«Πρώτος στόχος είναι ο όμιλος»

«Πρώτος στόχος είναι ο όμιλος»

Αντώνης Κατσίκης
«Πρώτος στόχος είναι ο όμιλος»

bet365

Ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε πως η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται σε καλό δρόμο και παρότι δίνεται ως φαβορί για το χρυσό, έθεσε ως στόχο την πρόκριση από τον όμιλο.

Ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν κατά την αναχώρηση της γαλανόλευκης για το διεθνές τουρνουά στο Στρασβούργο, τόνισε: «Χρειάζεται σίγουρα ένας συνδυασμός μυαλού και καλής φυσικής κατάστασης. Τα πρώτα φιλικά είναι περισσότερο σαν ξεμούδιασμα. Να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε εικόνες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν να φύγουμε από τον ρυθμό των προπονήσεων και να μπουμε στους αγώνες. Εχουμε δουλέψει πολύ καλά ως τώρα. Εχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση και νομίζω πως ήρθε ο καιρός τώρα με τα φιλικά να μπούμε περισσότερο στους αγώνες και σιγά σιγά να βάζουμε ποιότητα στο μπάσκετ που είναι και το κυρίως ζητούμενο αυτή την στιγμή. Θεωρώ πως ο χρόνος που έχουμε κάθε καλοκαίρι είναι πολύ μικρός. Αυτό το καλοκαίρι προσπαθήσαμε μέχρι και χτες να βάλουμε όγκο και φυσική κατάσταση… Θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουν πάει όλα πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι πως πλην του Μπουρούση που τραυματίστηκε, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υγιείς. Εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας. Η υγεία είναι το σημαντικότερο και από δω και πέρα θα μπουν άλλα πράγματα στο παιχνίδι. Πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο με το μυαλό και να παίρνουμε πιο γρήγορα τις πληροφορίες από κει. Εκτός από γρήγορα πόδια χρειάζεται και γρήγορη σκέψη. Είμαστε σε καλό δρόμο και σιγά σιγά μέσα από τα φιλικά είναι ευκαιρία να βρούμε τον ρυθμό μας».

Για το ότι σε άρθρο της η FIBA αναφέρει την Εθνική ως φαβορί για το χρυσό στην Σλοβενία: «Τα προγνωστικά είναι για να υπάρχουν. Ολοι το γνωρίζουν. Θεωρώ τιμητικό πως μας συγκαταλέγουν ανάμεσα στα φαβορί. Εγώ θα ήθελα να παραμείνουμε υγιείς και συγκεντρωμένοι. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε από τον όμιλο που είναι φωτιά και πολύ εύκολα μπορεί να μείνεις εκτός. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν θα κοιτάμε μακριά. Αν μπορέσουμε αρχικά να περάσουμε, στην συνέχεια θα οριοθετούμε σιγά σιγά τους νέους μας στόχους».

 

Τελευταία Νέα