Οικονόμου: «Να κάνουν ό,τι πρέπει οι υπεύθυνοι, για να παίξει ο Πανιώνιος στην Α1»

Οικονόμου: «Να κάνουν ό,τι πρέπει οι υπεύθυνοι, για να παίξει ο Πανιώνιος στην Α1»

bet365

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Νίκος Οικονόμου για την άνοδο του Πανιωνίου στην Basket League, μιλώντας στο gazzetta.gr. Η ξεχωριστή αφιέρωση, η συμβουλή που πήρε πριν από τον «τελικό» και το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΚΑΕ.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν για τον Πανιώνιο!

Οι «κυανέρυθροι» μετά από ένα φοβερό παιχνίδι με τον Δούκα (83-58), κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Α2 και ταυτόχρονα πανηγύρισαν την άνοδο στην Basket League.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Μίλαν - Ρόμα, αν ο Τότι σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Ο... πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, Νίκος Οικονόμου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος και πια ανακουφισμένος, αφού ο στόχος που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή της σεζόν, επετεύχθη.

Τα πρώτα λόγια του 44χρονου προπονητή στο gazzetta.gr ήταν: «Ο στόχος επετεύχθη! Πολύ σημαντικό! Είχαμε ένα τεράστιο “πρέπει” από την αρχή της χρονιάς. Παρόλο που υπήρχαν πολύ καλές ομάδες, εμείς είχαμε το όνομα της φανέλας, μαζί με τον Ηρακλή. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά μας που τα καταφέραμε, ώστε να έρθει η ομάδα στην Basket League και με ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν ό,τι πρέπει για να κλείσει η χρονιά ιδανικά».

Συνεχίζοντας, μοίρασε συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο και έκανε την ξεχωριστή του αφιέρωση στις γυναίκες της ζωής του: «Συγχαρητήρια σε όλους! Χωρίς τους παίκτες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σαν προπονητής. Θέλω να αφιερώσω την άνοδο στα τρία μου τα κορίτσια: στην γυναίκα μου, Όλγα, και στις κόρες μου, Αριάδνη και Αλεξάνδρα, γιατί ανέχονταν στο σπίτι έναν άνδρα που ήταν διαρκώς σε ένταση. Είναι ηρωίδες, γιατί πάντα από ένα αποτέλεσμα εξαρτιόταν πως θα ήμασταν στο σπίτι. Οι πρώτες 14 αγωνιστικές ήταν ονειρικές στο σπίτι (γέλια).

Ευχαριστούμε τον κόσμο, όλους τους συνεργάτες μου: τον Δημήτρη Μισιακό, τον Κώστα Σίσκο, τον Παναγιώτη Τσάπρα, τον Κώστα Ροτζιώκο, τον Γιάννη Φραγκούλη... όλους! Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άνθρωπο που μας έφερε εδώ, τον κύριο Βαρουξάκη, γιατί έδωσε την ευκαιρία σε εμένα να κοουτσάρω μια τέτοια ομάδα και στους παίκτες να παίξουν σε μια τέτοια ομάδα. Ανταποκριθήκαμε, βάλαμε έναν στόχο από την αρχή σαν ομάδα και πιστεύω θα είναι κι αυτός πολύ περήφανος».

Για τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, η απίστευτη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Κλειστό της Αρτάκης ξύπνησε... μνήμες κι ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την στήριξή του: «Η ατμόσφαιρα όντως μού θύμισε κάτι από τα παλιά. Εγώ είπα στα παιδιά ότι “μπορεί να μην έχω την μεγαλύτερη εμπειρία σαν προπονητής, αλλά θα σας ετοιμάσω ψυχολογικά. Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πίεση”. Περισσότερο λειτούργησα από τις εμπειρίες που είχα σαν παίκτης και πάντα ο κόσμος δίνει την δύναμη στα εντός έδρας. Έχω ζήσει τον κόσμο του Πανιωνίου, εδώ μέσα έχουν κερδίσει πολύ μεγάλες ομάδες. Ήξερα και πίστευα πως θα ήταν πολύ σημαντική η βοήθειά του».

Ο Νίκος Οικονόμου ερωτηθείς για το ποιο ήταν τελευταίο πράγμα που είπε στους παίκτες του πριν το ματς με τον Δούκα ή ποια συμβουλή τους έδωσε, είπε: «Θα σου εκμυστηρευτώ κάτι... Συμβουλεύτηκα έναν πολύ μεγάλο Έλληνα προπονητή και ήταν απίστευτη η τιμή, γιατί έχει παίξει σε αρκετά τέτοια παιχνίδια και μου έδωσε κάποιες συμβουλές. Αυτό που τους είπα ήταν ότι το συναίσθημα της νίκης μπορεί να είναι πολύ έντονο, αλλά δεν κρατάει για πολύ. Ενώ αν χάσεις κάτι, αυτό θα κρατάει για πάντα. Εμείς ήρθαμε εδώ για να χαρούμε. Απολαύστε το παιχνίδι, είμαστε καλύτερη ομάδα, το έχουμε δείξει. Η άμυνά μας μάς έφερε εδώ, αυτή θα μας δώσει και το πρωτάθλημα. Πολλά μπορεί να πει ένας προπονητής, αλλά αν οι παίκτες δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν, δεν γίνεται τίποτα. Προσπάθησα να σκεφτώ περισσότερο σαν παίκτης, παρά σαν προπονητής», ενώ θέλησε να κρατήσει για εκείνον το όνομα του προπονητή που συμβουλεύτηκε, λέγοντας: «Ήταν απίστευτο το συναίσθημα που μου μίλησε έστω και για πέντε λεπτά και μου είπε κάποια πραγματάκια».

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει και την νέα σεζόν στο... τιμόνι των «κυανέρυθρων», υποστήριξε: «Ο στόχος ήταν να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1. Δεν έχω σκεφτεί καν την επόμενη χρονιά. Θα είναι απίστευτα τιμητικό να είμαι στον Πανιώνιο σαν προπονητής. Το φετινό τελείωσε, το έζησα, ξέρω πως είναι, υπάρχει απίστευτη πίεση, έχουν περάσει μεγάλοι προπονητές από εδώ. Να χαρούμε τώρα και βλέπουμε».

Τέλος, όσον αφορά το... καυτό θέμα με την εκκαθάριση της παλιάς ΚΑΕ, δήλωσε: «Εγώ φοβόμουν μήπως δεν ανέβουμε κατηγορία. Άλλοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό. Δεν έχουμε ανακατευτεί ποτέ εγώ ή οι παίκτες στο τι γίνεται πίσω από την ομάδα. Εμείς φέραμε την ομάδα στην Α1. Τώρα ελπίζω αυτοί που είναι υπεύθυνοι για να παίξει η ομάδα στην Α1, να κάνουν αυτό που πρέπει».

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα