«Στόχος το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ» (vid)

«Στόχος το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ» (vid)

Αντώνης Κατσίκης
«Στόχος το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ» (vid)

bet365

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν κρύφτηκε και έβαλε ψηλά τον πήχη της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ θέτοντας στόχο το μετάλλιο, κατά την αναχώρηση για το Καρπενήσι.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε κατά την αναχώρηση της Εθνικής για το Καρπενήσι για την έναρξη της προετοιμασίας, για τους στόχους της «γαλανόλευκης» στη Σλοβενία, αλλά και για τις απουσίες των Σχορτσανίτη, Καλάθη και Κουφού.

Αφού πρώτα αστειεύτηκε και είπε πως «αισθάνομαι σαν τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκό Οίκος (σ.σ. δείχνοντας τα γραφεία της ΕΟΚ) και εγώ» στη συνέχεια μίλησε για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής. «Σίγουρα είναι εξαιρετικό το συναίσθημα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Το αισθανόμουν και πριν, αλλά ποτέ δεν είσαι έτοιμος γι' αυτό. Το αποκαλώ εθνική υπερηφάνεια. Είναι κάτι που έχεις μέσα σου και εγώ το αισθάνομαι αυτό».

Όσο για τους στόχους της Εθνικής και εάν η «γαλανόλευκη» μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου το οποίο έχει να έρθει από το 2009, ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε πως «τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Όταν η Εθνική Ελλάδος μπαίνει στο παρκέ, θα πρέπει να σκέφτεται το μετάλλιο. Το μετάλλιο, όμως, είναι απλώς μια λέξη. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη λέξη αληθινή. Θέλουμε να πετύχουμε, έχουμε έναν κοινό στόχο. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος μας είναι ένα μετάλλιο, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Σε ερώτηση για τις απουσίες των Σχορτσανίτη, Καλάθη και Κουφού, ο Τρινκιέρι απάντησε πως «μετά από τις απουσίες θα πρέπει να παίξουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Αυτός είναι ο κανόνας».

 

Τελευταία Νέα