Η κοπέλα που μας άρεσε τα είχε πάντα με τον... χειρότερο

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Η κοπέλα που μας άρεσε τα είχε πάντα με τον... χειρότερο

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για όλα όσα έγιναν με τη Βραζιλία και όλα όσα θα γίνουν με τη Νέα Ζηλανδία.

Έπρεπε να χάσει η Εθνική για να βγούνε βόλτα σαν τα σαλιγκάρια όλοι οι δημόσιοι κατήγοροι που πάντα γνωρίζουν τι έχει φταίξει.

Σύνηθες το φαινόμενο. Δεν έχει άδικο όταν δηλώνει ο ομοσπονδιακός κόουτς ότι δυο χρόνια μόνο κριτική ακούμε!!!

Και τι κριτική! Στο σύνολο της μόνο καλοπροαίρετη δεν την λες. Γιατί η καλοπροαίρετη κριτική δεν αποσκοπεί στην στόχευση αλλά μόνο στην ψύχραιμη κατάθεση τεκμηριωμένων απόψεων.

Τι να κάνουμε όμως; Μιλάμε για εθνικό σπορ.

Όποιον θεωρούμε ανεπαρκή γιατί δεν μας αρέσει, πάντα σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, αυτός φταίει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Όποιος μας αρέσει, όποιον συμπαθούμε , όποιος αγγίζει τα οπαδικά μας κριτήρια , μένει στο απυρόβλητο ή τον συνοδεύουν ένα κάρο δικαιολογίες.

Εμείς είμαστε μ’ αυτόν που γουστάρουμε και φταίχτης πάντα είναι αυτός που δεν πάμε.

Έτσι μάθαμε , έτσι εκπαιδευτήκαμε από πιτσιρικάδες!

Θυμηθείτε στο Λύκειο ότι η κοπέλα που μας άρεσε τα είχε πάντα με ένα μ...κα, αν και το παιδί δεν το ξέραμε , αλλά από την στιγμή που δεν τα είχε με εμάς ή με ένα κολλητό μας , τότε ο... χειρότερος ήταν!!!

Εγώ θα γράψω τα δικά μου και αδιαφορώ για όσους έχουν γνώμη χωρίς να έχουν γνώση!

Γνώση πραγματική και όχι επιδερμική.

Διαβάζω και ακούω ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί ούτε το 50% των δυνατοτήτων του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εγώ δεν βάζω ποσοστά ούτε 50% , ούτε 60% , ούτε 70% και θα εξηγήσω το γιατί, αλλά συμφωνώ ότι ο Γιάννης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο παιχνίδι, με την Βραζιλία.

Άλλο δεν βάλαμε τον Γιάννη στο παιχνίδι όπως θα θέλαμε όλοι μας και άλλο δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δυνατότητες του

Γιατί αυτές οι δυνατότητες που έχουν οι πολλοί στο μυαλό τους προκύπτουν από τις επιδόσεις και τα νούμερα του στο ΝΒΑ.

Αλλά μιλάμε για άλλο μπάσκετ! Καιρός να το καταλάβουν! Για άλλο εντελώς μπάσκετ , με άλλους κανόνες!

Αυτό εξάλλου ήταν το ζητούμενο αλλά και ο προβληματισμός όσων γνωρίζουν τις διαφορές στον τρόπο εφαρμογής του αθλήματος από την μια μεριά του πλανήτη στην άλλη.

Κατά πόσο δηλαδή ο Γιάννης θα μπορέσει να περάσει επιτυχώς από το μπάσκετ του ενός στο μπάσκετ των πολλών!

Κι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο ακόμα και για τον Γιάννη που είναι παικταράς! Θέλει χρόνο , θέλει εξοικειώσει και παραστάσεις , θέλει να δέσει με την ομάδα και η ομάδα να δέσει μ’ αυτόν.

Άλλοι με 4-5 παίκτες από το ΝΒΑ οι οποίοι μάλιστα αγωνίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις και έχουν δοκιμαστεί σε αυτές και στις δυο μεριές του πλανήτη , δεν μιλάνε , και εμείς με ένα παίκτη από το ΝΒΑ –ναι ΜVP- χωρίς μάλιστα συγκεκριμένη θέση, αποφασίσαμε ότι πάμε να τους καθαρίσουμε όλους.

Όπα σιγά παίζουν και οι άλλοι!

Γι΄αυτό γράφω και ξαναγράφω για το πλάνο. Γιατί ούτε όλη η ομάδα μπορεί να παίζει για τον Γιάννη-δεν μιλάμε για συγκρουόμενα αλλά για μπάσκετ- ούτε ο Γιάννης από μόνος του μπορεί να πάρει στις πλάτες όλη την ομάδα.

Δεν είναι ο Νοβίτσκι. Ενδεχομένως να γίνει. Αλλά τώρα είναι μόλις 24 χρονών και συμμετέχει στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου όλοι τον περιμένουν.

Να παίξουμε λένε στο ανοιχτό γήπεδο. Συμφωνώ , να παίξουμε. Κανείς δεν διαφωνεί. Αλλά οι αντίπαλοι και μάλιστα οι ανταγωνιστικοί, τι θα κάνουν ;

Με τους παικταράδες που έχουν θα κάθονται να μας βλέπουν και να μας χειροκροτούν;

Πόσες επιθέσεις θα σου επιτραπεί να εκδηλώσεις σε ανοιχτό γήπεδο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους;

Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές βγήκαμε στο ανοιχτό γήπεδο στο παιχνίδι με τους Σέρβους στο Ακρόπολης;

Άντε επειδή είμαι χουβαρντάς εγώ λέω ότι θα βγούμε δέκα φορές. Όλες να καταλήξουν με επιτυχία είναι 20 πόντοι. Άντε πάρε και 5 γκολ-φάουλ να πάμε στους 25!

Μετά τι γίνεται; Οι υπόλοιποι πόντοι πως θα μπουν και από ποιους;

Γι’ αυτό επιμένω στο πλάνο γι’ αυτό υπογραμμίζω την συνολική δουλειά.

Ένα πλάνο στο οποίο θα έχουμε τόσο Αντετοκούνμπο όσο μας χρειάζεται για να βγούμε μπροστά και τόσο από τους υπόλοιπους ώστε βγαίνοντας αυτοί μπροστά να «κρύψουν» τον Γιάννη!

Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε και ασκήσεις επί χάρτου σε ένα τουρνουά με πραγματικά πυρά!

Άντε να βάλω και λίγο Σκουρτόπουλο στο μενού.

Ο Σκουρτόπουλος δεν κάνει! Στην τελευταία φάση άλλο σχεδίασε και άλλο έκαναν οι παίκτες. Με ποιόν σοβαρό προπονητή θα γινόταν κάτι ανάλογο;

Μάλιστα! Ωραίο κριτήριο!

Για να μην αρχίσω να απαριθμώ ανάλογες περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό και ξεπεράσει το κείμενο τις 1000 λέξεις και από κείμενο γίνει σεντόνι θα αναφέρω μόνο μια περίπτωση.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν στο τελικό το 1992 στην Κωνσταντινούπολη ο Τζόρτζεβιτς έκανε αυτό που σχεδίασε ο Ομπράντοβιτς;

Αν ναι τότε ας το πει στον Σάσα να δει τι γέλια θα κάνει!

Το δίχως άλλο το προπονητικό τιμ στο παιχνίδι με την Βραζιλία υπέπεσε σε λάθη όπως και όλη η ομάδα άλλωστε.

Αν δεν μας κάνει ο Σκουρτόπουλος γιατί τον θεωρούμε λίγο ας αναρωτηθούμε γιατί ολόκληρη Ρωσία του Κιριλένκο με τα ρούβλια να περισσεύουν έχουν στον πάγκο τον Μπαζάρεβιτς και δεν πήραν τον Ιτούδη, την Στικούδη ή τον Μπατατούδη.

Με τα παράθυρα της ΦΙΜΠΑ πόσες επιλογές μπορείς να έχεις;

Εμένα πάντως μου φτάνει ότι ο κόουτς και οι πρωταγωνιστές , όπως ο Σλούκας ή ο Παπανικολάου γνωρίζουν τι έφταιξε.

Τι περισσότερο να πει ο Παπανικολάου από ότι το παιχνίδι χάθηκε στα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου;

Τότε που η ομάδα έχασε το πλάνο και κατ’ επέκταση τον προσανατολισμό της.

Για την ώρα περιμένω τις διορθώσεις στην αναμέτρηση με την Νέα Ζηλανδία.

Μετά βλέπουμε. Για την ώρα ας ηρεμήσουμε να δούμε μπάσκετ και αν το παρακολουθήσουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι ίσως καταλάβουμε τι φταίει και τι λείπει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!