«Δείξαμε πως είμαστε ομάδα»

Φάνης Παναγιώτου
«Δείξαμε πως είμαστε ομάδα»

bet365

Ο Νώντας Παπαντωνίου μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη του Κολοσσού στη Δράμα και παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας της Ρόδου.

Ο Κολοσσός Ρόδου πέτυχε πριν μια εβδομάδα την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1, καθώς επικράτησε εντός έδρας των Τρικάλων. Η νησιώτικη ομάδα φαίνεται πως... βρήκε ρυθμό, αφού χθες πέρασε και από τη Δράμα με 76-79 σε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΚΑΟΔ.

Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν από τους πρωταγωνιστές του Κολοσσού (12 πόντοι, 5 ασίστ σε 24'49'') και μίλησε στο gazzetta.gr για τη σπουδαία αυτή νίκη αλλά και τους στόχους της ομάδας της Ρόδου.

Νώντα, αρχικά θέλουμε να μας μιλήσεις για τη χθεσινή μεγάλη νίκη επί του ΚΑΟΔ. Πού κρίθηκε το ματς;

«Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και παρουσιάσαμε διαφορετική εικόνα από εκείνη του πρώτου μέρους. Καταφέραμε και βγάλαμε στο παρκέ όλα αυτά που είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα και εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του ΚΑΟΔ. Βάλαμε μεγάλα σουτ στο τέλος και φτάσαμε σε αυτήτ ην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη».

Ο Κολοσσός πανηγύρισε για δεύτερη σερί εβδομάδα… Θεωρείς πως οι νίκες ήταν αυτό που έλειπε από την ομάδα για να παίξει καλό μπάσκετ; Να φύγει δηλαδή το άγχος του πρώτου θετικού αποτελέσματος…

«Το πρόβλημα ήταν πως η ψυχολογία μας ήταν χαμηλά από τις συνεχόμενες ήττες. Δεν είχαμε κάνει κάποια ήττα εκτός προγράμματος, ωστόσο, υπήρξε αρκετή πίεση, που φάνηκε ακόμα και στο ματς κόντρα στα Τρίκαλα, όταν κερδίζαμε με 25 πόντους και βρεθήκαμε να χάνουμε με 3 λίγο πριν το τέλος… Στη Δράμα, όμως, δείξαμε πως είμαστε ομάδα, ο καθένας έκανε το καλύτερο για να έρθει η νίκη, μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και βγάλαμε όλη την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις».

Οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν ποιοι είναι;

«Ο Κολοσσός Ρόδου φέτος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Σίγουρα ο στόχος μας είναι να σωθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα, ωστόσο, θεωρώ είμαστε ομάδα για πιο… πάνω στη βαθμολογία. Και μονάδες καλές έχουμε και σαν ομάδα είμαι καλή, επομένως θεωρώ πως είμαστε για πιο ψηλά, με την παραμονή, όμως, να αποτελεί προτεραιότητα».

Η έδρα φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο…

«Από αυτά που έχω δει έως τώρα, πρόκειται για μια πολύ δυνατή έδρα. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο, είναι κοντά στην ομάδα και σίγουρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μας… Τα πάντα, βέβαια, μέσα σε αθλητική και κόσμια ατμόσφαιρα».

Πως σχολιάζεις την αλλαγή προπονητή;

«Ήταν μια περίεργη κατάσταση, καθώς μία ημέρα μετά τη νίκη επί των Τρικάλων μας ανακοινώθηκε πως ο coach αποχωρεί… Αυτό είναι κυρίως θέμα της διοίκησης και του προπονητή και δεν αφορά τους παίκτες. Εξάλλου δεν υπήρχε και ο χρόνος για να εξετάσουμε λεπτομέρεις, αφού είχαμε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τον αγώνα στη Δράμα».

Προσωπικά τώρα, πως είναι στη Ρόδο; Θεωρείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση το καλοκαίρι τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό;

«Θεωρώ πως φέτος έκανα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Όλα τα χρόνια βρισκόμουν σε ομάδες που πάλευαν για τη σωτηρία, όπως το Περιστέρι, ο Ηλυσιακός, ακόμα και η ΑΕΚ όταν ήμουν εκεί… Γνωρίζω, δηλαδή, από ανάλογες καταστάσεις, κάτι που φάνηκε κόντρα στα Τρίκαλα. Σίγουρα δεν κάναμε καλή αρχή, ωστόσο, θεωρώ πως θα βρούμε τον δρόμο μας. Το κλίμα είναι πολύ καλό και οι συνθήκες ιδανικές. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και δεν υπάρχει κάνενα παράπονο, ειδικά στον οικονομικό τομέα, που είναι πολύ σημαντικός με βάση την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας».

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

«Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στη Ρόδο που πέρασε δύσκολα τις τελευταίες ώρες με τα άτομα που χάθηκαν… Εκτός από το νησί, θέλω να πω ένα μπράβο στον coach Κουταλιανό που μας κράτησε ενομένους όλη αυτή την περίεργη εβδομάδα και μας οδήγησε σε μια μεγάλη νίκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα