Ομπράντοβιτς: «Εξαιτίας της Παρτιζάν έγινα ό,τι έγινα»

Ομπράντοβιτς: «Εξαιτίας της Παρτιζάν έγινα ό,τι έγινα»

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξή του μίλησε για τον σεβασμό που νιώθει όταν αντιμετωπίζει την Παρτιζάν και τον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος προπονητής της Φενέρμπαχτσε μίλησε στην «Blic» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και την Παρτιζάν, ομάδα στην οποία όπως παραδέχτηκε χρωστάει τα πάντα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αρχικά ανέφερε πως, «Η Παρτιζάν είναι τα πάντα για εμένα, μου άλλαξε τη ζωή. Έπαιξα επτά χρόνια και μετά ήμουν προπονητής. Εξαιτίας της Παρτιζάν έγινα αυτό που είμαι. Τα λέει όλα η σκηνή όταν ήρθα με την Φενέρμπαχτσε να παίξω κόντρα στην Παρτιζάν. Όλο το γήπεδο τραγουδούσε τον ύμνο και το ίδιο έκανα και εγώ από τον πάγκο. Μου βγήκε και τραγούδησα. Δεν προσέβαλα κανέναν. Ο σωστός κόσμος το καταλαβαίνει αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό... «Για εμένα, όποτε παίζω απέναντι στην Παρτιζάν ή τον Παναθηναϊκό ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε, είναι μια εσωτερική μάχη. Στο τέλος, βέβαια, είσαι με τους παίκτες σου, τους ανθρώπους σου και θέλεις να νικήσεις. Πάντα λέω στους οπαδούς μας να σεβαστούν τους αντιπάλους. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι ο σεβασμός. Αν δεν σέβεσαι τον αντίπαλο, δεν σέβεσαι τον εαυτό σου».

Ακόμη, ερωτηθείς για ποιο λόγο που δεν έχει κάτσει στον πάγκο άλλης εθνικής, η εξήγηση ήταν απλή: «Έχω δεχθεί προτάσεις από πολλές εθνικές ομάδες. Από την Ευρώπη και άλλες ηπείρους. Τις απέρριψα όλες. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου στον πάγκο διαφορετικής εθνικής ομάδας και να παίζω ενάντια στην Σερβία. Απλά δεν μπορώ»!

Τέλος, πρόσθεσε: «Πάντα έλεγα πως το να παίζεις ή να προπονείς την εθνική σου ομάδα είναι η ύψιστη τιμή και το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην ζωή. Και έχω κάνει και τα δύο. Όταν μας απέκλεισαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, εξαιτίας του πολέμου, οι παίκτες έκλαιγαν που δεν θα παίξουν. Πάντα συμβούλευα τους παίκτες να ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα της εθνικής τους ομάδας. Το έλεγα σε όλους: είναι η μεγαλύτερη τιμή να παίζεις με το εθνόσημο! Αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου. Είναι απίστευτο πόσοι απορρίπτουν την συμμετοχή τους.Είναι απίθανο όλοι τους να έχουν ένα σοβαρό λόγο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα