Στα Τρίκαλα ο Φλεβαράκης

Χρήστος Μιχαηλίδης
Στα Τρίκαλα ο Φλεβαράκης

bet365

Το φλερτ των Τρικάλων με τον Κώστα Φλεβαράκη κατέληξε σε γάμο, καθώς η ομάδα την Θεσσαλίας ανακοίνωση την πρόσληψη του 44χρονου Έλληνα προπονητή.

Ο Κώστας Φλεβαράκης, ο οποίος πέρασε την σεζόν 2012-13 έχοντας στα χέρια του το «τιμόνι» της Μπραουσβάιγκ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίτευξη της συμφωνίας μίλησε για τον στόχο των Τρικάλων που δεν είναι άλλος από την σταθεροποίησή τους στην Α1.

Η ανακοίνωση των Τρικάλων αναφέρει:

«Η Aries Trikala BC ανακοινώνει την πρόσληψη του Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία της. Η διοίκηση της ΚΑΕ εκτίμησε μετά από συζητήσεις με τον καταξιωμένο και πολύπειρο προπονητή ότι έχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και προσόντα για την δημιουργία μιας ομάδας που να μπορεί να σταθεί επάξια στην Α1 και να φανεί αντάξια των προσδοκιών των Τρικαλινών φιλάθλων».

Ο Κώστας Φλεβαράκής δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα το έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας στο πρόσωπο μου ώστε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων. Είναι μία ομάδα που εκπροσωπεί όλη την Θεσσαλία στην Α1 και ο πρωταρχικός στόχος είναι να σταθεροποιηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά, λίγα λόγια και πάνω απ’ όλα στήριξη απ’ όλους. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε τα Trikala BC μπορούν να δώσουν μία ευχάριστη διέξοδο στους φιλάθλους τους που στηρίζουν ενεργά την ομάδα σε κάθε εκδήλωση της».

Ποιος είναι ο Κώστας Φλεβαράκης

Ο Κώστας Φλεβαράκης γεννήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε ως παίκτης στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ενώ μετέπειτα ανέλαβε προπονητής σε αυτά. Συνέχισε στην ανδρική ομάδα αρχικά ως βοηθός προπονητή (με Γκομέζ, Σκάιλς, Σερφ) και αργότερα έγινε ο πρώτος τεχνικός της.

Αντικαθιστώντας στα μέσα της περιόδου (1998-99) τον Σβι Σερφ, ο Φλεβαράκης τα πήγε περίφημα και σε μόλις ηλικία 30 ετών οδήγησε στη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ επικρατώντας στον ημιτελικό του Άρη και στον τελικό της ΑΕΚ. Την ίδια χρονιά η ομάδα βγήκε και στην Ευρωλίγκα.
Ήταν συνεργάτης του Πέταρ Σκάνζι στο ξεκίνημα της σεζόν 1999-00, τον διαδέχτηκε στην συνέχεια και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό των πλέι οφ, αποκλείοντας με μειονέκτημα έδρας και με 2-0 νίκες τον Ολυμπιακό.

Στις αρχές του 2000 πέρασε τον Ατλαντικό και εργάστηκε στο τεχνικό επιτελείο των Μιλγουόκι Μπακς. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη εργάστηκε σε Πανελλήνιο (2002-03), τη Σουηδική Ακροπόλ (2004-05), Κεραυνό Λευκωσίας (2005-06) με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου, Μακεδονικό (2006-07), την Πολωνική Polpak (2006-07), ΠΑΟΚ (2007-2008), ΑΕΚ (2008-2010), Ηλυσιακό (2010-2012). Την περσινή σεζόν εργάστηκε με επιτυχία στην Γερμανική Μπραουνσβάιγκ.

Ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν για πέντε χρόνια (2005-2010) προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα