Ο Μπαρτζώκας... φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας!

Ο Μπαρτζώκας... φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την ανθρωποφαγία στον Γιώργο Μπαρτζώκα που αποδεικνύει ότι είμαστε ο πιο ζηλόφθονος λαός στην υφήλιο.

Ειλικρινά τα μισά σχόλια από όσα έχω διαβάσει για την απόλυση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τη Μπαρτσελόνα με ξεπερνούν. Από τα πιο επιεική μέχρι και κακίες του στιλ «άχρηστος» και «λίγος για τη Μπαρτσελόνα» αποτέλεσαν το μενού της χθεσινής ημέρας.

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν ασορτί με την απίστευτη και απαράδεκτη ατάκα του Γενικού Διευθυντή του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου «Ο Μπαρτζώκας δεν ήταν επαρκής για το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα»!

Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να κρίνω εάν ο Ελληνας τεχνικός ήταν ή δεν ήταν κατάλληλος για τη Μπαρτσελόνα αλλά μπορώ να απαριθμήσω ορισμένα στοιχεία που κατά την προσωπική μου άποψη, αποκαλύπτουν πολλά!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αν ο Παππάς αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Καταρχήν στα δικά μου μάτια, ο Μπαρτζώκας πέτυχε κάτι σπουδαίο, μέχρι πρότινος άπιαστο όνειρο για κάθε Ελληνα προπονητή, να δουλέψει δηλαδή σε ένα από τα πιο ιστορικά και θρυλικά κλαμπ του πλανήτη, με τη Μπαρτσελόνα μάλιστα να δίνει «γη και ουρανό» στην Κούμπαν για να του σπάσει το συμβόλαιο.

Από μόνο του το γεγονός αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα, ασχέτως της τελικής έκβασης, που ειλικρινά δεν ξέρω εάν θα καταφέρει να το πετύχει άλλος Ελληνας κόουτς δουλεύοντας σε τόσο μεγάλη ομάδα…

Οσον αφορά στην πορεία του στην ομάδα της Καταλωνίας, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Στην τελική αποτίμηση, καλό θα ήταν να υπολογίσουμε την απίστευτη ατυχία που έπληξε το σύλλογο με συνεχείς τραυματισμούς βασικών παικτών και την πεισματώδη άρνηση της διοίκησης να δεχθεί τις εισηγήσεις του και να ενισχύσει την ομάδα με μπασκετμπολίστες που ζήτησε.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων του αθλητισμού, για να αντιληφθείς ότι εάν η διοίκηση ενός συλλόγου δεν στηρίξει το πλάνο και τη δουλειά του προπονητή, αυτός είναι καταδικασμένος σε αποτυχία! Στη Μπαρτσελόνα ήταν ολοφάνερο, ότι κάποιοι δεν πρέπει ποτέ να συμφώνησαν με την πρόσληψη ενός Ελληνα στο τιμόνι του συλλόγου.

Σε όλα αυτά θέλω να προσθέσω και την αξιοπρεπή στάση του Μπαρτζώκα που παρά τις ατυχίες, το αρνητικό κλίμα για τον ίδιο που δημιουργήθηκε από νωρίς και την έλλειψη στήριξης από τη διοίκηση, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και να προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση, αν και όπως έγραψα και πριν, χωρίς εφόδια δεν μπορείς να νικήσεις στον πόλεμο.

Δυστυχώς για ένα σημαντικό ποσοστό φιλάθλων, εδώ στην Ελλάδα, όλα αυτά δεν λένε τίποτα. Οπως φάνηκε και από τα σχόλια, όλοι αυτοί χάρηκαν περισσότερο και από τους οπαδούς της Μπάρτσα για την απόλυση του!

Σε μία νύχτα, ή καλύτερα σε μία περίοδο, ο Μπαρτζώκας από επιτυχημένος προπονητής με δύο παρουσίες σε τρία φάιναλ φορ και την κατάκτηση του ενός από αυτά, έγινε αποτυχημένος, λίγος και κακός κόουτς!

Είναι φανερό ότι στη χώρα μας, με την κρίση των τελευταίων ετών και όσα έχει επιφέρει στην καθημερινότητα, δεν αντέχουμε την επιτυχία του άλλου. Μας κάνει κακό, μας χαλάει… Στη μετριότητα και στη μιζέρια μας, θέλουμε και τον άλλο να είναι μίζερος, ακόμα χειρότερος κι από εμάς!

Δεν χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου, παρά μόνο με την πίκρα και την αποτυχία του… Και δυστυχώς αυτό είναι χειρότερο κι από 100 μνημόνια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος