Έχει βουνό μπροστά του

Έχει βουνό μπροστά του

Έχει βουνό μπροστά του

bet365

Στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στον Άρη ήρθε να προστεθεί και η κακουργηματική δίωξη του εισαγγελέα κατά των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Άρης και ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσπαθεί να απαριθμήσει τα προβλήματα και να βάλει σε προτεραιότητα τα ζητήματα που απαιτείται άμεσα να επιλυθούν.

Καθόλου τυχαία το τελευταίο διάστημα υπήρχε ένας δισταγμός στο άνοιγμα του κεφαλαίου «επόμενη μέρα» διότι δεν χρειαζόταν να διαθέτει κανείς προφητικές ικανότητες για να καταλήξει στη σημερινή κατάσταση. Τα μηνύματα των προηγούμενων μηνών όχι απλά την περιέπλεκαν ακόμη περισσότερο, ήταν σαν να βαδίζεις σ’ ένα τούνελ όπου το σκοτάδι απλώνεται από πάνω σου και δυσκολεύεσαι να δεις τη μύτη σου.

Σε ότι αφορά την κακουργηματική ποινική δίωξη, τούτο το ζήτημα βρίσκεται πλέον στην ελληνική δικαιοσύνη (πάντα υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας), ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον αυτής της υπόθεσης. Αποδεικνύεται όμως ότι τα δικαστικά ζητήματα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Άρης όχι απλά είχαν άμεση επίδραση στην ομάδα αλλά διαμόρφωσαν την καθημερινότητά της με συνέπεια να φτάσουμε στη σημερινή τωρινή κατάσταση. Ενός ανοίγματος που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και με τους «κίτρινους» να είναι εκτεθειμένοι λόγω της ασυνέπειάς τους και στο άρθρο 99.

Πέρα από τις επιχειρηματικές και δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες (επαναλαμβάνω) θα επιληφθεί η δικαιοσύνη, ο Νίκος Λάσκαρης – σε ότι αφορά τον Άρη – πλήρωσε την εμμονή του σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εδώ και μήνες μπήκαν σε μια διαδικασία διάψευσης των αυτονόητων και των οφθαλμοφανών, διαχωρίζοντας την οικογένειά του Άρη γιατί νόμιζαν ότι έτσι θα αντλούσαν δύναμη στα μάτια και στη σκέψη του ιδιοκτήτη. Αντί να ληφθούν δραστικά μέτρα μείωσης των εξόδων για το πρόβλημα που φαινόταν ότι ερχόταν, αυτοί ικανοποίησαν τα καπρίτσια τους με την αποδόμηση προσώπων και καταστάσεων.

Βέβαια μεγαλύτερη αξία έχει το αύριο διότι αυτό που βιώνει σήμερα ο Άρης μπορεί να μην είναι το χειρότερο. Ο Νίκος Λάσκαρης δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στον Άρη, αντιθέτως σύντομα θα δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του. Με την ελπίδα ότι θα εμπεριέχουν ρεαλισμό και όχι μάταιη προσπάθεια διάψευσης διασταυρωμένων πληροφοριών. Η αποδοχή του προβλήματος και η ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισής του είναι η πιο σοφή επιλογή. Χρειάζεται ειλικρίνεια γιατί μόνο έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις στήριξής από τους φιλάθλους. Κι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Άρης έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τους δικούς του μηχανισμούς.

Υποχρεωτικά θα αποταθεί στους ανθρώπους που έχουν το know how στη διαχείριση τέτοιου είδους (εξαιρετικά δύσκολων) καταστάσεων δηλαδή στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος ήταν παροπλισμένος εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Πλέον όμως θα αναλάβει το βαρύ και ασήκωτο διάσωσης της κατάστασης σε πνεύμα συνεργασίας με τον Νίκο Λάσκαρη.

Το κακό είναι ότι ήταν τόσο λανθασμένος ο τρόπος διαχείρισης της ασυνέπειας όλους αυτούς τους μήνες, σε σημείο να υπάρχει οργή στις τάξεις των παικτών καθώς οι διαδοχικές παρατάσεις σε συνδυασμό με τη μηδαμινή καταβολή χρημάτων ουσιαστικά ήταν μια δοκιμασία των νεύρων τους. Κι αυτά έχουν σπάσει.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η συσπείρωση δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο όπως και η συνδρομή όλων για τη συγκέντρωση χρημάτων. Εκτός κι αν ανατραπούν τα τωρινά δεδομένα, πράγμα όμως που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή ο Άρης χρειάζεται ρευστό. Χρειάζεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ για να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους παίκτες από τη στιγμή που – μοιάζει δεδομένο ότι – θα τους ζητηθεί να δώσουν επιπλέον πίστωση χρόνου αλλά και να δεχθούν τις προτάσεις διακανονισμού των οφειλών.

Πλησιάζοντας στις αρχές του Ιούλη κάθε μορφή παράτασης κρίνεται τουλάχιστον εγκληματική. Υπό την έννοια ότι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί ξεκάθαρα δεδομένα. Σε ότι αφορά το επίπεδο χρηματοδότησης από τον ιδιοκτήτη αλλά και το αντίστοιχο αυτών που θα συμβάλλουν στην πρόσκαιρη επίλυση των προβλημάτων αλλά και τον τρόπο ανάπτυξης αυτού του σχεδίου (π.χ. μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου). Είναι επίσης αναγκαίο να ξεδιαλύνει το τοπίο σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι προφανές ότι ο Άρης μπαίνει σε μια κατάσταση «ειδικών συνθηκών» και για να τη διαχειριστεί θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναλάβουν δράση πρόσωπα που γνωρίζουν και στη συνέχεια να κατατεθούν ξεκάθαρες κουβέντες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.