Ντίξον: «Δεν είμαι λυπημένος που έφυγα από την ΑΕΚ, ήξεραν για την Στρασμπούρ»

Κάτια Πετροπούλου
Ντίξον: «Δεν είμαι λυπημένος που έφυγα από την ΑΕΚ, ήξεραν για την Στρασμπούρ»

bet365

Ο διεθνής με την Γεωργία και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάικλ Ντίξον, μίλησε στο gazzetta.gr για την νίκη επί της Ελλάδας στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» και την... αναπάντεχη μεταγραφή του στην Στρασμπούρ.

Γιουρόπα Λιγκ, ΑΕΚ – Κλαμπ Μπριζ, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Η πρωτοεμφανιζόμενη στο τουρνουά «Ακρόπολις», Γεωργία, «σόκαρε» την Ελλάδα στην πρεμιέρα, καθώς επικράτησε στο... νήμα με 72-71, με τον Τσιντσάντζε να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα, με τρίποντο λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Στην ομάδα του Ηλία Ζούρου υπάρχει κι ένας γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στην Basket League με την ΑΕΚ, ο οποίος δεν γέμισε το καλάθι των αντιπάλων του με πόντους όπως συνηθίζει (4π.), αλλά φρόντιζε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του (5ασ.).

Ο λόγος για τον Μάικλ Ντίξον, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr μετά τον αγώνα με την Εθνική μας κι έδειξε να μην τον απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η Γεωργία έχει μόλις μία ήττα σε έξι φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει.

«Τα φιλικά σημαίνουν πολλά στην προετοιμασία για το Eurobasket. Μπορείς να δουλέψεις αρκετά πράγματα. Παίξαμε καλά, ειδικά στην τέταρτη περίοδο παίξαμε καλή άμυνα και νικήσαμε την Ελλάδα. Απλά συνέβη. Μετά έχουμε άλλο ένα παιχνίδι (Σερβία) και μετά ακόμα ένα (Ιταλία), οπότε δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τις νίκες που κάνουμε. Πρέπει απλά να συνεχίζουμε την προετοιμασία μας και να βελτιωθούμε μέχρι το Eurobasket», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Η αντίπαλος της «επίσημης αγαπημένης» είχε και μια απουσία: αυτή του πρωταθλητή του ΝΒΑ, Ζάζα Πατσούλια, και ο 26χρονος γκαρντ μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον συμπαίκτη του. «Ο Ζάζα είναι ο άνθρωπός μας, ένας από τους βασικούς της ομάδας. Είναι ταλαντούχος κι έχει ενέργεια. Προσπαθεί να είναι 100% έτοιμος για το Eurobasket, γιατί εκείνα τα ματς είναι που έχουν μεγάλη σημασία. Οπότε με την Ελλάδα δεν μας επηρέασε τόσο η απουσία του».

Όσο για το αν η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε τα πράγματα πιο... εύκολα για τους Γεωργιανούς, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ υποστήριξε πως η κατάληξη του αγώνα μπορεί όντως να ήταν διαφορετική, αν έπαιζε ο «Greek Freak». «Έχουμε δει πάρα πολλά βίντεο πάνω στον Γιάννη. Είναι πολύ καλός παίκτης! Δεν ξέρω πως νιώθει ακριβώς η Ελλάδα που δεν τον έχει, αλλά είναι σαφώς μεγάλη απουσία. Σίγουρα θα μας νικούσαν αν τον είχαν μαζί τους».

Σχετικά με τους στόχους του Eurobasket, οι παίκτες του Ζούρου θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται και - γιατί όχι; - να κατακτήσουν και το πολυπόθητο τρόπαιο.«Θέλουμε να το κατακτήσουμε! Έχουμε καλή ομάδα, καλούς σουτέρ, παίζουμε και άμυνα και επίθεση, μπορούμε να παίξουμε στο ζωγραφιστό, οπότε θεωρώ πως έχουμε καλά στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στην κατάκτηση ή έστω να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στην διοργάνωση».

Ο Ντίξον επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν θα είναι πια το «σπίτι» του την νέα σεζόν, καθώς, ενώ είχε συμβόλαιο με την «Βασίλισσα» για δύο ακόμα χρόνια, αποδεσμεύτηκε και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Στρασμπούρ. «Ήταν ωραία που ήρθα ξανά εδώ κι έπαιξα πάλι στο ΟΑΚΑ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ τριγύρω», είπε κι ευχήθηκε μόνο τα καλύτερα στους «κιτρινόμαυρους»: «Δεν αισθάνομαι λυπημένος που έφυγα από την ομάδα. Είχα ακόμα δύο σεζόν με την ΑΕΚ, αλλά για διάφορους λόγους δεν λειτούργησε το πράγμα. Εύχομαι στον σύλλογο, στους οπαδούς και την ομάδα μόνο τα καλύτερα, γιατί με στήριξαν όλοι όσο καιρό ήμουν εδώ. Θα χαρώ να τους δω ξανά όταν έρθω εδώ να παίξω (σ.σ η Στρασμπούρ είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League)».

Όσο για τις φήμες που τον ήθελαν να έχει βάλει την υπογραφή του στην γαλλική ομάδα, χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η ΑΕΚ, το ύφος του τα έλεγε όλα: «Αλήθεια το πιστεύεις αυτό; Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό! Ποτέ δεν θα υπέγραφα αλλού, χωρίς να το ξέρει η ΑΕΚ».

 

Τελευταία Νέα