Μωραΐτης: «Να φέρω τίτλους στην ΑΕΚ»!

Μωραΐτης: «Να φέρω τίτλους στην ΑΕΚ»!

bet365

Ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους της γενιάς του, αλλά και της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μωραΐτης, μίλησε στο gazzetta.gr για τον αγώνα κόντρα στον Άρη και για την αγάπη του κόσμου της «Βασίλισσας» στο πρόσωπό του.

Θεωρείται ένα από τα πιο φιλόδοξα «πρότζεκτ» της ΑΕΚ, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει μελλοντικά έναν κορμό Ελλήνων παικτών, βασιζόμενη στα νέα ταλέντα.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης, μετά το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ που κατέκτησε με την ομάδα Νέων της «Βασίλισσας», κλήθηκε να μπει στα... βαθιά με την ανδρική ομάδα.

Ούκιτς και ΜακΓκραθ απουσίαζαν από τον πρώτο μικρό τελικό κόντρα στον Άρη κι έτσι ο 18χρονος γκαρντ έπρεπε να μπει στα... παπούτσια τους. Κάτι το οποίο έκανε πολύ καλά, καθώς στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε πήρε προσπάθειες, έβαλε 3 πόντους κι έκανε 1 κλέψιμο, ενώ ακόμα και στις δύο βολές που έχασε, ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά, δείγμα της αγάπης στο πρόσωπό του.

Ο νεαρός διεθνής, με τις μικρές Εθνικές, μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το αν «ξέσπασε» η ΑΕΚ, μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό. «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στόχος της ΑΕΚ είναι πάντα η νίκη. Σίγουρα η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν μια άσχημη στιγμή, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη πραγματική δυναμική της ΑΕΚ. Απλώς βρεθήκαμε σε κακή ημέρα κι οι αντίπαλοι μας σε πολύ καλή. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι λίγες ημέρες πριν είχαμε νικήσει, ενώ και στην κανονική διάρκεια χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Ο χρόνος συμμετοχής που πήρε με την ανδρική ομάδα δεν θα μπορούσε, παρά να τον κάνει χαρούμενο και να του ανεβάσει το ηθικό, καθώς ανέφερε: «Ένιωσα πολύ καλά, γιατί όλη τη χρονιά δουλεύω παρά πολύ κι ήταν μια ευκαιρία να δείξω ότι είμαι εδώ, όποτε μου ζητηθεί».

Για το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που έλαβε στο ΟΑΚΑ, σε καλές στιγμές, αλλά κυρίως στις... κακές, υποστήριξε με χαρά πως η αγάπη αυτή είναι αμοιβαία: «Έχω καταλάβει την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο μου τα τελευταία δύο χρόνια... Είναι κάτι αμοιβαίο! Θέλω να παίξω και να δικαιώσω όλο αυτόν τον κόσμο που με αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στην ΑΕΚ».

Όσον αφορά τις συμβουλές που τού έχει δώσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, δεν αποκάλυψε κάποια συγκεκριμένη, ωστόσο τόνισε πως τού έχει αλλάξει την ψυχολογία προς το καλύτερο: «Ο κόουτς Μανωλοπούλος μού έχει αλλάξει την ψυχολογία και νιώθω πολύ καλά. Πάντα μου δίνει συμβουλές, τις οποίες κρατάω καλά στο μυαλό μου»!

Τέλος, για το πως φαντάζεται τον εαυτό του μελλοντικά στην ΑΕΚ, δήλωσε πως θέλει να ανεβάσει την ομάδα ψηλά, για χάρη του κόσμου της, και να φέρει τίτλους: «Φαντάζομαι τον εαυτό μου στην ΑΕΚ, να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί και να συνεισφέρω, έτσι ώστε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που θέλει ο κόσμος της, δηλαδή να φέρουμε τίτλους»!

     

    BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα