«Δεν υπήρχε λόγος να μη συνεχίσω στον ΠΑΟΚ»

«Δεν υπήρχε λόγος να μη συνεχίσω στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
«Δεν υπήρχε λόγος να μη συνεχίσω στον ΠΑΟΚ»

bet365

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παραμονή του Κώστα Χαραλαμπίδη στον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) με τον έμπειρο γκαρντ να μιλάει για τους στόχους του «δικεφάλου» και όχι μόνο...

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου:

Πρώτος πήρε τον λόγο ο τιμ μάνατζερ του "Δικεφάλου", Τέλης Ζουρνατσίδης: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να σηματοδοτήσω την συνέχιση της συνεργασίας με τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Τα πάντα έχουν το σημείο αναφοράς τους. Σε εμάς δεν μπορούσε να είναι άλλο από τον Χαραλαμπίδη. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, αλλά οι δύο κυριότεροι είναι η αγωνιστική του αξία και ο χαρακτήρας του. Για την αγωνιστική του αξία τα πράγματα είναι απλά, μιλάνε τα νουμερά του. Για τον χαρακτήρα του, είναι μία τεράστια εμπειρία για το πως πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι βάζοντας πάνω απ' όλα τις αρχές τους και μετά το οικονομικό. Για εμάς είναι δάσκαλος".

Αμέσως μετά μίλησε ο Χαραλαμπίδης: "Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος που αυτή την περίοδο είμαι και πάλι σε αυτή την ομάδα. Μετά την χρονιά που μεσολάβησε δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην συνεχίσουμε μαζί. Η περσινή χρονιά ήταν μία από τις πιο ευχάριστες στην καριέρα μου. Η παρουσία μου σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και οι σχέσεις μου με όλους στην ομάδα έκαναν πολύ εύκολο να βρεθούμε εδώ και να μιλάμε για την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα δεν θα είναι ίδια αλλά τα συστατικά και η φιλοσοφία θα είναι ίδια. Θέλουμε να αφήσουμε την φιλοσοφία μας στο μπάσκετ για να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για να φτάσει η ομάδα εκεί που της αξίζει".

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για τους στόχους: "Εγώ δεν μπορώ να θέσω τους στόχους. Με οδηγό την περσινή χρονιά θα προσπαθήσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς. Δεν νιώθω ότι χρωστάμε πράγματα από την περσινή σεζόν για να αποδείξουμε φέτος. Θα προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω. Οσον αφορά την ευρωπαϊκή παρουσία, για τα παιδιά που έχουν μέλλον είναι σημαντικό να έχουν συνεχώς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για μένα είναι προαπαιτούμενο από την στιγμή που υπάρχουν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχεις πλήρη ομάδα με παίκτες που είναι άμεσα έτοιμοι να βοηθήσουν. Πέρσι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Πιστεύω ότι όλοι ασχολούνται για να έχει η ομάδα τα εχέγγυα για να είναι ανταγωνιστική και αξιοπρεπείς".

Για την περσινή σεζόν: "Για μένα έκλεισε ένας κύκλος, μας έμεινε πικρία στο τέλος που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε θετικά. Θα συνεχίσουμε έχοντας στο μυαλό μας τι δεν καταφέραμε να κάνουμε πέρσι αλλά δεν νομίζω ότι χρωστάμε κάτι".

Για τον Παπαδόπουλο: "Δεν θέλω να μπω στα... παπούτσια του Λάζαρου για να μιλήσω εγώ γι' αυτόν. Αλλωστε, μου είναι πολύ... μεγάλα. Τον σέβομαι σαν άνθρωπο γιατί έχει άποψη και την υποστηρίζει. Είναι φίλος, με βοήθησε πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι και ελπίζω να είμαστε ξανά μαζί. Ο Λάζαρος είναι παρών τα τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Ο κόουτς είχε περάσει έναν τρόπο παιχνιδιού για να τον αξιοποιήσει. Αλλά ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος για να προσαρμόσει το παιχνίδι με τους υπάρχοντες παίκτες. Γι' αυτό άλλωστε είναι και πετυχημένος".

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: "Μας βοηθάει πολύ ο κόουτς γιατί αυτός διαμορφώνει την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Είναι δύσκολο να στήνεις μία ομάδα από το μηδέν. Γνωρίζουμε τι ζητάει ο κόουτς και αυτό θα μας βοηθήσει να μην χάσουμε χρόνο"

Για το πως εννοεί το βήμα παραπάνω: "Το βήμα παραπάνω δεν έχει να κάνει μόνο με την θέση, έχει να κάνει με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, με την εξυγίανση της ομάδας και στο τέλος ίσως έχει να κάνει και με την θέση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε απ' έξω από τον κόσμο, δεν έχει νόημα να κερδίσουμε πράγματα μεταξύ μας".

Για την φημολογία περί επιστροφής του Ντόνι ΜακΓκραθ: "Αν το θέτεις ότι θα μπορούσε να με πειράξει, τον έζησα παίξαμε μαζί είναι καταπληκτικό παιδί θέλω να το δω επαγγελματικά και ότι, απλώς, πέρσι σκέφτηκε να κάνει το βήμα στην καριέρα του. Είχαμε μιλήσει πριν φύγει, την αποψή μου τον ξέρει, είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα".

Για το αν είναι η τελευταία του χρονιά: "Δεν σκέφτομαι τι μου λείπει, αλλά το γιατί το κάνω. Σκέφτομαι τι έχω ζήσει μέσα στα γήπεδα και αυτό με κάνει να νιώθω πλήρης. Μπορεί να μου λείπει ένας τίτλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζω μπάσκετ με μεράκι και αγάπη".

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: "Το τι πρέπει να γίνει δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αν με την περσινή μας παρουσία δεν καταφέραμε να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία του κόσμου σημαίνει ότι κάτι δεν τους άρεσε, κάτι είναι έξω από την ιδιοσυγκρασία τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά θα παλέψουμε, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας"

Για τους νεαρούς αθλητές και ότι για πολλούς αποτελεί παράδειγμα: "Ασχολούμαι με μικρά παιδιά, με την έννοια ότι προσπαθώ να τους μεταφέρω κάποια πράγματα, αυτό είναι ένα κομμάτι και βλέπω ότι υπάρχει διάθεση. Θέλουν να ασχοληθούν και αν μπορώ να είμαι παράδειγμα γι΄αυτούς αυτό θα με έκανε ακόμη πιο χαρούμενο. Εχοντας και την ακαδημία δεν θα μπορούσα να μην ασχολούμαι με τα παιδιά".

Για τον Τσόχλα: "Απ' όσο γνωρίζω είναι και πολύ καλό παιδί. Από εκεί και πέρα η αγωνιστική του παρουσία με το Ρέθυμνο ήταν καλή. Θα τον αγκαλιάσουμε και ελπίζω να συνεχίσει την πορεία του".

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα