«Όσα χρόνια και να περάσουν, Διαμαντίδης o No 1 κίνδυνος»

Gazzetta team
«Όσα χρόνια και να περάσουν, Διαμαντίδης o No 1 κίνδυνος»
Ο Μιλένκο Τέπιτς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα και σε δηλώσεις του ο Σέρβος γκαρντ μίλησε για το ματς της Λιέτουβος Ρίτας με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την ήττα των «πράσινων» από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Μιλένκο Τέπιτς μίλησε στη SportDay για:

-το ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Είναι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και δεν χρειάζεται να σου πω πόσο δύσκολο είναι. Το όνομα του Παναθηναϊκού από μόνο του σε ωθεί ώστε να δώσεις το κάτι παραπάνω. Είναι κίνητρο να αντιμετωπίζεις την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια. Ωστόσο είμαστε σε καλή κατάσταση και από τη στιγμή που έχουμε παίξει και τα παιχνίδια για τα προκριματικά της διοργάνωσης, έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Η ομάδα μου διαθέτει παίκτες με φιλοδοξίες και έχουμε ως στόχο να πάρουμε την πρόκριση στο Top-16. Για αυτό και θα τα δώσουμε όλα. Επίσης, "κλειδί" θα είναι η έδρα μας. Αν την υπερασπιστούμε τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να κάνουμε το επόμενο βήμα».

-την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό: «Ίσως είναι ευκαιρία για εμάς, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος, διότι είναι στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρακολούθησα και το ντέρμπι και ήταν περίεργο να το βλέπεις χωρίς κόσμο. Από την άλλη όμως κάθε μεγάλη ομάδα με ιστορία που διαθέτει παίκτες με εμπειρία υψηλού επιπέδου θα είναι διαφορετική. Οπότε περιμένω τον Παναθηναϊκό έτοιμο να απαντήσει, να αντιδράσει και κυρίως πεισμωμένο για να το κάνει αυτό. Θα είναι σοβαρός και θα πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και ρυθμό μέσω της άμυνάς μας».

-το πού θα κριθεί το αποψινό ματς: «Και η άμυνα και η επίθεση είναι πάντα σημαντικά στοιχεία. Θα είναι ‘κλειδί’ να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στους 65 πόντους και να παίξουμε είτε γρήγορα, είτε σε σετ παιχνίδι αναλόγως τις ανάγκες του αγώνα. Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το ματς».

-τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Όσα χρόνια και να περάσουν, ο Διαμαντίδης θα είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Τα πάντα περνούν από τα χέρια του. Η οργάνωση, η δημιουργία, το περίφημο πικ εν ρολ. Ειδικά από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μπατίστ».

-τη θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Ήταν το μεγάλο άλμα για εμένα. Ήταν δύο υπέροχα χρόνια. Αξέχαστα πραγματικά! Ήταν φοβερή εμπειρία. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον κόσμο που παντού μας συνόδευε; Τους συμπαίκτες μου; Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Τη χημεία που είχαμε ως σύνολο; Τα τρόπαια; Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε ώστε να βελτιωθώ ως παίκτης. Ήταν σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου. Αν και έχει αλλάξει αρκετά η ομάδα, θα είναι πολύ ωραίο να δω από κοντά ξανά τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και τον Φώτση και να μιλήσουμε να θυμηθούμε τα παλιά».