«Όχι» από ΤΣΣΚΑ και Ιτούδη στην Εθνική!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Με σχετικές δηλώσεις, ο Αντρέι Βατούτιν και ο Δημήτρης Ιτούδης χαρακτήρισαν τιμή την πρόταση της Εθνικής Ελλάδας, αλλά ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μόνο στο τιμόνι της ρωσικής ομάδας.

Αν και ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελούσε τον πρώτο στόχο της ΕΟΚ για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, προς το παρόν δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του gazzetta.gr που προανήγγειλε χθες ότι ο Έλληνας κόουτς θα τοποθετηθεί μέσω γραπτής δήλωσης, επισημαίνοντας παράλληλα τα εμπόδια του εγχειρήματος.

Άλλωστε από τη πρώτη στιγμή και την ώρα που φερόταν προ των πυλών της Εθνικής, ο Αντώνης Καλκαβούρας είχε επισημάνει τις δυσκολίες που υπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί μια τέτοια συμφωνία!

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, προχώρησαν σε δηλώσεις και εξήγησαν τους λόγους που δεν γίνεται να αναλάβει την τεχνικής ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από εδώ και στο εξής.

«Προφανώς το να δουλέψει κάποιος στην Εθνική ομάδα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε προπονητή. Σεβόμαστε απόλυτα την επιλογή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να επιλέξει τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον κύριο Βασιλακόπουλο ως έναν λαμπρό ηγέτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ» δήλωσε αρχικά ο Βατούτιν και συνέχισε:

«Την ίδια ώρα η Εθνική ομάδα δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και γεμάτη από ευθύνες και πίεσης. Η πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΤΣΣΚΑ από τον κόουτς Ιτούδη μας γεμίζει από πολλές ανησυχίες. Υστερα από μια γεμάτη σεζόν με την ΤΣΣΚΑ, δεν θα μπορεί να επανέλθει σωματικά και πνευματικά. Παράλληλα θα απουσιάσει και από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Από τη πλευρά του, ο Δημήτρης Ιτούδης υπογράμμισε: «Υπάρχει μεγάλη θέληση τόσο από τη πλευρά μου όσο και από την ΕΟΚ να αναλάβουμε το μεγάλο project της Εθνικής μας. Θα ήταν μεγάλην τιμή να δουλέψω στην Εθνική της χώρας μου και να την οδηγήσω στις επιτυχίες. Ομως, ύστερα από συζητήσεις με την ΤΣΣΚΑ και την ελληνική ομοσπονδία, διαπιστώσαμε ότι είναι αδύνατον να συμβεί αυτό αφού είναι αδύνατον να υπάρχει 100% προσοχή και στις δύο υποχρεώσεις ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στις επιτυχίες».

Και κατέληξε: «Συμφωνήσαμε ωστόσο να το συζητήσουμε ξανά στο μέλλον. Από τη πλευρά μου είμαι πάντα διαθέσιμος να βοηθήσω την Εθνική ομάδα και κάποια στιγμή στο μέλλον να το επιστρέψει και το timing. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα υπάρξει συνεργασία. Μέχρι τότε είμαι στη διάθεση της ομοσπονδίας να βοηθήσω με όποιον άλλον τρόπο μπορώ».