Δεν πωλείται το ΣΕΦ

Δεν πωλείται το ΣΕΦ

Δεν πωλείται το ΣΕΦ
Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τι τρέχει με φαληρικό στάδιο. Πως μπορεί να ωφεληθεί ο Ολυμπιακός.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μαζί με μια σειρά ακινήτων και εκτάσεων του Δημοσίου παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της πώλησης του στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχει ζητήσει η τρόικα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις καθώς μία από τις λίγες «κυψέλες» αθλητισμού στο Λεκανοπέδιο υπήρχε πιθανότητα να χαθεί με μεγάλες συνέπειες για τον αθλητισμό και τις ομάδες...

Το gazzetta έψαξε το θέμα αναζητώντας το σχετικό ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ) και διαπίστωσε τελικά ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν πωλείται και παραμένει στο ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ παραχωρείται όλη η έκταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας εκτός από το κέλυφος (δηλαδή το στάδιο), το πάρκινγκ, το Δελφινάριο και τη Μαρίνα. Αυτά παραμένουν ακόμα στην ευθύνη του κράτους.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού!

Κάπου εδώ υπάρχει και η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να αποκτήσει το ΣΕΦ και να έχει έτσι έδρα για την ομάδα του μπάσκετ. Συγκεκριμένα στις σκέψεις της κυβέρνησης ήταν να πουληθούν το Ολυμπιακό Στάδιο, το Καυτανζόγλειο και το ΣΕΦ.

Τελικά για τα δύο πρώτα οι σκέψεις έμειναν σκέψεις, καθώς το Ολυμπιακό Στάδιο έχει και υψηλή αξία, αλλά και εθνικό χαρακτήρα ενώ για το Καυτανζόγλειο υπήρχαν παρεμβάσεις από σημαντικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει καμία διαδικασία πώλησης του.

Ετσι απομένει το ΣΕΦ το οποίο η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα να το παραχωρήσει καθώς «αιμορραγεί» οικονομικά από τη χρήση του και τους πολυάριθμους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό. Τα έσοδα του είναι σχεδόν μηδενικά, ενώ οι οφειλές του σταδίου έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ποσά (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ..).

Στο φαληρικό γήπεδο εργάζονται 108 υπάλληλοι με αρκετά υψηλές αποδοχές που από τις 41.569 ευρώ μέσο όρο για κάθε υπάλληλο έπεσαν το 2012 στο ποσό των 30.663 ευρώ. Βέβαια στις εποχές προ κρίσης είχαν και σημαντικά επιδόματα τα οποία πλέον κόπηκαν και είναι τα εξής: α) «αποταμιευτικό» ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους. Υπήρχε τέλος και επίδομα 3.000 ευρώ για την γιορτή της Τσικνοπέμπτης!

Σίγουρα μια τεκμηριωμένη πρόταση από τον Ολυμπιακό ώστε να γίνει μόνιμα η έδρα της ομάδας μπάσκετ, δεν θα περνούσε απαρατήρητη στην Πολιτεία, χωρίς μάλιστα να απαιτηθούν μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα.

Το μοναδικό αλλά άκρως σημαντικό εμπόδιο είναι η κατάργηση του οργανισμού του ΣΕΦ προκειμένου να μπορεί να πουληθεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν οι υπάλληλοι.

Πάντως, όπως γράψαμε και πριν, η Πολιτεία καλοβλέπει το ενδεχόμενο πώλησης του...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα