«Δεν πρόκειται να αλλάξει ο Κόμπι...»

Φάνης Παναγιώτου
gazzetta default image fallback

bet365

Για τους Λέικερς της σεζόν 2013-2014, την επιστροφή στη δράση του Κόμπι Μπράιαντ αλλά και τον Μάικ Ντ' Αντόνι μίλησε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Λος Άντζελες, Μιτς Κάπτσακ.

«Όταν δουλεύεις και φτάνεις το 100%, τότε σε δυο μέρες βρίσκεσαι ξανά στο παρκέ. Ο Κόμπι δεν έχει μπει ακόμη στο γήπεδο, όμως δεν υπάρχει κάποιο πισωγύρισμα. Δεν είναι ότι θα αρχίσει να προπονείται, μόλις πατήσει παρκέ. Θα κάνει πολλές ασκήσεις, θα σουτάρει, θα του πάρει χρόνο. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για την επέκταση του συμβολαίου του. Μπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα συμβεί στην διάρκεια της σεζόν. Είτε είμαι εγώ και ο Κόμπι, είτε είμαι εγώ και ο εκπρόσωπός του, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν χάρτη για το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι θέλει να αποσυρθεί με την φανέλα των Λέικερς και γνωρίζω ότι ο σύλλογος σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τις προσδοκίες του, δε νομίζω ότι θα θέλει να συνεχίσει, δεν είναι στο DNA του. Γι' αυτό σας λέω, το λογικό είναι να επιστρέψει στο παρκέ και να καταλάβει πόσο ακόμη μπορεί να παίξει, σε τι επίπεδο», είπε αρχικά ο Μιτς Κάπτσακ σχετικά με τον Κόμπι Μπράιαντ και συμπλήρωσε:

«Στην περίπτωσή του, απλά προσπαθείς να τον διαχειριστείς όσο καλύτερα μπορείς. Πιστέψτε με, δεν μπορείς να τον αλλάξεις μετά από 17-18 χρόνια. Του αρέσει να μιλάει που και που με τους δημοσιογράφους, όμως στην διάρκεια ενός αγώνα, είναι πολύ δύσκολο να τον ελέγχεις. Είναι σαν να φοράει παρωπίδες. Το μυαλό του τρέχει, είναι ανταγωνιστικός, σκέφτεται πως να σκοράρει όταν χάνει με έναν πόντο ή κερδίζει με έναν πόντο. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο coach Ντ’ Αντόνι, είναι να τον γνωρίσει καλύτερα. Ίσως έτσι βρει έναν τρόπο για να τον διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία του. Κανένας προπονητής δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τον Kobe, κανένας από όσους είχαμε από το 1996 και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει. Αν χάνουμε με δυο ή με τρεις πόντους, τότε ο Kobe που ξέρουμε και αγαπάμε, θα πάρει το τελευταίο σουτ. Μπορεί να πονάει, να σέρνει το πόδι του, όμως θα αναλάβει την τελευταία επίθεση. Το ξέρουμε όλοι αυτό».

Για τον Μάικ Ντ’ Αντόνι τόνισε πως: «Προσπαθούμε να τον υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Πρέπει να καταλάβει κι αυτός ότι τον υποστηρίζουμε 100%. Δεν γινόταν να αντιμετωπίσει όσα έγιναν πέρυσι με διαφορετικό τρόπο. Αυτή είναι η φύση ενός τέρατος. Αν του δώσουμε μια ευκαιρία, που είναι δεδομένο ότι θα του δώσουμε, και αν οι παίκτες είναι υγιείς, τότε πιστεύω ότι ο κόσμος στο Λος Άντζελες θα είναι χαρούμενος. Το πιστεύω».

Για τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Καρμέλο Άντονι είπε: «Οι κανόνες δεν επιτρέπουν στους παίκτες να αλλάζουν εύκολα ομάδα. Γι' αυτό σας λέω, δεν μπορώ να ξέρω τι θα φέρει το επόμενο καλοκαίρι. Είναι δεδομένο ότι θα είμαστε έτοιμοι για μια καλή κίνηση και αν καταφέρουμε να την πετύχουμε, τότε θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη σεζόν, μετά πάλι την επόμενη, μέχρι κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική και ελκυστική ομάδα».

Για τους Στιβ Νας και Πάου Γκασόλ υπογράμμισε ότι: «Ο Στιβ είναι 100% υγιής εδώ και ενάμιση μήνα, όμως δεν πρόκειται να τον πιέσουμε. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε φρέσκο και σε αυτό θα μας βοηθήσουν τόσο ο Στιβ Μπλέικ, οσο και ο Τζόρνταν Φάρμαρ. Περιμένω επίσης την επιστροφή του... καλού Πάου Γκασόλ. Αν δεν αντιμετωπίσει νέα προβλήματα, τότε θα παίξει σαν All Star».

 

NBA Τελευταία Νέα