Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός 78-75 (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός 78-75 (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Νταρουσάφακα στον μικρό τελικό του «Gomelsky Cup» με τον Ουίλ Κάμινγκς να δίνει την χαριστική βολή στους «πράσινους» με τρίποντο (78-75) στο τέλος της παράτασης.

Σε ιδανικό αυτόχειρα εξελίσσεται ο Παναθηναϊκός στα φιλικά προετοιμασίας, αφού για ένα ακόμα ματς... ήπιε θάλασσα στο τέλος με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την Νταρουσάφακα με 78-75 στην παράταση.

Όπως και στο παιχνίδι με την Χίμκι, οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι στο ματς, ενώ διατηρούσαν το προβάδισμα με πέντε πόντους διαφορά ένα λεπτό πριν από το τέλος (75-70). Και πάλι. Γι' άλλη μια φορά έκαναν... χαρακίρι, οι επιλογές στην επίθεση δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και γνώρισαν μία ακόμα ήττα στα φιλικά.

Αυτό το ματς αποτέλεσε και την πρόβα τζενεράλε των επίσημων αγώνων και δη του εκτός έδρας ματς κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη με τον νικητή του ζευγαριού Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πάτρας.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμίες και συγκεκριμένα πράγματα που χρίζουν άμεσης βελτίωσης, όπως τα ριμπάουντ και το παιχνίδι στο low post.

Βέβαια εάν και εφόσον ρωτήσει κάποιος τον Τσάβι Πασκουάλ για τις πέντε ήττες της ομάδας του στα έξι τελευταία φιλικά, σίγουρα θα πει ότι καλύτερα να τις κάνει τώρα, παρά στα επίσημα. Και είναι και λογικό.

Παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμα δουλειά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να φέρει την ομάδα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, πολλώ δε μάλλον που ακολουθεί και το παιχνίδι στο ΣΕΦ για την πρώτη αγωνιστική της Basket League

Για ένα ακόμα ματς φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Νικ Καλάθης (12 πόντοι, 10 ασίστ) θα αποτελέσει το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού. Με τον αρχηγό της ομάδας στο παρκέ, υπήρχε κίνηση, συνεργασίες και κάποιοι αυτοματισμοί. Χωρίς εκείνον η ομάδα κολλούσε στην επίθεση χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και σωστό διάβασμα στην αντίπαλη άμυνα.

Βέβαια ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν και πάλι ο... μοιραίος της ομάδας του αφού μετά την λάθος πάσα στο ματς με την Χίμκι, έκανε λάθος στην επιλογή του σουτ με το σκορ στο 75-75 και δέχτηκε την τάπα. Αντίθετα, ο Ουίλ Κάμινγκς βρήκε στόχο στην εκπνοή και χάρισε στην Νταρουσάφακα τη νίκη.

Το ανησυχητικό είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Κέι Σι Ρίβερς στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος αποχώρησε το ματς και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Ματ Λοτζέσκι (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) κέρδισε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, πήρε προσπάθειες και ήταν από τα κέρδη του Παναθηναϊκού, με τον Νίκο Παππά να προσπαθεί να ανεβάσει στροφές και τον Κρις Σίνγκλετον να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Όπως στην αναμέτρηση με την Χίμκι για την πρεμιέρα του τουρνουά, έτσι και σε αυτό το ματς, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και ήταν η ομάδα που έλεγχε το παιχνίδι χάρη στην καλή της άμυνα. Οι 10 πόντοι παθητικό στο δεκάλεπτο (15-10) αποδεικνύουν στο έπακρον τις επιδόσεις των «πρασίνων» στον συγκεκριμένο τομέα, με πίεση πάνω στην μπάλα και εμφανή στόχο το εύκολο καλάθι. Κάποιες φορές βγήκε, κάποιες άλλες, όχι.

Αν και υπήρχε αστοχία, ο Παναθηναϊκός «έβγαλε» φάσεις, είτε από την περιφέρεια με ελεύθερα σουτ, είτε με περνώντας τη μπάλα στο χαμηλό post. Αν δεν υπήρχε η αδυναμία στο ριμπάουντ η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο Καλάθης ήταν πολύ καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ, με την διαφορά να φτάνει και στους εννέα πόντους (21-12) στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου. Όμως και πάλι εμφανίστηκαν τα... συμπτώματα της Χίμκι.

Η ξεκούραση του αρχηγού της ομάδας σήμανε και την... ολιγωρία στην επίθεση των «πρασίνων» πολλώ δε μάλλον μετά και τον τραυματισμό του Κέι Σι Ρίβερς στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Νταρουσάφακα μείωσε και παρά την επιθετική άνοδο του Λοτζέσκι (7π., 3/5σουτ) το ημίχρονο έκλεισε στο 31-31.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 31-31, 51-48, 61-61 (κ.αγ.), 78-75 (παρ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα