Αυτός είναι ο Σίμονς

Αυτός είναι ο Σίμονς
Ποια είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του Σέντρικ Σίμονς και ποιά τα αδύνατα; Τι είδους χαρακτήρας είναι ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού; Δημήτρης Πρίφτης και Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησαν στο gazzetta.gr και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησαν στο gazzetta.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Σέντρικ Σίμονς. Ο Έλληνας τεχνικός και ο έμπειρος πλέι μέικερ συνεργάστηκαν με τον 27χρονο σέντερ στην Καβάλα όταν αυτός βρέθηκε εκεί τη σεζόν 2010-2011. Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε την άποψη τους για τον Αμερικανό με βουλγαρικό διαβατήριο σέντερ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (Προπονητής του στην Καβάλα)

Χαρακτήρας: «Eίναι ένα πολύ θετικό στοιχείο μέσα σε μια ομάδα. Θα υποστηρίξει το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει η ομάδα του και θα υποστηρίξει όσα θα του ζήτησει ο προπονητής. Είναι γενικά ένας καλός συνεργάτης μέσα στο γήπεδο».

Επίθεση: «Γενικά είναι ένας παίκτης που βασικό του χαρακτηριστικό είναι η αθλητική του ικανότητα. Είναι πολύ καλός σε ό,τι έχει σχέση με τον "αέρα". Και όλες τις φάσεις που είναι πάνω από τη στεφάνι. Είναι ΄ένας καλός pick n' roll παίκτης που είναι ένας άξονας, η συγκεκριμένη συνεργασία, στο επίθετικο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έχει καλά τελειώματα. Κινείται σωστά στον χώρο, δεν είναι ο λεγόμενος "παίκτης ρακέτας". Δεν είναι το δυνατό του στοιχείο το παιχνίδι με πλάτη στο low post. Αλλά είναι πολύ καλός στο να συνεργαστεί με τους κοντούς».

Άμυνα: «Πάλι το δυνατό του στοιχείο είναι ο "αέρας", δηλαδή τα μπλοκ και ό,τι άλλο αφορά τον "αέρα". Πολύ καλός ριμπάουντερ καθώς είναι πολύ καλός αθλητής και έχει ένα άνοιγμα χεριών κοντά στα 2.20. Είναι ένας παίκτης που έχει καλό IQ, έχει περάσει από καλό σχολείο και γενικά αντιλαμβάνεται πολύ καλά οδηγίες και τακτικές».

Συμπερασματικά: «Νομίζω ότι ταιριάζει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό συστατικό μέσα σε μια ομάδα στο να ενισχύσει τη συνοχή της και το καλό της κλίμα καθώς είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Και από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχει ένα ισχυρό κίνητρο γιατί είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Και γι' αυτόν ο Ολυμπιακός αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια πρόκληση. Και φυσικά θα είναι πιστεύω πολύ καλύτερος κοντά σε καλούς συμπαίκτες».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ (Συμπαίκτης του στην Καβάλα)

Χαρακτήρας:«Eίναι λιγομίλητος και πάρα πολύ καλό παιδί. Είναι από τους ξένους που μπορούν να λειτουργήσουν και να σταθούν σε μια ομάδα χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Είχα πάρα πολλούς ξένους συμπαίκτες και ο Σίμονς είναι από τα παιδιά που έχω ξεχωρίσει για τον χαρακτήρα και τη θετική του στάση. Σίγουρα είναι κομμάτι του συνόλου και γενικότερα ο χαρακτήρας του αποτελεί "γκάζι" και όχι "φρένο" για την προσωπική του απόδοση και την καλή λειτουργία του συνόλου».

Επίθεση: «Είναι πάρα πολύ δυνατός στον "αέρα". Έχει καλό τάιμινγκ και γενικά αντιλαμβάνεται καλά τις φάσεις και γρήγορα. Είναι καλός αποδέκτης των ασίστ και τελειώνει τις φάσεις. Σίγουρα είναι στα θετικά του το ότι βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και καλύτερος κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Μπορεί να σουτάρει καλά από τα τέσσερα μέτρα. Στο low post δεν είναι τόσο δυνατός, δεν έχει από εκεί καλό παιχνίδι. Έχει μέτριο επιθετικό ριμπάουντ μπορώ να πω».

Άμυνα: «Στην άμυνα το δυνατό του σημείο είναι το μπλοκ. Έχει φοβερή αντίληψη και ξέρει πότε να πηδήξει ώστε να σταματήσει τον αντίπαλο στον αέρα. Ξέρει να διαχειρίζεται τα φάουλ του σωστά. Είναι αρκετά έξυπνος και μπορεί και "διαβάζει" την αντίπαλη επίθεση, προβλέπει την επόμενη κίνηση των αντιπάλων και αυτό τον βοηθάει. Στο pick n' roll, στην Καβάλα τουλάχιστον, η άμυνα του δεν ήταν καλή, θα την έλεγα μέτρια».

Συμπερασματικά: «Δεν ξέρουμε ποτέ πως θα αντιδράσει ένας παίκτης στο υψηλότερο επίπεδο. Εκτός από ψυχικά και σωματικά χαρίσματα, χρειάζεται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό να γίνει ο παίκτης και μέρος του συνόλου. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με την απόκτηση του να ματσάρει τους αθλητικούς ψηλούς του Παναθηναϊκού. Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα μιας τεράστιας ομάδας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα