«Καλή η Φενέρ, αλλά παίζουμε μπάσκετ και όχι wrestling!»

«Καλή η Φενέρ, αλλά παίζουμε μπάσκετ και όχι wrestling!»
Ο MVP του Παναθηναϊκού αλλά υστερήσας στα playoffs, Κρις Σίνγκλετον, επιχειρεί για λογαριασμό του gazzetta.gr τον μέχρι στιγμής απολογισμό της σειράς με τη Φενερμπαχτσέ, ρίχνει τα «καρφιά» του στους διαιτητές και αισιοδοξεί για το break στο 3ο παιχνίδι.

Οι εμφανίσεις του και τα νούμερα που έκανε στην κανονική περίοδο, του δίνουν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη τον τίτλο του πολυτιμότερου και πιο σταθερού παίκτη των «πρασίνων» στον εφετινό «μαραθώνιο» της regular season. O 27χρονος Αμερικανός ψηλός που δεν έχασε ούτε ένα ματς, αναδείχτηκε 2ος σκόρερ (μ.ο. 12,3π.) του «τριφυλλιού», ενώ ταυτόχρονα ήταν 1ος ριμπάουντερ (μ.ο. 5,9ρ.) και μπλοκέρ (1,1κοψ.), σουτάροντας με 54,7% στα δίποντα και 44,9% στα τρίποντα.

Ο λόγος για τον Κρις Σίνγκλετον, που δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό Superfoods, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το ίδιο υψηλά standards απόδοσης και στην προημιτελική σειρά με τη Φενερμπαχτσέ και η πολύ κακή απόδοση στο πρώτο ματς (3π. & 5ρ. με 1/6 σουτ σε 24'), ήταν ένας από τους λόγους που η πρωταθλήτρια Τουρκίας έσπασε την έδρα του «εξάστερου». Στο 2ο ματς, ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κούμπαν ανέβασε την απόδοσή του (14π., 5ρ. & 2κλ.), η συνεισφορά του όμως δεν στάθηκε αρκετή για να οδηγήσει την ομάδα του στην ισοφάριση και πλέον οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, βρίσκονται - για 5η συνεχή χρονιά - ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό τους από το Final 4.

Πως, όμως, από το όνειρο και τις προσδοκίες της επιστροφής στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι «πράσινοι» έφτασαν, μέσα σε δύο μέρες, να πετάξουν στα «σκουπίδια» το πλεονέκτημα της έδρας και να βρεθούν 40 λεπτά μακριά από το άδοξο τέλος του πιο σημαντικού στόχου της σεζόν; Και ειδικότερα από τη στιγμή που προέρχονταν από 11 σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη και έδειχναν να βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα...

Κρις, τι συνέβη και μέσα σε ένα διήμερο ήρθαν τα πάνω κάτω και η Φενέρ προβάλει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, χωρίς καν ακόμη να έχει παίξει στην έδρα της;
«Έβαλε και η διαιτησία το χεράκι της για την ήττα μας στο δεύτερο ματς. Σε τουλάχιστον δύο καθοριστικές φάσεις των τελευταίων λεπτών, οι διαιτητές επέτρεψαν τα αντικανονικά μαρκαρίσματα και δεν καταλόγισαν φάουλ, με αποτέλεσμα να μας προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό. Εγώ προσωπικά, βγήκα εκτός εαυτού γιατί παίζουμε μπάσκετ και όχι wrestling! Δεν γίνεται να σε τραβάνε και να μην σφυρίζουν το φάουλ! Στο τέλος της ημέρας, βέβαια, όλοι κάνουν λάθη κι εγώ πρώτος! Επομένως και οι διαιτητές... Όσο το ξανασκέφτομαι, όμως, στενοχωριέμαι ακόμη περισσότερο γιατί αυτά τα δύο φάουλ, θα μας είχαν στείλει στις βολές και ίσως το σκορ τώρα να ήταν 1-1 και όχι 0-2!»

Δηλαδή θεωρείς ότι το σκορ δεν είναι δίκαιο;
«Δεν μπορώ να πω ότι, συνολικά, δεν έπαιξαν καλύτερα από μας ή ότι δεν δικαιούνταν αυτές τις δύο νίκες. Αλλά και τα δύο παιχνίδια κρίθηκαν από μικρές λεπτομέρειες. Νομίζω ότι στο δεύτερο, δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το εναρκτήριο ματς της σειράς, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε».

Αν δεχθούμε ότι οι Τούρκοι έδειξαν ότι υπερτερούν σε κάποιους τομείς, ποιοι πιστεύεις ότι είναι αυτοί;
«Εκεί που υπερτερεί η Φενερμπαχτσέ σε σχέση με τη δική μας ομάδας είναι στο ότι δεν είναι καινούρια ομάδα, αντίθετα έχει σταθερό κορμό και οι βασικοί της παίκτες παίζουν τουλάχιστον 2 ή 3 χρόνια μαζί. Το ίδιο ισχύει και με την ΤΣΣΚΑ, τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό. Όλες αυτές οι ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες, με υψηλές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, έχουν ξεκάθαρους ρόλους, πειθαρχούν απόλυτα στις οδηγίες των προπονητών τους, παίζουν καλά ως σύνολο και στηρίζουν ο ένας τον άλλον! Για να γυρίσουμε στη Φενέρ, όμως, είναι καλή ομάδα, έχει τον σεβασμό μου, αλλά δεν είναι και αχτύπητη! Εμείς την κάναμε να φαίνεται έτσι... Δεν δείξαμε το πάθος που απαιτεί ένας αγώνας playoffs και η επιθυμία που χρειάζεται για να κερδίσουμε την αντίπαλό μας.»

Ποτέ στην ιστορία των playoffs της Euroleague, μία σειρά δεν έχει γυρίσει από 0-2, ειδικότερα όταν η ομάδα που προηγείται έχει νικήσει τα δύο πρώτα ματς εκτός έδρας... Θεωρείς ότι λίγο-πολύ η πρόκριση έχει κριθεί;
«Τίποτε δεν έχει τελειώσει και σε καμία περίπτωση, δεν θα τα παρατήσουμε. Θεωρώ ότι όπως χάσαμε εμείς στην έδρα μας, έτσι μπορούν να χάσουν κι εκείνοι. Σκέψου ότι αυτή ήταν μόλις η τρίτη εφετινή ήττα στο γήπεδό μας... Απλά οι δυο τελευταίες ήρθαν μαζεμένες και στα δύο πιο κρίσιμα ματς της σεζόν στην Euroleague».

Τι πρέπει να αλλάξει στην Κωνσταντινούπολη για να μείνει ζωντανός ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι της πρόκρισης;
«Κατ' αρχήν, κατά την άποψή μου, είμαστε ακόμη στο... κόλπο της πρόκρισης, απλά πλέον δεν έχουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Καλό θα είναι να μην μας ξεγράψει κανείς, μέχρι να αποκλειστούμε. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο ή εύκολα τα ματς στο γήπεδό τους, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο σ' αυτό το επίπεδο. Αλλά όπως ήρθαν εδώ και νίκησαν τους δύο πρώτους αγώνες, χωρίς κανείς το περιμένει, το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς μέσα στην έδρα τους».

Που εκτιμάς ότι η ομάδα χρειάζεται βελτίωση για να διεκδικήσει αυτές τις δύο νίκες στις οποίες αναφέρεσαι;
«Αν κερδίσουμε το 3ο παιχνίδι και πάμε το σκορ στο 2-1, το καλό που τους θέλω είναι να μας φοβούνται! Για να φτάσουμε εκεί, όμως, την ερχόμενη Τρίτη (25/04) να παίξουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, να είμαστε μία γροθιά και να δείξουμε ότι είμαστε μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια».