Γκόρντον: «Πρώτη φορά είμαι αουτσάιντερ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γκόρντον: «Πρώτη φορά είμαι αουτσάιντερ»

bet365

Ο Τζαμόν Γκόρντον νιώθει περίεργα που για πρώτη φορά θα είναι αουτσάιντερ, αλλά τόνισε στο gazzetta.gr πως αυτό δεν έχει σημασία και στο παρκέ θα βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο βασικός λόγος της απόκτησης του Τζαμόν Γκόρντον. Ο Αμερικανός ένιωσε λίγο περίεργα χθες, διότι είναι η πρώτη φορά όπου θα μπει σε τελικό έχοντας τον… ρόλο του αουτσάιντερ.

Ο 33χρονος μετρά μία κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό το 2011 κι έχει τρεις χαμένους τελικούς. Με τη Γαλατάσαραϊ, την Αναντολού Εφές και την Νταρουσάφακα. Ο ίδιος ουδέποτε είδε τον εαυτό του ως το αουτσάιντερ ενός τελικού. Στην προκειμένη περίπτωση, βάζοντας σε μια ζυγαριά τα ρόστερ των δύο ομάδων, ο Άρης έχει αυτόν τον τίτλο.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι η πρώτη φορά που παίζω σε τελικό και είμαι το αουτσάιντερ. Όταν δεν είσαι το φαβορί έχεις κάποια ψυχικά πλεονεκτήματα υπό την έννοια ότι δεν έχεις κάτι να χάσεις. Δεν έχει σημασία ποιος είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ. Εμείς θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ ότι περισσότερο διαθέτουμε», είπε ο ίδιος.

Το βέβαιο είναι επίσης ότι ο αυριανός (18/2) τελικός είναι ιδιαίτερος γι’ αυτόν διότι – όπως σημειώσαμε – αυτός είναι ο λόγος της συνεργασίας του με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν θα προχωρούσαν στην οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσουν, αν δεν ήταν στον τελικό του θεσμού. «Για μένα αυτός ο τελικός είναι διαφορετικός διότι δεν βρίσκομαι στην κατάσταση στην οποία θα ήθελε διότι έχασα το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου, να της προσφέρω ποιοτικά λεπτά και ανάγνωση του παιχνιδιού», σημείωσε ο ίδιος.

Εκεί βάλαμε στη συζήτηση την έδρα του τελικού. Λόγω της… αύρας του Παλέ, οι πιθανότητες για τον Άρη είναι πολλές περισσότερες. «Θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά παίζουμε στο γήπεδό μας, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το περιβάλλον κι αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Ο ίδιος πάντως δεν… χαμπαριάζει από πίεση. Πράγμα λογικό για έναν αθλητή που είναι στο top επίπεδο εδώ και τουλάχιστον μια επταετία. «Προσωπικά δεν έχει σημασία αν θα παίξω έναν απλό αγώνα Πρωταθλήματος ή ένα παιχνίδι Κυπέλλου. Πίεση υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι πηγή ενέργειας. Παίζουμε σε μια ομάδα με σπουδαία παράδοση, μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο και θα πρέπει να δώσουμε ό,τι περισσότερο διαθέτουμε».

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζαμόν Γκόρντον στάθηκε κυρίως σε έναν τομέα. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζουν μαζί αρκετό καιρό. Πράγματι διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες με ιδιαίτερο ταλέντο στην επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Να χρησιμοποιήσουμε το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται στην έδρα μας και να πάμε στην… τελευταία περίοδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα