Δημήτρης Ιτούδης στο ImpacTalk: «Θα πέσουμε, αλλά ποτέ προς τα πίσω»

Gazzetta team
Δημήτρης Ιτούδης στο ImpacTalk: «Θα πέσουμε, αλλά ποτέ προς τα πίσω»

bet365

Μαθήματα ζωής από τον μοναδικό Έλληνα coach που έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είναι δημιούργημα των περιστάσεων. Τουναντίον, οι περιστάσεις είναι δημιούργημα του Δημήτρη Ιτούδη που επί ημερών του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε δυο τίτλους EuroLeague το 2016 και το 2019.

Τα προηγούμενα 13 χρόνια ως ασίσταντ στον Παναθηναϊκό (να είσαι κάπου, οπουδήποτε, για 13 συναπτά χρόνια…) συν η επταετία του ως πρώτος προπονητής στην ΤΣΣΚΑ είναι ένα κατόρθωμα, ειδικά αφού οι ρυθμοί της ζωής είναι ταχύτατοι και ο πάγκος δυο οργανισμών όπως το «τριφύλλι» και η «ομάδα του στρατού» δεν είναι δουλειές που παρέχουν ασφάλεια.

Άνθρωπος του κόσμου, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν διστάζει να αναλάβει τεράστιες ευθύνες ωστόσο είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τα όνειρά του, να απολαμβάνει κάθε στιγμή στον πάγκο με ξεκάθαρες ιδέες για το μέλλον. Η διαδρομή του είναι το αποτέλεσμα ατέρμονης δουλειάς για την οποία ουδείς θα του δώσει, ούτε βέβαια ο ίδιος θα απαιτήσει μερίδιο δόξας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που επιλέχθηκε ως ένα από τα πρώτα πρόσωπα που μίλησαν στο ImpacTalk, τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης που αποτελεί όραμα της Τζένης Μπαλατσινού και του Κωνσταντίνου Καφίρη. Μια πλατφόρμα που δίνει βήμα σε Έλληνες ομιλητές υψηλού κύρους ανά τον κόσμο που έχουν να μας διδάξουν κάτι πολύτιμο και σπουδαίο για κάθε πτυχή της ζωής, μέσα από τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:

• «The Leaders Talk»

• «The Stories Talk»

• «The Experts Talk»

Τον θυμάμαι ως βοηθό προπονητή στον Παναθηναϊκό, από το 1999 ως το 2012 να συμπληρώνει ιδανικά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι δυο συνεργάτες, στενοί φίλοι και κουμπάροι, άνθρωποι και προπονητές με ισχυρές προσωπικότητες πορεύτηκαν με τις ίδιες αρχές και αξίες σε μια ομάδα που κυνηγούσε με πάθος τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και έπειτα από τόσες διακρίσεις.

Τον θυμάμαι να πανηγυρίζει κάθε τίτλο σαν να ήταν ο πρώτος μετά από χρόνια, ενδεικτικό της νοοτροπίας και της ιδιοσυγκρασίας του που δεν περιλαμβάνει έννοιες όπως ο κορεσμός! Ο Δημήτρης ήταν ο άνθρωπος που ήταν πάντα εκεί. Σε αγώνες, σε προπονήσεις, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές, για να διαχειριστεί και να ερμηνεύσεις τις αντιδράσεις και τις φωνές του Ζέλικο.

Πλέον τα δυο πρωταθλήματα Ευρώπης στη Μόσχα, ο καθολικός σεβασμός που χαίρει, η διαχείριση όποιων προβλημάτων σε ένα από τα μεγαλύτερα «καράβια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβεβαιώνουν το σπουδαίο του πράγματος για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος επιδιώκει τις νέες προκλήσεις. Που όπως και τότε, δεν σταματά να εργάζεται, να μελετά, να αναλύει και να βελτιώνεται…

Οι δυσκολίες, οι επιτυχίες και κυρίως η πορεία για να φτάσει σε αυτές έχουν δώσει τεράστια μαθήματα ζωής στον Έλληνα coach. Μαθήματα ζωής τα οποία μοιράζεται μαζί μας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ImpacTalk.

Γίνε κι εσύ συνδρομητής για να γνωρίσεις καλύτερα τους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, πατώντας εδώ.

#ImpacTalk

#BeALeader

 

Τελευταία Νέα