«Έπαθα σοκ όταν έμαθα για Ίβκοβιτς και Ολυμπιακό»

Gazzetta team
«Έπαθα σοκ όταν έμαθα για Ίβκοβιτς και Ολυμπιακό»

bet365

Για… όλους και όλα μίλησε ο Κάιλ Χάινς, που αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, τα δύο χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό και την συνέχεια της καριέρας του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κάιλ Χάινς στην ιστοσελίδα championat.ru:

«Ήμουν στο Λας Βέγκας και μεταξύ των ματς, με πλησίασε ο Τρινκιέρι και με έπεισε να μετακομίσω στην Ιταλία. Μου είπε τα πάντα για τη Βερόλι. Για το σύλλογο, την πόλη, τη σεζόν, τα πλάνα του και το ρόλο μου στην ομάδα. Το σκέφτηκα αρκετά, συζήτησα με τους γονείς μου και στο τέλος εκτίμησα τη συμπεριφορά του κόουτς προς εμέ, ενώ ενδιαφερόμουν να δω και μια άλλη χώρα. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο "ευχαριστώ" στον Αντρέα, γιατί αυτός ο άνθρωπος με πίστεψε και με βοήθησε να γίνω από μαθητής, επαγγελματίας», είπε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ.

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ιταλία... «Σκεφτείτε πως μόλις είχα αποφοιτήσει από το κολέγιο και ήμουν ένας νέος Αμερικανός, από το Νιου Τζέρσι που για πρώτη φορά έφευγε από τη χώρα του για να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ... σε ένα χωριό. Ο πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τους 5.000 ανθρώπους, ενώ στο διάβα σου έβλεπες πάπιες, κοτόπουλα... ό,τι μπορείς να δεις στις αγροικίες. Τα σπίτια δε, ήταν από πέτρα. Πολύ όμορφα. Δοκίμασα μια φορά να αρμέξω αγελάδα, αλλά απέτυχα. Ήμουν νέος, όλα ήταν καινούργια για μένα -το άρμεγμα, να μαζεύουν αβγά, να φροντίζουν τα ζώα- και ήθελα να τα γνωρίσω. Πιστεύω πως στα 60 μου, θα κάνω το ίδιο". Όταν ο Τρινκιέρι πήγε στην Καντού, τον κάλεσε κοντά του "αλλά δεν ήμουν έτοιμος για το επόμενο βήμα, για αυτό έμεινα στη Βερόλι».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Ολυμπιακός... «Ήμασταν στον ίδιο όμιλο και είχα παίξει καλά εναντίον του Ολυμπιακού και στα δυο ματς. Λίγο καιρό μετά, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπο μου. Μου είπε πως ο ίδιος ο Ίβκοβιτς είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να με πάρει στην Αθήνα. Έπαθα σοκ! Δεν το πίστευα. Αφότου ο μάνατζερ μου, μου εξήγησε πως δεν μου έκανε πλάκα, είπα αμέσως το "ναι". Δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Ήταν η ευκαιρία της ζωής μου, να παίξω για έναν από τους καλύτερους κόουτς στην Ευρώπη, σε μια κορυφαία ομάδα.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν η τέλεια ευκαιρία, η εμπειρία να παίξω υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα, εκ των πιο δυνατών προπονητών, τη ψυχή της Ευρώπης, δίπλα στους Κρστιτς και Καούν. Μετά τις 24 Ιουνίου είχα κάποιες προσφορές, ο μάνατζερ μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ, είχα προσωπική επαφή με τον Μεσίνα και στις 28/11 είχα ήδη υπογράψει».

Ο Κάιλ Χάινς εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά... «Η Αθήνα έγινε το δεύτερο σπίτι μου και πολλοί παίκτες φίλοι μου. Είχε έλθει η ώρα να φύγω. Είχα κατακτήσει τα πάντα με αυτή την ομάδα και έψαχνα για μια νέα πρόκληση". Όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε πως ουδέποτε μιλά για τον εαυτό του -εστιάζει στην ομάδα, εξήγησε "είμαι από τους ανθρώπους που πρώτα σκέφτονται τους άλλους και μετά τον εαυτό τους».

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε ποιο ζευγάρι είναι πιο δυνατό... Αυτό των Σπανούλη-Πρίντεζη ή εκείνο των Τεόντοσιτς-Χριάπα και απάντησε: «και τα δυο! Με τον Ολυμπιακό πήραμε δυο σερί τίτλους στην Ευρωλίγκα, με comeback, γιατί είχαμε εκπληκτικό ομαδικό πνεύμα. Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε και τώρα με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει σημασία λοιπόν, ποιος είναι πιο δυνατός. Νιώθω μεγάλη τιμή που είχα την ευκαιρία να παίξω και να μάθω από όλους»

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκας ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε να πει... «Απέδειξε ποιος είναι. Είναι νέος κόουτς που μας πρόσεχε όλους. Για αυτό είναι και επιτυχημένος».

Τέλος, αναφέρθηκε στη... μη παρουσία του κόσμου της ΤΣΣΚΑ στο γήπεδο: «Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει. Πιστεύω ωστόσο, πως αν βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, θα αυξηθούν και οι φαν. Αν δεν γίνει αυτό, είμαι έτοιμος να πάρω φωτογραφίες και πόστερ και να πάω στο μετρό, για να τους καλέσω προσωπικά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτό θα βοηθήσει».

 

Τελευταία Νέα