Από τέταρτη στον όμιλο, «βλέπει» τετράδα!

Κάτια Πετροπούλου
Από τέταρτη στον όμιλο, «βλέπει» τετράδα!

bet365

Η Εθνική Ελλάδος είναι η μοναδική ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο της και συνεχίζει στο Eurobasket, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ομάδες των τριών ομίλων. Το gazzetta.gr κάνει έναν απολογισμό λίγο πριν αρχίσει η φάση των «8» στην διοργάνωση.

Με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Eurobasket, η Εθνική Ομάδα μοίρασε χαμόγελα και «σκόρπισε» αισιοδοξία ενόψει συνέχειας, τόσο στις τάξεις της, όσο και στους λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας.

Βέβαια, για να το κάνει αυτό, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρώτης στον Β' Όμιλο, Λιθουανίας, κάτι που το έκανε υπό την αύρα του Νίκου Γκάλη, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και δείχνοντας «ομάδα».

Η νίκη επί της «Λιέτουβα» έκανε την «γαλανόλευκη» την μοναδική ομάδα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του γκρουπ της και συνεχίζει στην διοργάνωση, «βλέποντας» τετράδα, αφού βγάλει πρώτα νοκ άουτ και την Ρωσία στους «8» (13/09, 18:45).

Ωστόσο, οι ομάδες που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση των τριών υπολοίπων ομίλων, δεν είχαν την ίδια τύχη με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...

Η Ουκρανία (Β' Ομ.) παραδόθηκε στις ορέξεις του Λούκα Ντόντσιτς, του Άντονι Ράντολφ και των λοιπών παικτών της Σλοβενίας και ηττήθηκε με 79-55.

Η Ουγγαρία (Γ' Όμ.), με τον Άνταμ Χάνγκα να έχει «τσακωθεί» με το καλάθι (0/5δ., 0/2τρ., 1/2β.), «έπεσε» αμαχητί, καθώς η Σερβία επικράτησε με 86-78, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπογκντάνοβιτς 17, Κούζμιτς 17, Μάτσβαν 14, Μαριάνοβιτς 14, Λούτσιτς 11).

Τέλος, η Τουρκία (Δ' Όμ.) «πάλεψε» αρκετά κόντρα στην πανίσχυρη Ισπανία μέσα στο «σπίτι» της (73-56) και αποκλείστηκε επίσης από την συνέχεια του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «φούρια ρόχα» είναι η μοναδική - αήττητη - ομάδα που έχει «επιβιώσει» από τον Γ' Όμιλο κι έχει φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά, μετά και την ήττα του Μαυροβουνίου από την Λετονία (100-68) και την Κροατίας από την Ρωσία (78-101) στους «16».

 

Τελευταία Νέα