«Κερδίσαμε πολλά περισσότερα από την ισοφάριση!»

«Κερδίσαμε πολλά περισσότερα από την ισοφάριση!»
Ο Μπράϊαντ Ντάνστον, πρώην «ερυθρόλευκος» και κορυφαίος παίκτης στο break της Εφές στη σειρά με τον Ολυμπιακό, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι η «πρόκριση στο Final 4 παραμένει ακόμη δύσκολη υπόθεση, αλλά πλέον η πίστη είναι διάχυτη».

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν non-factor (8π. & 1ρ. με 3/9 σουτ) και η εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκανε τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τα δύο χρόνια καλού μπάσκετ που έπαιξε ο απόφοιτος του κολεγίου Φόρνταμ στον Πειραιά. Το άτσαλο πέσιμο και ο τραυματισμός του Σέρβου σέντερ του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, όμως, φαίνεται ότι ευνόησε τον πρώην «ερυθρόλευκο» ψηλό, που εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πιο μεγάλου κορμιού των πρωταθλητών κι έκτοτε, όχι απλά κυριάρχησε μέσα στις δύο ρακέτες, αλλά έκανε ίσως την πιο μεστή εμφάνισή του στην εφετινή σεζόν.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Φιορεντίνα – Ιντερ, αν ο Ικάρντι ανοίξει το σκορ (21+).

Ο λόγος για τον Μπράϊαντ Ντάνστον που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα, χωρίς λάθος και με μόλις ένα άστοχο σουτ (6/6 βολ. & 5/6 διπ.). Ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ, μάλιστα, ήταν ο παίκτης που είχε βάλει την Εφές μπροστά στο σκορ στην 1η περίοδο και την κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας, μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου, όταν οι Πειραιώτες «έτρεξαν» ένα σερί 11-4 και ξέφυγαν για πρώτη φορά με +7 (65-58), πέντε λεπτά πριν από το τέλος.

Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έδειξαν ότι η εφετινή έκδοση της τουρκικής ομάδας, απέχει αρκετά από το ηττοπαθές σύνολο που χαρακτήριζε την Εφές εδώ και αρκετά χρόνια. Η νίκη με 73-71 αλλάζει πλέον τους συσχετισμούς της σειράς και στα παιχνίδια της επόμενης Τετάρτης (26/04) και Παρασκευής (28/04) στο Abdi Ipekci, θα φανεί αν το break των Τούρκων είχε ουσιαστικό αντίκρισμα ή αν άξιζε πράγματι τον τίτλο του λογικού φαβορί για το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» για το κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ (19-21 Μαϊου).

Βλέπω ένα κόψιμο λίγο πάνω το μάτι και μία ακόμη μεγαλύτερη πληγή κάτω από το λαιμό σου... Χύθηκε αίμα;

«Αν είναι να ματώνω σε κάθε ματς και να κερδίζουμε όπως απόψε (σ.σ: χθες), δεν με ενοχλεί καθόλου! Τώρα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε μόνο την έδρα μας και να μην χρειαστεί να επιστρέψουμε εδώ. Θα γίνουν σκληρές μάχες»!

Κάθε νίκη που έρχεται δύσκολα και με ανατροπή είναι πιο γλυκιά;

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό! Κάθε ομάδα που καταφέρνει να κερδίζει σ' αυτό το γήπεδο, πρέπει να νιώθει ευλογημένη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα. Πλέον νιώθουμε πολύ καλά με τους εαυτούς και τις πιθανότητες που έχουμε για το Final 4. Αν μου 'λεγες πριν το ματς, ότι θα κερδίζαμε παρ' ότι ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη θα σκοράρουν από 20 πόντους, θα σε αγνοούσα αλλά εκεί νομίζω ότι βρίσκεται το πολλαπλό κέρδος απ' αυτό το ματς»!

Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός δεν σας άφησε ούτε καν να το πιστέψετε. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μέρες και πλέον επιστρέφετε στην Πόλη με το πλεονέκτημα της έδρας;

«Νομίζω ότι η σκληράδα με την οποία παίξαμε στην άμυνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό! Ειδικότερα οι περιφερειακοί μας άσκησαν τρομερή πίεση στον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Γκριν και δυσκόλεψαν πολύ την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ εμείς οι ψηλοί προσπαθήσαμε να βγάλουμε τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού εκτός ρακέτας και να μην επιτρέψουμε την αποτελεσματική εφαρμογή του pick'n'roll. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαν μερικά απίστευτα μακρινά σουτ που μας έκαψαν τα πόδια, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια βάλαμε κι εμείς "μεγάλα" τρίποντα που μας επανέφεραν στο ματς...»

Στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε στους γηπεδούχους το μεγαλύτερο προβάδισμα στο ματς (+7). Για να γυρίσει ένα τέτοιο ματς, πρέπει να υπάρχει μεγάλη πίστη...

«Καμία ομάδα δεν είναι αχτύπητη και παρ' ότι ο Ολυμπιακός ήταν θεωρητικά το φαβορί της σειράς, εγώ δεν σταμάτησα ποτέ να λέω στους συμπαίκτες μου, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Στα τάϊμ-άουτ, στα αποδυτήρια, στην επικοινωνία μας μετά από κάθε καλάθι, τους προέτρεπα να μην τα παρατήσουμε και χαίρομαι πολύ που δικαιώθηκα».

Εσύ πάντως ξέρεις από πρώτο χέρι ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μακριά από την έδρα της, ίσως παίζει και καλύτερα...

«Ναι ισχύει αυτό και το έζησα! Όμως, εμείς πήραμε μεγάλο μάθημα στο πρώτο ματς, κάναμε τις σωστές προσαρμογές για το δεύτερο και πλέον επιστρέφουμε στην βάση μας, έχοντας πάρει αυτό που θέλαμε από τους δύο πρώτους αγώνες στο ΣΕΦ. Μένει πλέον να χτίσουμε σ' αυτό που έχουμε πετύχει...»