Στον ΑΟΚ Χανίων ο Διαμαντόπουλος!

Gazzetta team
Στον ΑΟΚ Χανίων ο Διαμαντόπουλος!

bet365

Ο ΑΟΚ Χανίων που θα αγωνιστεί φέτος στην Γ' Εθνική, έκανε το «μπαμ» του καλοκαιριού αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Διαμαντόπουλου!

Ο άλλοτε παίκτης του Παπάγου, του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, του Κολοσσού Ρόδου, του Αμαρουσίου, της Δόξας Λευκάδας, της Ερμιονίδας, έχοντας αγωνιστεί επίσης σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Κύπρο αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Κρήτης.

Αναλυτικά:

«Ο Α.Ο.Κ. Χανιά είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του πολύπειρου forward Γιώργου Διαμαντόπουλου, , ενός από τα πλέον σημαντικά ονόματα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας, που έχει στόχο να τη βοηθήσει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αλλά και ως σπουδαία προσωπικότητα που είναι, να δώσει το κίνητρο στα νέα παιδιά που στελεχώνουν και θα στελεχώσουν τις Ακαδημίες μας και ευρύτερα στα “χανιωτάκια” που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τα λόγια περιττεύουν για τον Γιώργο Διαμαντόπουλο που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ! Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1980 και έχει ύψος 1,96. Αναδείχθηκε στην ομάδα του Παπάγου, στην οποία έπαιξε από το 1997 ως το 1999 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Πανιώνιο για τέσσερις σεζόν, με τον οποίο το 2003 ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α1 (27,5 πόντους μ.ο.)! Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ελληνικού All-Star Game.

Το 2003-04 έπαιξε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στον Πανιώνιο βοηθώντας τον να τερματίσει στην 3η θέση. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια ευρωπαϊκή περιοδεία στην Α΄ κατηγορία Ιταλίας με τη Σκαβολίνι Πέζαρο και τη Ροζέτο, στην Β΄ Ισπανίας με τη Λας Πάλμας και στην Α΄ Ρωσίας με τη Σαμάρα, με την οποία το 2007 κατέκτησε το Γιούροκαπ Τσάλεντζ!

Το καλοκαίρι του 2007 προσπάθησε να επιλεγεί από ομάδα του ΝΒΑ. Μετείχε στο Θερινό Τουρνουά (NBA Summer League) με την ομάδα των Ιντιάνα Πέισερς αλλά τελικά δεν επιλέχτηκε. Τη σεζόν 2007-08 επέστρεψε στην Α1 με τον Κολοσσό Ρόδου. Tο 2008 αγωνίστηκε στο Μαρούσι, με το οποίο πήρε την 3η θέση στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2009-10. Από κει και πέρα αγωνίστηκε σε Αχιλλέα Καϊμακλίου (Κύπρος), Βακάγιο (Ελβετία), Κεραυνό Στροβόλου (Κύπρος), Δόξα Λευκάδας (πρωταθλητής Β’ Εθνικής), Πανιώνιο (τρίτη φορά), Παπάγου και πέρυσι στην Ερμιονίδα (Γ’Εθνικη).

Έχει επιλεγεί τρεις φορές στο All-Star Game της Α1: 2001, 2002, 2003.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος είναι διεθνής με τις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και Ανδρών. Μάλιστα, σαν βασικός στέλεχος της εφήβων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 1998. Με την Εθνική Ανδρών έχει 16 συμμετοχές και 115 πόντους.

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο στην ομάδα μας και του ευχόμαστε να επιτύχει τους στόχους του, που πλέον τίθενται σε άμεση συνάρτηση, με τους στόχους του νεοφώτιστου στη Γ’ Εθνική μπάσκετ, Α.Ο.Κ. Χανιά.»

Επίσης ο ΑΟΚ Χανίων ανακοίνωσε και την απόκτηση του Θωμά Αράπη, ο οποίος με τη σειρά του έχει περάσει από Ηρακλή και Κολοσσό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα