ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Νίκος Παππάς: «Όπως το λέω, Γιάννης Σφαιρόπουλος!»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ

Νίκος Παππάς: «Όπως το λέω, Γιάννης Σφαιρόπουλος!»

Νίκος Παππάς: «Όπως το λέω, Γιάννης Σφαιρόπουλος!»

Ο Μιχάλης Λεάνης αποθεώνει τον Νίκο Παππά για την δήλωσή του για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στέκεται στην λάθος νοοτροπία που υπάρχει αν τολμήσεις να πεις καλό λόγο για αντίπαλο.  

Σιγά να μη δεν το έλεγε! Να το κρατούσε μέσα του ή να το κατάπινε για να μην δημιουργήσει ενδεχομένως πρόβλημα στον ίδιο! Στην ερώτηση του Νίκου Παπαδογιάννη για τον καλύτερο προπονητή που γνώρισε, ο Παππάς απάντησε:
  
«Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον, επιλέγω τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Με είχε τρία χρόνια, οπότε έμαθε τις ιδιοτροπίες και τις αδυναμίες μου». (συνέντευξη στην εφημερίδα Documento)!

Όπως το είπε, έτσι γράφτηκε! Σαν ν’ ακούς τον Θανάση Παπακωνσταντίνου να σου τραγουδά την Κοιλάδα των Τεμπών! Για την διασκευή: «Γιάννης Σφαιρό, όπως το λέω Γιάννης Σφαιρόπουλος». Μπα, γι’ αυτόν θα ήταν πρόβλημα αν έκρυβε τα λόγια του! Τότε ναι ! Θα τα έβαζε με τον εαυτό του, θα βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή που δεν το τόλμησε!
Πάντα προτιμά γι’ αυτά που λέει και πιστεύει να τα βάζει με όλους παρά με τον…Νίκο! Κρυφτό με τα λόγια του δεν έπαιξε ποτέ!

 Πορτογαλία U21 – Ισπανία U21, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Αυτός είναι ο Νίκος Παππάς! Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, τουλάχιστον ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις! Κι όταν ζητά συγνώμη για τα πολλά του λάθη είναι απ’ αυτούς που την ζητά με ειλικρίνεια και το εννοεί!

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη του Παναθηναϊκού (αλλά και του Ολυμπιακού σε ανάλογη περίπτωση) αν είχε τεθεί το ερώτημα ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που γνώρισε, αν αυτός τύχαινε να κοουτσάρει τον αιώνιο αντίπαλου, η ειλικρινής απάντηση θα φρέναρε στο έρκος των οδόντων!!!

Η διπλωματία θα είχε την τιμητική της! Η διατύπωση της φράσης θα ακολουθούσε την τεθλασμένη! «Ναι ξέρετε, είναι πολλοί οι καλοί προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα στην καριέρα μου, δεν είναι και πολύ εύκολο να τους ξεχωρίσεις, ο καθένας είχε τα καλά του αλλά και τα στραβά του, μετά δεν θέλω να αδικήσω κάποιον…...».

Κάπως έτσι… Δεν τους  κατηγορώ!  Εδώ που τα λέμε ο κάθε αθλητής κοιτάζει να προστατέψει τον εαυτό του! Ξέρει που ζει, γνωρίζει από πρώτο χέρι το περιβάλλον!

Απ’ το να μπλέξει ή να μπαίνει στην διαδικασία να εξηγεί ή να απολογείται στον κάθε αυτόκλητο εισαγγελέα , προτιμά να δώσει μια απάντηση για να ξεμπερδεύει κι άντε πάμε παρακάτω! Ξέρει τι τον περιμένει!

Όπως ξέρω πως ακούστηκε σε μερικούς και είναι σαν να βλέπω τα ξινισμένα μούτρα αυτών που πασχίζουν να το παίξουν αντικειμενικοί αλλά δεν τους βγαίνει! Το εύθυμο φαρμάκι ( σύμφωνα με τον στιχουργό Άλκη Αλκαίο κατά κόσμον Βαγγέλη Λιάρο ) θα συνοδεύει το δίχως άλλο τις παρακάτω σκέψεις-φράσεις τους:
  
«Καλά τόσοι προπονητές αυτόν βρήκες να πεις, τον προπονητή του Ολυμπιακού»; «Σιγά τον προπονηταρά! Πλάκα μας κάνεις»;  «Δηλαδή ο Πασκουάλ που κέρδισε το ντάμπλ  δεν είναι καλύτερος»;

Στο βασίλειο του ανάδελφου έθνους στο οποίο διαβιώνουμε και επιβιώνουμε όλοι μας, το δυσκολότερο όλων, είναι να πεις και να γράψεις αυτό που πιστεύεις! Η Ιερά Εξέταση των απανταχού διωκτών περιμένει να δικάσει  κάθε μορφή αίρεσης! Ακόμα και οι δίκες τους έχουν προσχηματικό χαρακτήρα! Καταδίκη σε περιμένει με συνοπτικές διαδικασίες!

Αλλά ο Νίκος Παππάς την μπουνιά στο μαχαίρι την έχει για πρωινό! Εξάλλου τον έχουν σταυρώσει τόσες φορές , ακόμα κι αυτοί που τώρα τον αποθεώνουν , που έχει πάρει το κολλάει!

Τον αψίκορο και κυκλοθυμικό του χαρακτήρα τον έχει πληρώσει πολλάκις ακριβά! Τα πάθη του, τα λάθη του! Έχει τσακωθεί με τους πάντες και τα πάντα , έχει χύσει άπειρες φορές την καρδάρα με το γάλα παρόλο που κόπιασε πολύ να την γεμίσει! Δεν είχε πάντα άδικο! Αλλά δεν είχε τον τρόπο να το χειριστεί, με αποτέλεσμα σώμα και μυαλό να ακολουθούν τις φυγόκεντρες τάσεις!

Χαρακτηριστικό όλων των οξύθυμων, όπως και η παιδική ειλικρίνεια που τους διακρίνει , αποτυπωμένη τις περισσότερες φορές στο επίσης παιδικό τους βλέμμα! Ούτε όμως οι προπονητές του είχαν πάντα δίκιο, αλλά είχαν την εξουσία, συνεπώς το πάνω χέρι γεγονός που εκνευρίζει αφάνταστα και μπλοκάρει χαρακτήρες σαν τον Νίκο Παππά!

Μην ξεχνάτε επίσης την διαφορά ηλικίας σημαντική παράμετρος ανάμεσα στους προπονητές και τους παίκτες! Τους χωρίζει το λιγότερο μια διαφορά είκοσι χρόνων! Οι αθλητές είναι ακόμα παιδιά, όσο και αν οι συνθήκες με βάναυσο τρόπο  τους πιέζουν πολλές φορές να ωριμάσουν!

Αν ο κόουτς πιο ώριμος και συγκροτημένος ηλικιακά έχει πρωτίστως  την γνώση αλλά και την διάθεση και τον χρόνο να σκύψει πάνω από τον παίκτη τον οποίο θεωρεί πραγματικά ταλέντο (όπως η περίπτωση Παππά), η λύση θα βρεθεί αν βοηθήσει και ο ίδιος!

Αν όχι, τότε στον αθλητή θα πέσουν όλες οι αμαρτίες , όχι μόνο οι δικές του αλλά και όσες κυκλοφορούν στην πιάτσα! Τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Παππάς δείχνει να έχει ηρεμήσει να έχει βρει τον τρόπο να κατευθύνει το σκαρί του στις φουρτούνες!

Δείχνει να βαδίζει στον δρόμο τον σωστό διατηρώντας συγχρόνως ακέραιο τον χαρακτήρα του! Η ωρίμανση  δεν είναι λειτουργία που υπόκειται σε αυτοματισμούς! Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.   

Η επόμενη δοκιμασία στην οποία θα κλιθεί να ανταπεξέλθει είναι η Εθνική ομάδα! Και θέλει πολύ, όσο ποτέ άλλοτε, να αγωνιστεί με τα χρώματα της επίσημης αγαπημένης σ’ αυτό το ευρωπαϊκό! Αλλά και  ομάδα έχει ανάγκη από το ταλέντο του , την εμπειρία και τις παραστάσεις του από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ,   την προσωπικότητα στο παιχνίδι του, την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός , την ψυχή και το πάθος του!

Το κλίμα, το περιβάλλον στην Εθνική κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του! Οι παίκτες στην ηλικία του , δικιά του γενιά , γνωρίζονται χρόνια, μετράνε δρόμους παράλληλους! Μακάρι να τα καταφέρει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο αλλά  και τον… Νίκο που προσπαθεί να τιθασεύσει χωρίς να τον αλλάξει! Προσωπικά το εύχομαι ολόψυχα.

Ήμουν πάντα με τους αθλητές προσωπικότητες τους επαναστάτες, τους ανατρεπτικούς τους λίγο αυτοκαταστροφικούς! Αυτούς που τους αποδέχεσαι και τους αγαπάς σαν την θάλασσα! Με τις φουρτούνες αλλά και τις μπουνάτσες της!

ΥΓ: Στο σόου των Αδελφών Αντετοκούμπο δεν βρέθηκε ένας να στείλει μια πρόσκληση στον Νίκο Γκάλη να παραστεί στο γήπεδο του οποίου η κεντρική σάλα φέρει επίσημα πλέον  το όνομα του εν αντιθέσει μ’ αυτή του ΟΑΚΑ στην οποία η επίσημη ονοματοδότηση για άγνωστους ακόμα λόγους καθυστερεί;

Εκτός αν η πρόσκληση εστάλη μέσω της Ομοσπονδίας οπότε ξέρουμε όλοι που θα αποδοθούν οι ευθύνες!!!