σε δύο διοργανώσεις παρουσιάζοντας πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο.


Η ομάδα εμφανίζει σταθερότητα. Σίγουρα θα υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα και αρνητικά αποτελέσματα, αλλά οι ομάδες δεν μπορούν να νικούν πάντα. Εμείς εκείνο, το οποίο θέλουμε είναι είτε μετά από μεγάλες νίκες, είτε μετά από μεγάλες ήττες, να έχουμε στέρεες βάσεις και να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Εάν το κάνουμε θα επιβραβευθούμε αργά ή γρήγορα».

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι παίκτες μας, το 80% του ρόστερ, δίνουν για πρώτη φορά δύο αγώνες την εβδομάδα και, μάλιστα, σε μια ομάδα, όπως ο Πανιώνιος, που έχει απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση όταν την αντιμετωπίζεις για πρώτη φορά και χαίρομαι, διότι οι παίκτες δείχνουν ψυχικά χαρίσματα και παρά την απειρία τους, διαχειρίζονται τις καταστάσεις και αντεπεξέρχονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Έχουμε δυνατότητες ως σύνολο και είναι σημαντικό ότι προσπαθούμε να παίζουμε ως ομάδα. Είναι μεγάλος στόχος για μας να λειτουργούμε ομαδικά. Είμαστε «οικογένεια», έχουμε καλό κλίμα, παρότι είμαστε νέα ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά και καλούς χαρακτήρες. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ο οικογενειακός τρόπος, που λειτουργούμε, γιατί μας βοηθάει και στο αγωνιστικό επίπεδο».