Οι κορυφαίοι της πρώτης φάσης

Φάνης Παναγιώτου
Οι κορυφαίοι της πρώτης φάσης
Η Regular Season της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε, με τον Μπογκντάνοβιτς να είναι πρώτος σκόρερ και τον Διαμαντίδη πρώτο στις ασίστ. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τελείωσε με 8 νίκες και μόλις 2 ήττες την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να σκοράρει τους περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο. Συγκεκριμένα, ο Κροάτης φόργουορντ σημειώνει 18.1 πόντους ανά αγώνα, με τον Αλέξις Αζινσά (Στρασμπουρ) να ακολουθεί (17.11π.) και τους Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις Κάουνας, 16.8π.), Κιθ Λάνγκφορντ (EA7 Μιλάνο, 16.2π.) και Νικ Κέινερ-Μέντλι (Ουνικάχα Μάλαγα, 15.89π.) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Στην 6η θέση ο Βασίλης Σπανούλης με 15.8 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Μπογκντάνοβιτς είναι πρώτος και στους συνολικούς πόντους με 181 σε 10 παιχνίδια, ενώ στον ίδιο αριθμό συμμετοχών ο Τζάστιν Ντεντμον (Ζαλγκίρις Κάουνας) έχει 168 και ο Κιθ Λάνγκφορντ (EA7 Μιλάνο) μέτρησε 162 πόντους. Στην 4η θέση ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, με 158 πόντους σε 10 ματς.

Στα ριμπάουντ πρώτος σε μέσο όρο είναι ο Τζόφρεϊ Λοβρέν της Παρτιζάν με 9.3 (10 συμ.), ενώ ακολουθούν ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς του Ερυθρού Αστέρα (7.7, 10 συμ.), ο Σαρόν Φόρντ της Μπάμπεργκ (7.57, 7 συμ.), ο Ρίτσαρντ Χέντριξ της Λοκομοτίβ Κούμπαν (7.4, 10 συμ.) και ο Άντρες Νοτσιόνι της Λαμποράλ Κούτσα (7.29, 7 συμ.). Η σειρά δεν αλλάηει στα συνολικά ριμπάουντ, με τον Λοβρέν να είναι πρώτος έχοντας κατεβάσει συνολικά 93 «σκουπίδια»...

Στη λίστα με τις τελικές πάσες πρώτος είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 7.3 κατά μέσο όρο σε 10 συμμετοχές. Το αρχηγό του Παναθηναϊκού ακολουθεί ο Ομάρ Κουκ της Λιέτουβος Ρίτας ,ε 5.88 (8 συμ.), ο Λούκασζ Κόζαρεκ της Ζιέλονα Γκόρα με 5.8 (10 συμ.), ο Ντάνιελ Χάκετ της Σιένα με 5.78 (9 συμ.) και ο Εμίρ Πρέλντζιτς της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 5.6 (10 συμ.). Ο «3D» είναι πρώτος και στη λίστα με τις συνολικές ασίστ έχοντας μοιάσει 73 στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Στα κλεψίματα πρώτος είναι ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζαμον Γκόρντον (νυν της Έφες) με 2.1 κατά μέσο όρο (10 συμ.), δεύτερος ο Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς της Παρτιζάν με 2 (10 συμ.) και στην τρίτη θέση ο Τσαρλς Τζένκινς του Ερυθρού Αστέρα και ο Δημήτρεης Διαμαντίδης με 1.9 (10 συμ.). Ο Τζαμόν Γκόρντον είναι πρώτος και στα συνολικά κλεψίματα της πρώτης φάσεις με 21...

Στις τάπες πρώτος είναι ο Σον Τζέιμς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1.86 κατά μέσο όρο (7 συμ.) με τον Μπράιν Ντάντσον να ακολουθεί με 1.7 ανά αγώνα (10 συμ.). Τρίτος στη λίστα είναι ο Σεμίχ Ερντέν της Έφες με 1.5 (10 συμ.), ωστόσο, ο σέντερ του Ολυμπιακού είναι πρώτος στο σύνολο στην πρώτη φάση, καθώς έχει κόψει συνολικά 17 φορές τους αντιπάλους των πρωταθλητών Ευρώπης.

Στα λάθη την πρώτη θέση μοιράζονται οι Μπλέικ Σιλμπ (Ερυθρός Αστέρας) και Τζάστιν Ντεντμον (Ζαλγκίρις Κάουνας) που έχουν κάνει συνολικά 34 σε 10 αγώνες, δηλαδή 3.4 κατά μέσο όρο... Στην 6η θέση της σχετικής λίστα ο Βασίλης Σπανούλης με 2.9 λάθη ανά παιχνίδι στην πρώτη φάση.

Τέλος, στη λίστα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, πρώτος είναι ο Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις Κάουνας) με 34 σε 10 συμμετοχές, δεύτερος ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους της Λιέτουβος Ρίτας με 27 σε επίσης 10 συμμετοχές και στην τρίτη θέση οι Τζαμάρ Σμιθ (Μπάμπεργκ, 10συμ.), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτίζαν, 10συμ.) και Κώστας Βασιλειάδης (Αναντολού Έφες, 9 συμ.) με 25 εύστοχα σουτ τριών πόντων...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.