Βραζιλία ή Άρης και στο... βάθος ΝΒΑ για Γιαννάκη!

Βραζιλία ή Άρης και στο... βάθος ΝΒΑ για Γιαννάκη!

bet365

To gazzetta.gr αποκαλύπτει τη τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας μπάσκετ, Κάρλος Νούνιες Φεϊσότο, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον «Δράκο». Τι σκέφτεται ο 58άχρονος και ποιες είναι οι εναλλακτικές του.

Το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας μπάσκετ της Βραζιλίας για τον Παναγιώτη Γιαννάκη έγινε γνωστό πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες μέσω του εκπρόσωπου του Έλληνα προπονητή και πήρε συγκεκριμένη μορφή τις τελευταίες ημέρες, όταν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, Κάρλος Νούνιες Φεϊσότο τηλεφώνησε ο ίδιος στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, εκφράζοντας του την επιθυμία να συνεργαστούν.

Ο Νούνιες είναι στενός φίλος του Οσκαρ Σμιντ, με τον οποίο ο Γιαννάκης διατηρεί καλές σχέσεις και υπήρξε θαυμαστής του «Δράκου» από την τετραετία 2004-08, όταν οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην κατάκτηση δυο μεταλλίων. Εξήγησε, μάλιστα, στον Γιαννάκη ότι θέλει να του αναθέσει την τεχνική ηγεσία της σελεσάο με προοπτική διετίας και απώτερο στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, με full time καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Γιάννακη, ο Έλληνας κόουτς που βρίσκεται στη Μόσχα για να παρακολουθήσει το ματς ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακού, δεν απορρίπτει τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ο μεγάλος στόχος του είναι να μεταπηδήσει σύντομα στο ΝΒΑ, ως μέλος κάποιου προπονητικού τιμ. Η εθνική Βραζιλίας, λοιπόν, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και μεταβατικό στάδιο για τον ίδιο, ενώ το ενδιαφέρον του Άρη και η διάθεση της διοίκησης Λάσκαρη να του δώσει τα «κλειδιά» με στόχο να αναλάβει το πρότζεκτ σε συνδυασμό με κάποιες άλλες προτάσεις που έχει δεχτεί, τον κάνουν να ζυγίσει αρχικώς τις καταστάσεις.

Η πίεση των Βραζιλιάνων πάντως, είναι έντονη και άφησαν να εννοηθεί στους εκπροσώπους του, πολύ σύντομα θα του στείλουν εγγράφως την πρόταση και το συμβόλαιο, ζητώντας του να το υπογράψει και να μεταβεί άμεσα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να αναλάβει τα καθήκοντά του και να παρουσιαστεί επισήμως. Φυσικά θέμα συμφωνίας, αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει, αλλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Αξίζει να τονιστεί στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών, ο ισχυρός άνδρας του βραζιλιάνικου μπάσκετ εξέφρασε την απορία του με το γεγονός ότι ο Γιαννάκης είναι διαθέσιμος, την ώρα που η Εθνική Ελλάδας δεν έχει προπονητή... Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 10 χρόνια, ο «δράκος» αρνούνταν την πρόταση της Ρεάλ για να παραμείνει στον πάγκο της «γαλανόλευκης», θα διαπιστώσει πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί...

 

Τελευταία Νέα