Οι σκέψεις του Λάσκαρη επί της πρότασης Αρβανίτη

Οι σκέψεις του Λάσκαρη επί της πρότασης Αρβανίτη

Οι σκέψεις του Λάσκαρη επί της πρότασης Αρβανίτη

bet365

Η συζήτηση του Νίκου Λάσκαρη με τον Λευτέρη Αρβανίτη επί της πρότασης που θα κατατεθεί εγγράφως τη Δευτέρα άρχισε από την κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στην Αθήνα πριν από τουλάχιστον 20-25 ημέρες. Πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ καλείται να αποφασίσει αν θα… αφήσει χώρο στον πρόεδρο της εταιρίας.

Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι η πρόταση του Λευτέρη Αρβανίτη δεν στοχεύει στην αφαίμαξη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης αλλά στην (προσωρινή) επίλυση του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρία, το οποίο βάζει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητά της. Όταν άρχισαν οι συζητήσεις των δύο πλευρών στο τραπέζι έπεσαν πολλά σενάρια. Από τον δανεισμό αυτών των 500.000 ευρώ με αντάλλαγμα τα εισπρακτικά δικαιώματα από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έως και άλλες εγγυήσεις που τελικώς δεν προτιμήθηκαν.

Ο Νίκος Λάσκαρης υποστηρίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λυθεί το συντριπτικό μέρος των προβλημάτων της ΚΑΕ Άρης διότι είναι πολύ κοντά στην επικύρωση συμφωνιών με μεγάλες εταιρίες, μέσα από τις οποίες τα έσοδα όχι μόνο θα καλύψουν το άνοιγμα της περσινής χρονιάς (σ. σ. το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 1,4 εκατομμύριο ευρώ), αλλά θα καλύψει και τον προϋπολογισμό της επόμενης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κατατέθηκε η πρόταση από τον Λευτέρη Αρβανίτη, η οποία δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρίας, εφόσον επιστρέψει αυτά τα 500 χιλιάδες ευρώ στους επιχειρηματίες που θα τα δώσουν έως τον Δεκέμβριο του 2017. Από τη στιγμή δηλαδή που ο Νίκος Λάσκαρης εκτιμά ότι το αργότερο στα τέλη του Οκτώβρη θα είναι σε θέση να δώσει οριστικές λύσεις, αυτή η πρόταση του προσφέρει τον χρόνο για να λειτουργήσει με μεγαλύτερη άνεση.

Πάμε στις σκέψεις του ιδιοκτήτη. Σε πρώτη φάση ο Νίκος Λάσκαρης την αντιμετωπίζει με θετική σκέψη αλλά περιμένει να την λάβει εγγράφως στα χέρια του ούτως ώστε να την εξετάσει μαζί με το νομικό επιτελείο του. Σύμφωνα με το περιβάλλον του ιδιοκτήτη, δεν τον απασχολεί ο όρος παραχώρησης του 35% του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση μη επιστροφής των χρημάτων μέχρι τον Δεκέμβριο, διότι πιστεύει ότι μέχρι τότε οι… άσχημες μέρες θα έχουν περάσει.

Οι όροι που θέλει να εξετάσει αφορούν κατά κύριο λόγο το management της εταιρίας, αυτό που ο ίδιος συνηθίζει να λέει day to day. Στην πρόταση του Λευτέρη Αρβανίτη θα σημειώνεται ρητά ότι τη διαχείριση της ομάδας θα την αναλάβει ο ίδιος με τα υπόλοιπα μέλη του (προ Λάσκαρη) διοικητικού συμβουλίου. Ο Νίκος Λάσκαρης έχει ξεκαθαρίσει ότι στην ομάδα ανθρώπων που θα αναλάβουν την ομάδα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται κι ένας δικό του πρόσωπο το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο κι αυτή η απαίτηση είναι απολύτως λογική καθώς η εταιρία θα παραμένει δική του. Ο Λευτέρης Αρβανίτης ήδη έχει δεχθεί αυτόν τον ρόλο, θεωρεί και ο ίδιος ότι ο Λάσκαρης πρέπει να έχει έναν εκπρόσωπο.

Το βέβαιο είναι τέλος ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα διότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να αυξηθούν οι προσφυγές. Ήδη ο Άρης διατρέχει μεγάλο κίνδυνο λόγω των προσφυγών που κατατέθηκαν στην FIBA, άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι έχει εξαντληθεί και η υπομονή των υπολοίπων μελών του αγωνιστικού τμήματος της περσινής χρονιάς. Κυρίως όμως, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ΚΑΕ Άρης είναι μια εταιρία που υπολειτουργεί, σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ζωντανό οργανισμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα