Μάντζαρης: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα» (vid)

Μάντζαρης: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα» (vid)

Αντώνης Κατσίκης
Μάντζαρης: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα» (vid)
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραδέχτηκε πως η απώλεια των περσινών εγχώριων τίτλων πείραξε πολύ τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και έθεσε ως πρώτο στόχο για τη νέα σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε, λίγο πριν την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» για το Καρπενήσι, για τους στόχους της νέας σεζόν, την Εθνική ομάδα, αλλά και τον τραυματισμό του τον οποίο, όπως είπε, έχει ξεπεράσει.

Ο 23χρονος γκαρντ μίλησε για:

Την τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό: «Τρίτη χρονιά στην ομάδα, να πω την αλήθεια νιώθω σαν στο σπίτι μου. Από την πρώτη χρονιά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Γνωστά λημέρια, έχουμε πάει ήδη δύο φορές και θα πάμε και τρίτη. Ξέρουμε πως θα υπάρχει κούραση, αλλά είναι αναγκαία όλη αυτή η “ταλαιπωρία” που θα περάσουμε γιατί πρέπει να βρεθούμε σαν ομάδα, να βρούμε τη χημεία μας και να έρθουμε πιο κοντά».

Την προετοιμασία και τις απουσίες λόγω Ευρωμπάσκετ: «Σίγουρα θα είναι δύσκολο καθώς λείπει η μισή ομάδα, κυρίως η περιφέρεια με την Εθνική Ελλάδος, παρόλα αυτά είναι για καλό σκοπό, οπότε κοιτάμε τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, που είναι εδώ να μας βοηθήσουν».

Τους καινούργιους παίκτες: «Πιστεύουμε πως εμείς οι πιο παλιοί να βάλουμε τα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα στο κλίμα ώστε να είμαστε έτοιμοι με τον ερχομό των άλλων παιδιών».

Τους στόχους της νέας σεζόν: «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κάθε χρόνο πάμε να χτυπήσουμε και τους εγχώριους τίτλους, αλλά και την Ευρωλίγκα. Πέρσι λέγαμε πως είναι πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε. Και φέτος έτσι, με αυτή τη νοοτροπία πάμε. Αλλά πάνω από όλα πάμε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο τα οποία μας στεναχώρησαν πάρα πολύ που τα χάσαμε πέρσι. Ειδικότερα το πρωτάθλημα το οποίο είχαμε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά και πρώτα ξεκινάμε από εκεί, το πρωτάθλημα κατά κύριο λόγο, και μετά κοιτάμε τα υπόλοιπα».

Την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική έχει όλα τα φόντα να φτάσει στο βάθρο, και γιατί όχι στο υψηλότερο σκαλί. Πιστεύω πω τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Είναι όλοι επαγγελματίες, όλοι πολλοί καλοί παίκτες και ξέρουν καλά τη δουλειά τους, ο καθένας γνωρίζει τον ρόλο του και εάν είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν πιστεύω πως θα πάνε πολύ ψηλά».

Τον τραυματισμό του: «Δόξα τω Θεό τον ξεπέρασα τον τραυματισμό μου. Είμαι 100% έτοιμος, κάνω προπονήσεις καθημερινά και δεν έχω χάσει ούτε μια προπόνηση, ελπίζω στο βουνό να συνεχιστεί αυτό στο ίδιο τέμπο. Την υγειά μας να έχουμε».

Δείτε σε βίντεο από το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Ολυμπιακός τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη στη Gallery.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα